dilluns, 16 de setembre del 2019

Papa subito!



Una amiga d’Arenys de Munt diu a vegades: “Arenys de Munt, del Maresme el millor punt!”. Amb la qual cosa no puc estar d’acord perquè al Maresme tenim, per exemple, pobles que tenen mar i muntanya! No comparem :)

Però a Arenys de Munt, entre molts altres tresors, en tenen un que es diu Joan Soler. I n’és el rector.

Avui us presento un vídeo del pregó que va fer com a olotí a les Festes del Tura, d’Olot. Passareu una bona estona, però més que això: perquè, com qui no vol la cosa, en Joan diu coses molt importants i sàvies. I ho diu amb un llenguatge planer, que no calen frases complicades per parlar de les coses importants. Jesús mateix feia contes.

He titulat l’entrada “Papa subito!”, emulant les expressions que sortien de “Santo subito” referint-se a Joan Pau II quan va morir. “Papa subito!” és l’expressió que em va venir després de visionar el vídeo que us presento. No perquè el Papa actual no faci coses, ni molt menys. Sinó perquè vaig pensar que algú com en Joan és algú que s’ha d’aprofitar, una visió ben fresca de l’Evangeli! Que en gaudiu!

6 comentaris:

  1. Doncs sí, un pregó de festes molt reeixit amb sàvies paraules. D'això se'n diu saber dir les coses amb elegància, sense amagar la veritat, amb l'Evangeli a la mà i amb molt d'humor. Gràcies Sergi per compartir-ho.

    ResponElimina
  2. Ha estat molt bonic,que ens apropis al Joan I la seva manera de fer.
    I tant que he passat una bona estona escoltant les seves paraules acompanyades per un fi sentit del humor.
    Cert que avui en día tenim preveres que ens apropen al evangeli I a Jesús amb paraules sencilles I entenadores.
    GRACIES,Sergi D,Assís.

    ResponElimina
  3. Se li nota que va fer de vicari a la Bisbal. D'aquí li deu venir aquesta empenta tan atramuntanada. Hi va deixar una bon record (ben transversal, que diuen ara!)

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Pare Sergi per compartir aquest video.
    Quanta alegria transmet Mossen Joan.
    Tant de bo que tots, cadascú en el nostre lloc i amb el nostre tarannà, visquem amb aquesta joia la nostra vida de cristians.
    Núria

    ResponElimina
  5. In this moment, when many in the Church are depressed and feeling down, it is wonderful to see and hear such optimism and strength giving us hope and new energy to face the time we are living.

    ResponElimina