dilluns, 24 de juny del 2024

Des d’El Miracle


Fa uns dies que soc al Santuari del Miracle, al Solsonès, on hi ha una casa depenent de Montserrat amb uns quants monjos vivint-hi. M’hi he sentit molt acollit. I pels que ho coneixeu, ja podeu suposar que he pogut passar una bona estona amb el P. Xavier Morell, que va estar 19 anys de missioner a Rwanda. La veritat és que el context d’Uganda i de Rwanda s’assemblen en molts sentits, per tot el que m’anava explicant. 

Cada dia em trobo una miqueta millor, i per això he començat a rebre algunes visites. Poc a poc.

Ahir vam passar una Revetlla amb coca i sense petards! Jo personalment agraeixo que no hi hagi petards (deu ser dels pocs llocs de Catalunya on no se’n senten), i això atreu aquest cap de setmana tot de persones que s’hi estan amb el gos!

Aprofito per parlar-vos de dues joies d’aquest indret: les cel·les per allotjar-s’hi i la Casa d’Espiritualitat. Les activitats que s’hi ofereixen estan obertes a un ventall molt ampli de persones i, a més d’exercicis espirituals, organitzen caps de setmana d’espiritualitat sobre literatura, música, psicologia, somnis, el perdó, i un llarg etcètera. És una Casa d’Espiritualitat amb molta vida. Donem gràcies per tots aquests espais i per les persones que en tenen cura.

10 comentaris:

  1. El Miracle és un lloc molt tranquil (sobretot si ho comparem amb Montserrat). La trobada amb el P.Xavier Morell segur que ha estat una bona ocasió per compartir experiències. I finalment molt content que cada dia et trobis una mica millor; això voldrà dir que dintre de poc ja podràs tornar a Uganda per continuar els teus projectes. Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Que Sergi, em sembla una molt bona idea passar la recuperació al Miracle, és un lloc preciós i retirat de tot!!! Molt contenta que et vagis trobant millor, està molt bé i ens tranquilitza força a tots!!!
    A mi el Miracle sempre em porta el record de l'entrevista que vas fer al Ramon Rivera, fa 14 anys ja!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=eFsBrenwbiI

    ResponElimina
  3. Que et puguis recuperar del tot aquí al Miracle, amb un entorn natural que hi ajuda força. Una persona que a la seva època havia dinamitzat força la casa d'espiritualitat del Miracle és el teu germà de comunitat en Vicenç Santamaria. En Vicenç era molt amic d'un cunyat meu i exescolà (en Jordi Garrigosa) que va morir a ausa d'un càncer limfàtic el setembre de 2002, i amb en Vicenç ens hem anat seguint una mica al llarg dels anys (que ja comencen a ser uns quants, per decomptat).

    ResponElimina
  4. Me'n alegro molt que estiguis al Miracle. Per dos motius, el primer perquè vol dir que estas molt millor, que ja no necessites l'enfermeria i el segon perquè el Miracle és un lloc fantàstic, molt bonic i sobretot molt tranquil. A mi m'agrada molt quan fem les trobades de Dialeg Cristià al Miracle. Segur que ja falta poc, aviat a Uganda. Una abraçada i gaudeix del Miracle.

    ResponElimina
  5. El P. Xavier Morell deu ser ara el més ancià de la comunitat montserratina des del traspàs del P. Pius aquest hivern passat. Quin goig poder intercanviar impressions amb ell sobre el fet missioner a l'Àfrica! Potser va conèixer el missioner gironí Joaquim (Quim)Vallmajó, assassinat quan el genocidi rwandés o a Mn Carles Giol, que també va estar a Rwanda molts anys i va haver de tornar per motius de salut poc abans d'esclatar aquell greu conflicte. Després va ser rector de Sant Hilari Sacalm, població veïna, fins a la seva mort, el 2019. Per aquelles coses que té la vida, el seu successor a la parròquia és un prevere rwandés!
    El Miracle em porta records de joventut. Fa bastants anys que no hi he estat. La darrera vegada encara vaig poder saludar-hi el P. Just Llorens, poc temps abans que retornès a Montserrat. Llàstima que em quedi una mica lluny perqué tenen un programa d'activitats molt interessant. Gaudeix d'aquesta estada, Sergi i recupera forces!!!

    ResponElimina
  6. Pare Sergi d' Assis:

    Feliç de llegir, tant bones notícies,
    i de recuperar-te en mig d' aquest ambient,
    on hi ha tanta bellesa paisagística,
    riquesa de virtuts humanes,
    i Espiritualitat Monàstica,
    com és el Santuari d'El Miracle.

    Reb la meva cordial salutació,
    junt amb el desitj d'un reparador descans !!

    ResponElimina
  7. Molt contents que vagis millorant, Sergi. Tens paciència i confiança, bons ingredients per a una bona recuperació. Segur que ser al Miracle, envoltat de natura, també t’hi ajudarà. Una abraçada de la família Jorba.

    ResponElimina
  8. Bon dia Josep-Maria, he llegit el teu missatge. Si m'envies la teva adreça de correu electrònic en un comentari, no el publicaré i em posaré en contacte amb tu. Gràcies

    ResponElimina
  9. Hi hem estat alguns cops al MIracle, molt maco, recordo el retaule daurat de l'església i la tranquil.litat que s'hi respira. Algun concert a l'estiu i fins i tot una paella colosal que els monjos van fer i estava molt bona. Un indret fabulós per recuperar-te. Petons. Pilar i Víctor

    ResponElimina
  10. Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina