dijous, 2 de juliol del 2020

Un temps per a escoltar


Diu el llibre del Cohèlet que "tot té el seu moment, sota el cel hi ha un temps per a cada cosa". També parla d'un temps de callar i un temps de parlar. No és tant que senti la necessitat de callar, sinó sobretot d'escoltar. Escoltar en el meu interior i escoltar aquest Déu en qui crec. Déu, la Vida, ens parla de moltes maneres i a través de moltes persones i situacions. Convé estar-hi atent, i els creients portar-ho a la pregària i deixar-se interpel·lar per aquest Déu en qui creiem.

No deixaré pas de fer atenció a persones ni activitats de grup, ni de treballar a l'hostatgeria (ja hem reobert!), però prefereixo deixar en silenci aquest espai durant unes setmanes.

Gràcies per l'estimació que transmeteu sempre quan escriviu o quan m'ho comenteu de paraula.

Una abraçada i bon estiu a tots!

24 comentaris:

  1. Que bonic Sergi aquest text!!! És un dels meus referents de la Bíblia. Ara feia temps que no me’l llegia. Em serveix per a qualsevol situació. Crec que és això que dius dels creients, Déu sempre ens interpel•la, m’agrada molt al final de tot que diu: Déu és qui fa que tot continuï.
    Esperant que tornis a obrir l’aixeta de la font ens conformarem en veure’t a Montserrat ara que ja se’t torna a sentir en les celebracions i oficis. La veritat que és un gust que hi tornis a ser!!!
    Bon estiu també!!!

    ResponElimina
  2. mentre esperem que torni l’aigua... un poema en portuguès:
    Escuto mas não sei
    Se o que ouço é silêncio
    Ou deus
    Escuto sem saber se estou ouvindo
    O ressoar das planícies do vazio
    Ou a consciência atenta
    Que nos confins do universo
    Me decifra e fita
    Apenas sei que caminho como quem
    É olhado, amado e conhecido
    E por isso em cada gesto ponho
    Solenidade e risco.
    Sophia de Mello
    Bona escolta i bon estiu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bonic, Lucy! Gràcies per la teva aportació amb un poema tan bell...i en portuguès!

      Elimina
  3. Estimat Sergi, en aquesta plaça a on hi ha la font de Grecció, hem vingut a asseure’ns habitualment un munt de gent. Algun cop hem participat de la tertúlia iniciada per tu i d’altres hem escoltat les converses. Unes vegades hem somrigut, ens hem emocionat o hem reflexionat però, almenys en el meu cas, les converses sempre han tocat una mica el meu cor o bé he après alguna cosa.
    L’aigua és font de vida i la font de Grecció no n’és una excepció, tot el contrari!
    Ara dius que hi ha un temps per escoltar i penso que als altres tertulians o passejadors de la plaça a on hi ha la font, ens queda poder rellegir tantes i tantes reflexions abocades durant el temps, només que ara, i fins que hi tornis, la font rajarà en un circuit tancat.
    Gràcies per totes aquestes estones de tertúlia tan enriquidores.

    ResponElimina
  4. Em sembla bé el descans que ens proposes. Segur que a la tornada tindràs noves i millors temes per reflexionar i fer-nos pensar. Bon estiu!!

    ResponElimina
  5. En aquest espai brollarà el ressò de tantes paraules compartides i aquest silenci estival se’ns farà pregària. Bon estiu, Sergi!

    ResponElimina
  6. Gràcies Sergi i a totes i tots per deixar-me compartir aquesta aigua i poguer-ne donar gràcies plegats a Déu nostre Senyor. Com diu la cançó "no és un adéu per sempre"
    Bon estiu !!!

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  7. Asseguts en aquest banc de la plaça, seguírem escoltant en silenci l’harmonia que fa l’aigua de la font... i posant confiadament tots els nostres “sotracs” en mans de Déu que és Vida.
    Moltes gràcies Sergi, i bon estiu per a tots.

    ResponElimina
  8. Gràcies,Sergi D, Assís,per tantes paraules escrites ,per vivències compartides i per poder veure de la,aigua de la font.
    Bon estiu per tots i cuideu
    .vos
    Una abraçada.
    Núria

    ResponElimina
  9. Una abraçada, Núria. Tant de bo que quan tornem ho puguis fer amb un esperit renovat!

    ResponElimina
  10. Aquests darrers dies he estat desconnectat perquè m'he centrat en altres coses i ara em trobe en què La Font de Greccio també fa vacances. Merescudes estan!La loquacitat del silenci també és necessària i també el tracte personal. Bon estiu!

    ResponElimina
  11. "Atura't i escolta" és una de les frases que et vaig sentir dir repetidament quan et vaig conèixer i que continuo recordant de tant en tant. Aturar-se per tornar a trobar-se plenament amb el que es desitja és bo. Alguns ho entenen com a una pèrdua de temps però no és així. Cal fer-ho de tant en tant per confirmar que realment anem en el camí que volem. Potser aquesta aturada de nous continguts a la Font, també la podem aprofitar nosaltres per fer el mateix. Una abraçada i bon estiu, Sergi!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Certament que la vaig dir. I el concepte era exactament aquest: aturar-se per escoltar. Una abraçada

      Elimina
  12. Bon estiu Sergi i tots els que us acosteu a la font de grecció.
    Desitjo que el descans i la meditació d,aquest temps ens ajudin a recomençar de nou amb més empenta.

    Bon estiu i una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pere! L'altre dia vaig rebre un missatge d'algú que em parlava de "la nostra meravellosa Font de Greccio". Em va fer gràcia que en parlés com de "la nostra". Gràcies.

      Elimina
  13. Escoltar, indissociable d'estimar. Tard (com sovint em passa), desitjar-te un molt bon estiu!

    ResponElimina