dissabte, 21 de novembre del 2015

Serps i coloms

La Marta, en un comentari, preguntava quin pot ser el camí davant de perills tan greus. És clar que jo no tinc la solució màgica de res, però m'ha evocat un fragment de l'Evangeli que trobo molt suggerent: "Sigueu cautelosos com les serps i senzills com els coloms".

Penso que és aplicable a situacions molt diverses. Jesús crida els qui l'escolten a utilitzar la intel·ligència i tot el coneixement del qual disposen. Però a fer-ho amb senzillesa, amb bondat. M'agrada aquesta frase perquè penso que a vegades s'ha associat ser un bon cristià a ser tonto. I penso que no és la crida que fa Jesús.

Fins i tot quan el van agafar per jutjar-lo i condemnar-lo a mort, no va ser per mala sort o per pura casualitat. Ell era molt conscient del que podia passar. I va fer una opció per continuar endavant. Ningú no li va prendre la vida, va ser ell qui la va donar lliurement.

Davant del Mal, amb totes les seves formes (tan variades) penso que hem de ser senzills, bons. I al mateix temps, utilitzar la intel·ligència per conèixer aquestes estratègies del Mal i poder-les combatre amb la bondat.

Pot sonar un ideal inabastable. Però si mirem la història de la humanitat, trobarem moltes persones que han viscut així. És un ideal, però cap al qual podem caminar en molts àmbits.

3 comentaris:

  1. Gràcies, Sergi!! Aquest és un evangeli molt dur, semblant a la situació que estem vivint? Utilitzar la intel•ligència amb senzillesa i bonesa... fàcil no és, sobretot quan s'està envaït per la por! Jesús parla als deixebles amb una tranquil•litat que esgarrifa, perquè el panorama que els està plantejant és esfereïdor. Sí que els diu que confiïn en l'Esperit però... Desitgem que Ell ens guiï en el camí.
    M'agrada molt el que ens expliques i com ho fas, moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  2. Sergi,esmentes que moltes persones han viscuts combatin el mal amb la bondat…molts …jo tinc en el record més recent, el Luther King que va popularitzar la frase “””la força d’estimar “” .Crec que es per contraposar la realitat del mal, amb l'esforç personal de sembrar el bé i d'introduir la bondat, l'afecte i l'amor en la vida quotidiana. És a dir, el mal es pot combatre amb la senzillesa de saber estimar ,a vegades amb dificultat.

    He trobat una frase referent a la senzillesa que la vull compartir.....La persona senzilla, despresa de si mateixa, és sensible al que passa en el seu entorn, ja que la senzillesa porta a estimar i un té cura allò que estima.
    Namasté !!!

    ResponElimina
  3. M'ha agradat molt la frase de l'Evangeli, i crec que pot ser molt profitosa. Però davant de situacions com les que hem viscut, quina hauria de ser la nostra resposta? És veritat, Sergi, que la bondat és imprescindible i molt útil, però a mi m'agradaria saber (si ho vols!) quina seria per tu la resposta concreta a aquests fets. Perquè el que està clar, em sembla mi, és que no podem quedar-nos igual. I llavors, com hem d'actuar (i em refereixo més aviat a un sentit global)?

    ResponElimina