dimecres, 30 de març del 2016

Generalitzar és bo?

6 comentaris:

  1. Fa pocs dies vaig viure una experiència que per mi va ser molt bonica.
    Vaig pujar a Montserrat amb unes noies joves,una d’elles de religió ortodoxa,creient i gens practicant . L’altra catòlica,batejada, gens ni mica creient ni practicant.
    Totes dues generalitzen i molt a l’Església i als seus representants ....molt influenciades per els mitjans de comunicació .
    Jo els vaig deixar tota la llibertat per entrar o no a la Basilica,totes dues van optar per entra-hi una estona,primer darrera de tot i poc a poc van arribar cap al meu costat,cridades van dir-me per els fantàstics cants de les Vespres.
    Mentrestant retornàvem cap a casa ,vaig notar que totes dues estaven molt callades i fins i tot a una d’elles les llàgrimes cara avall.
    No em vaig poder estar de preguntar””que us ha passat ? “”La resposta......jo fins hi tot esperava que, fos la que va dir-me una d’elles. Esperava que Montserrat els hagués arribat una mica al seu cor.
    “”Nuria,nunca mas volveremos a (generalizar) a los curas )Que buena gente se ven (Tambe em van acompanyar a la Porteria del Monestir )i como nos han tratado de bien,,,podemos volver algun dia hablar con ellos ?
    l’acolliment i la pregaria de les Vespres com ha molta gent els va arribar al cor.
    GRACIES !!!!!!
    NURIA (Fenix)

    ResponElimina
  2. Efectivament, establir categories ens serveix per obtenir una millor comprensió del món. És una pràctica fonamental de la metodologia científica. La seva finalitat és l'estudi del comportament i de les propietats característiques de l'objecte o subjecte a estudiar.
    Generalitzar és fer l'operació inversa, és a dir, etiquetar individus, objectes o fenòmens a partir d'un identificador de classe.
    Posar etiquetes sempre és determinista, anul·la qualsevol opció de singularitat, elimina d'entrada el caràcter divers dels subjectes.
    En educació, l'atenció a la diversitat és cabdal per tal d'accedir a l'alumnat, conèixer-lo bé i poder-lo ajudar. Les generalitzacions impedeixen tota opció d'accés a l'educand, i per tant encobreixen qualsevol possibilitat d'intervenció que li siga útil per al seu creixement i millora.
    Per altra banda, etiquetar, crec que és una bona forma de manifestar els nostres prejudicis i, conseqüentment, immobilitzar-nos de cara un possible diàleg.

    ResponElimina
  3. Gràcies, molt interessant i veritable

    ResponElimina
  4. Crec que generalitzar és un recurs humà per parlar sobre allò desconegut. I ho fem molt sovint. Fins i tot massa, crec jo.
    Quan generalitzem, normalment cometem una injustícia amb aquells que no es corresponen amb aquesta generalització, i poden arribar a ser un gran nombre de persones.
    Personalment, no m'agrada generalitzar, i per això intento no fer-ho, perquè generalitzar ens portarà, indubtablement, a error.

    ResponElimina
  5. No m'ho havia plantejat mai. Veig que generalitzant puc fer mal i a partir d'ara aniré amb molt de compte. Ha estat una reflexió ben interessant. Gràcies, Sergi.

    ResponElimina