dijous, 7 de juny del 2018

El Evangelio debe ser incómodo


Fa uns mesos va passar uns dies a Montserrat el cardenal d’El Salvador, Gregorio Rosa Chávez, amic personal de l’arquebisbe Óscar Romero que va ser assassinat pel seu compromís amb el poble. Em van fer impressió la seva senzillesa i la seva autenticitat. És un home que traspua Evangeli.

Quan va parlar a la comunitat, una de les frases que ens va dir amb convicció va ser: “El Evangelio es incómodo, y debe ser incómodo”. Aquells dies vaig entendre que, per ell, la predicació i la vida de l’Església no haurien de ser quelcom desencarnat, purament abstracte i que no digués res a la vida de la gent. El compromís que ha demostrat per les persones i pels drets humans és conseqüència directa de la seva vivència evangèlica. Així ho va aprendre de Monseñor Romero.

Com sempre, correm el perill de fer un Evangeli arregladet, a la nostra mida. Tenim el risc d’agafar només aquells aspectes de Jesús que ens agraden i que no ens fan moure gaire de la nostra situació de confort. És això el que pretenia Jesús?

Penso que el Cardenal Rosa Chávez encerta quan diu que l’Evangeli és incòmode i que ha de ser incòmode. Senyor, fes que no ens deixi d’incomodar perquè cada dia estiguem més al costat dels qui sofreixen.

11 comentaris:

  1. M'agrada aquesta foto del Cardenal caminant amb el poble!

    ResponElimina
  2. Fins que no vaig escoltar la teva homilia de la Missa d’ahir,no vaig entendre ,el que volia dir “L’evangeli te de ser incòmode” .
    Gracies P.Sergi D’Assís per les teves Homilies i els teus comentaris en la Font de Greccio

    ResponElimina
  3. Molt bonica la frase, Sergi!!
    He estat fora i fins ara no he pogut llegir-te. Fas pensar, perquè aquesta incomoditat ha de ser real. A l'homilia parles de preguntes que no porten a enlloc, però és que sovint em pregunto com fer-ho...
    Moltes gràcies, Sergi, per incomodar-nos!!!

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord, tot i que no sigui una tasca fàcil. Concordo amb la Mar sobre la foto, molt suggerent!

    ResponElimina
  5. Moltes vegades se'm fa difícil encaixar la incomoditat de l'evangeli. Moltes gràcies, Sergi, per les propostes de reflexió.

    ResponElimina
  6. Gràcies a vosaltres pels vostres comentaris i per la vostra fidelitat a aquest espai!

    ResponElimina
  7. Home, Sergi, la fidelitat és teva també! A mi m'agrada llegir els comentaris que es fan i això sense el que tu ens dius no seria posible, jo no conec a les persones que escriuen, però és bonic veure les aportacions de cadascú amb estil propi. Així que, moltes gràcies a tots inclòs tu!!!

    ResponElimina
  8. Por cierto, querido y recordado P. Sergi, que el Evangelio es incómodo y cuando deje de serlo nos debe preocupar. Es la permanente tensión. Justamente hoy en Chile, la Iglesia está puesta a prueba en su radicalidad al Evangelio de Jesús. Cada uno de nosotros debe mostrar al verdadero Jesús al mundo de hoy, libre de los modelos soberbios y autoritarios. Gracias P. Sergi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Juan! Qué alegría encontrarte por aquí después de mucho tiempo sin saber de ti!! Cómo va la vida? Espero que estés muy bien!

      Elimina