dimecres, 8 d’abril del 2015

El Jesús històric

8 comentaris:

  1. Sí, no hi ha dubtes que Jesús va existir, el més complicat és el tema diví. Ja tinc ganes d'escoltar el que diràs...

    Saps que hi guanyes al mig del carrer? :)

    ResponElimina
  2. Se’m fa difícil parlar de la realitat històrica de Jesús amb persones no creients i més encara quan he d’expressar la seva condició divina. És un tema que m’interessa. Gaudeix del descans! Gràcies, Sergi!

    ResponElimina
  3. Sens dubte és un tema molt interessant, alhora que complicat d'estudiar, perquè, tal com dius, Sergi, en sabem ben poc de Jesús.
    Segurament també hi deu haver facetes de la seva vida que la història hagi moldejat, perquè han passat dos mil anys en els quals s'ha parlat de Jesús de tantes maneres.
    Senzillament, un tema fantàstic per parlar i descobrir!

    ResponElimina
  4. Genial SErgi!!! fa dies que no entrava per aqui... i mira, em trobo amb aquesta entrada que em sembla força interessant!! Per ara, gaudeix del descans, que ja toca!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Rosa, és bonic tornar-te a veure per aquí! Estaves ben desapareguda... :)

      Elimina
  5. En el darrer comentari es va colar l’iniciï de quelcom que tenia mig fet.
    ""Seguint amb el mètode històric, s’ha de centrar en una recerca de dades constatables i inequívoques i en l’ús que la lògica, o l’home, pot fer d’elles"".

    Per tant ,els historiadors poden prescindir de coses tan importants per als creients com si va pujar al cel, si va ressuscitar ,etc. No és que això no compti, sinó que només s’han de fonamentar en allò que es pot comprovar. De les altres coses, com la fe dels que creuen en Jesús, l’historiador pot donar crèdit en els llocs i temps que els cristians han cregut en Jesús. En l,home que va destinar la seva vida al marginats i necessitats del seu temps .

    Quan llegim els Evangelis hi trobem les dues coses, és a dir: el que històricament va passar i el que creien de Jesús, els que els van escriure .Ja que
    no és exactament el que va dir l’home Jesús, sinó el que van entendre els seus deixebles en una experiència creient.

    Com diu en Benet ...un tema per descobrir i com diu en Sergi,apassionant !!

    ResponElimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris i reflexions, que m'estimulen a fer el segon vídeo

    ResponElimina