dimecres, 5 de setembre del 2018

Cap de setmana per a agnòstics


Els dies 3-4 de novembre farem un cap de setmana per a agnòstics a l'Hostatgeria de Montserrat. Ja sé que d'entrada pot sorprendre, i fins i tot algú podria pensar que com que cada cop hi ha menys gent a les esglésies ara convidem els agnòstics. Mireu, no és el cas: l'hostatgeria s'omple molt i a vegades les dificultats són per trobar-hi lloc. El tema és un altre: és voler compartir allò que som amb persones que busquen com nosaltres, però no des d'una vida creient.

La idea és compartir valors de la nostra vida monàstica, valors que pensem que poden ser útils a persones que no són monjos i fins i tot interessants per persones que no se senten creients. No són valors extraterrestres, sinó elements molt humans (i a vegades crec que plens de sentit comú, tot i que això ja seria discutible).

A qui està obert? A qualsevol persona agnòstica que estigui receptiva al que li puguem oferir. És a dir, esperit positiu (lògicament!). Algú que pugui caminar per la muntanya (no farem escalada, però tampoc no estarem quiets els dos dies).

Qui ho organitza? Un servidor. Aquí pugen molts agnòstics, no-creients, membres d'altres religions... però no fem activitats específiques per a ells. En canvi, aquesta està pensada amb aquest format.

Com apuntar-s'hi? Escrivint un correu a hostatgeriademontserrat@gmail.com i explicitant que es vol participar en aquesta activitat concreta.

Els qui em coneixeu riureu, perquè pensareu que sempre m'acabo embolicant amb coses noves. I és cert. Mira, és una activitat que fa il·lusió! No sé si s'hi apuntarà gent... però, provem-ho!

12 comentaris:

  1. Ostres Sergi, quina pona idea! Està clar que ets una persona amb inquietuds i ganes de fer coses noves. Pot ser una bona experiència. Ja ens explicaràs el resultat.

    ResponElimina
  2. Quina llàstima de no ser agnòstica!!! No em puc camuflar? Res, que ja tinc ganes de llegir com t'ha anat.
    Moltes felicitats per viure la vida amb aquesta il·lusió de cara als altres!!!
    Que vagi molt bé Sergi!!!

    ResponElimina
  3. Segur que serà molt interessant i crec que tindràs
    mes gent de la que penses.

    Es bonic tenir il-lusió per fer coses noves .
    Molta sort i sempre endavant .

    ResponElimina
  4. Em sembla una iniciativa super interessant i molt necessària. És la manera de deixar enrere prejudicis i d'oferir una altra forma d'entendre i viure la vida que segur que els serà molt profitosa. Anirà genial!

    ResponElimina
  5. Felicitats per la iniciativa. Una Església en sortida.

    ResponElimina
  6. Em sembla una idea molt bona. Ja ens explicaràs el resultat i la dinàmica. És posar en pràctica les indicacions del Papa Francesc sobre l'Església que surt.

    ResponElimina
  7. Molta sort Sergi, em sembla una idea fantàstica.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies! Ja m'ha començat a escriure algú...

    ResponElimina
  9. Bona nit Sergi!
    Podeu confirmar si tornareu a repetir aquest 2019 aquesta molt interessant iniciativa?

    Moltes felicitats per l'èxit del 2018 i per la iniciativa!

    Víctor

    En cas afirmatiu, sabeu les dades?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Víctor! I tant si ho tornarem a repetir! Serà el primer cap de setmana de novembre. Molta gent va mostrar el seu interès. Però si també t'interessa, escriu-nos a hostatgeriademontserrat@gmail.com
      Gràcies!

      Elimina
    2. Moltes gràcies Sergi! Ja vaig escriure fa unes setmanes a l'Hostatgeria però em van dir que encara no hi havia res concret fins al setembre.Espero poder venir!

      Elimina
  10. Gràcies pel comentari, però no publico comentaris sense nom

    ResponElimina