dimecres, 2 de juny del 2021

El Chair person


Quan vaig arribar a Bwera, la família va voler que ens presentéssim davant el "Chair person". Resulta que és com una mena de president del barri, a qui s'acut si hi ha un robatori, una baralla o qualsevol cosa important en aquella àrea. Si ell no ho pot resoldre, aleshores es recorre a la policia o a qui convingui. Ell em va saludar de manera molt informal i em va donar la benvinguda. 

L’elegeixen cada 5 anys, després de les eleccions presidencials del país. Els dos candidats per aquest barri van anar al camp de futbol (davant la casa on estava), i tota la gent que els donava suport s'ubicava darrere l'un o l'altre. Qui eren els electors? Tothom! Grans i joves, petits i ancians. Diuen que el qui va guanyar tenia unes 200 persones al seu darrere (imagineu-vos l'escena!), i l'altre en tenia poquetes.

Ni vot electrònic ni paper. Persona a persona. Quan ho penso, encara me'n sorprenc. Vés a saber quants anys porten fent-ho així!

Vaig pensar que, com a organització veïnal, tenia el seu interès. I no sé si els més grans que passegeu per La Font sabeu d'alguna estructura igual a casa nostra fa molts anys. 

7 comentaris:

  1. Jo,sí que en sé una a casa nostre.
    Aquest sistema es fa servir als Parvularis.
    Solament que, en lloc de posar-se al darrere, es van posant al costat.
    Més fàcil, visual, i "TRANSPARENT", IMPOSSIBLE !!
    He trobat molt divertida la teva comunicació d' avui...DIVERTIDA I PRÀCTICA !! LA GENT DE PAGES I ELS NENS, SÓN ELS QUE TENEN LES IDEES MÉS CLARES !!
    Us desitjo una bona tarda !!

    ResponElimina
  2. Hola Sergi,per el que expliques ,aqui no tindran mai problemes de urnes :).Gràcies per compartir.ho,és original !!!!

    ResponElimina
  3. Així de simple, fàcil i net, poc a poc ens vas informant de les moltes coses positives en el teu dia a dia a Uganda... Donem gràcies a Déu!
    Són vivències, totes elles, que en aquest món tant civilitzat que tenim les trobem boniques i que ens fan pensar com ens agrada complicar les coses.
    Tu sempre amb una mirada positiva i endevant!

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  4. Una forma fàcil i simple de fer unes eleccions! A vegades nosaltres ens compliquem massa la vida: que si el vot secret, que si el compte/recompte de paperetes, que si vots en blanc/nuls, ... Gràcies Sergi per compartir-ho.

    ResponElimina
  5. De totes maneres, bromes a part, la tecnologia del recompte de vots, aplicada d'una manera "neta" i justa, és d'agraír per part de tots nosaltres, els votants, les meses, periodistes locals, corresponsals estrangers...Qui de nosaltres, voldria tornar a fer el recompte de vots a mà,per més, tot i que aquest és el método primer i més natural ??

    ResponElimina