diumenge, 27 d’agost del 2017

"És interessant"


Aquestes eren les paraules que moltes vegades havia sentit del meu Mestre de Novicis, quan li explicava coses. La veritat és que al principi em sorprenia força, però després hi vaig anar trobant gust i ara jo mateix a vegades les faig servir per altres persones :)

M'han vingut a la memòria davant de tot el que vaig vivint i aprenent aquests dies. Quan t'endinses a conèixer un lloc nou, persones concretes, etc... veus coses de diferent signe. Per exemple, he vist que l'Església a Uganda té un paper molt positiu de crear unitat i superar divisions entre les diferents tribus (cosa gens fàcil). Però també he vist altres aspectes de l'Església en general que no em plauen tant. I no per això és menys interessant.

Interessant no vol dir positiu en tots sentits (ni molt menys!), sinó que t'estimula a la reflexió, que et fa pensar. I això és bo i val la pena aprofitar-ho.

Un país no pot ser perfecte. Això seria la visió d'un enamorat, i hi mancaria una dosi important de realisme.

Tot el que és humà és contingent, limitat, caduc. I per això no podem pretendre que tot sigui perfecte. Però sí que pot ser interessant.

Penso en persones que visiteu aquest espai, i que esteu passant dificultats. I us dic ben clar que aquestes paraules no anaven pensades per vosaltres. Perquè quan un passa problemes no espera que li diguin: "és interessant". Però sí que desitjo que, allò que us fa sofrir, d'alguna manera pugueu superar-ho i integrar-ho en la vostra vida. M'ha semblat que no podia acabar aquestes ratlles sense dir això.

PD: La foto és d'un casament tradicional africà al qual vam poder assistir ahir. Tota una experiència! Tot i ser una zona que semblava ben pobra, la gent anava amb vestits molt acolorits i van fer una festassa segons les seves tradicions i amb el seu estil. Molt interessant :)

6 comentaris:

  1. Molt bonic el que expliques, Sergi!!! Penso en tot el que deveu estar vivint i que en comparteixes una petita part... Segur que aquest casament no deu haver estat gaire diferent del que veiem en pel·lícules o reportatges, però viure-ho en directe, buff m'esborrona de pensar-ho!!!
    Moltes gràcies per tot, Sergi!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que sí que era diferent dels casaments que veiem en pel·lícules! Res a veure. El nuvi ha arribat tres hores tard... el nuvi! El centre bàsicament era una mena de representació teatral sobre el que celebràvem. I danses en tot moment. Hem sabut qui eren els nuvis passades unes quantes hores de tot plegat. Les tradicions africanes en aquest sentit són força diferents de les nostres. Després segurament faran el casament per l'Església més endavant, però aquesta cerimònia era una altra cosa.

      Elimina
  2. “ Molt interessant “ tot el que nosaltres podem aprendre i compartir ,d’aquest viatge que des de la llunyania també estem vivint mitjançant les teves paraules escrites.
    Tot el bo i el menys bo forma part dels "paisatges" dels llocs que visitem .Penso que no
    es el viatge en si ,el que ens pot canviar ,sino en la manera de veure les costums i maneres de fer ,sempre que tinguis la ment oberta cap a acceptar el que es pot presentar en un lloc tant diferent.

    .Segur que tots,TOTS ,tindreu tantes experiències “úniques” per explicar . Poder assistir a un casament !!
    Gracies per compartir la foto ,he gaudit observant detalladament els vestits tant de les noies com d’alguna nena, que van molt reboniques.

    GAudiu molttttt

    ResponElimina
  3. Segur que tornareu de la vostra experiència a Uganda amb la motxilla plena de coses "interessants". Gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres.

    ResponElimina
  4. Tot el que ens passa és interessant, perquè de tot en podem aprendre. De les coses negatives, potser no en direm interessant, però el que pot ser interessant és veure com ens afecten i com podem incorporar-les a la nostra vida de forma positiva. Tot és interessant!

    ResponElimina