divendres, 25 de juny del 2021

Tinc "typhoid"


Abans-d'ahir em vaig desmaiar dues vegades al lavabo, i em vaig despertar les dues vegades a terra. Em van portar de seguida al metge, i em va fer una bona visita i una anàlisi de sang. Diu que tinc "typhoid", que en català seria tifoide (diuen que no és tifus): és una infecció bacteriològica provocada per haver ingerit menjar o beguda contaminats. Vaig molt alerta, però són coses que aquí poden passar. Em van donar antibiòtic, paracetamol i vitamines. I he de menjar força i beure suc per anar-me refent. 

El metge creu que no tinc Covid, i que el meu malestar era per aquesta malaltia. 

Aquí tothom sap què és el "typhoid", perquè desgraciadament és una malaltia que més o menys tothom l'ha tingut i alguns repetides vegades. Sí, va molt lligat a la higiene i a la pobresa. La pobresa té tantes conseqüències en la vida de cada dia!

De seguida que vaig demanar un metge, us vaig escriure als grups de "El Jardí dels Arbres" per cancel·lar les trobades de dissabte. Sento no haver contestat els vostres missatges, però no estava gaire en condicions. Diuen que d'aquí una setmana m'hauria de trobar millor.

Ja podeu imaginar que em sento feble. Però l'esperit amunt, eh? I la comunitat continua igual: 9 infectats, i els altres monjos cuidant-nos a tots. Ho fan molt bé!


20 comentaris:

  1. Des de Santa Coloma de Cervelló t'enviem una forta abraçada i molts ànims! Família Martí Puig

    ResponElimina
  2. Ho sento molt Sergi! Prego per tu, que sigui només un ensurt més en la vida que has emprès!!! Ell és amb tu!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta ,agafo les teves paraules escrites .Podrien ser les meves i he pensat que, la nostra força , l,estima que tenim cap al SErgi i la pregària ,ens fa estar en comunió . que Déu el beneeixi.!!!!
      Una abraçada !!!

      Elimina
  3. What sad news! You must feel very badly. I had typhoid fever some years ago and it was very, very disagreeable. I hope soon you will feel better. Take care!

    ResponElimina
  4. Pare Sergi d'Assis: Com et vas trobant? Et vaig acompanyant des de la pregària i des de el record !!, també als malats de la teva comunitat !!

    ResponElimina
  5. Moltíssima força Sergi! Una abraçada des dels EEUU

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies per tots els missatges, aquí i per altres vies! De debò que els agraeixo. Aquest matí m'han explicat que els malalts de la comunitat van fent pujades i baixades en el seu estat, però que cap està greu (més aviat sembla que hi hauria una certa millora). Un va fer patir una mica perquè se li suma a altres coses, però que ara està millor.
    Jo ahir vaig passar moments més dolents i altres no tant, però sí molt feble. Avui m'he despertat una mica millor, veurem.
    Algun amic del món mèdic occidental (un metge i una infermera) no descarten del tot que pugui tenir Covid. Em van fer un test d'antígens i va donar negatiu, però es veu que no sempre és fiable. Potser serà bo que, quan hagi passat tot, em pugui fer una prova serològica (si en fan per aquí) per determinar si l'he passat. Això em donaria més llibertat de moviments i de rebre gent quan ja s'aixequin les restriccions.

    ResponElimina
  7. Son les típiques malalties associades a la pobresa. Mai trobem remei perquè la indústria de la salud está al servei de qui la pot pagar. Cuida't molt!!!

    ResponElimina
  8. Molts ànims Sergi! Anar a Uganda portava associat aquests riscos i tu si més no vas ser valent i fer el pas. Molts ànims i a veure si et pots recuperar ben aviat!

    ResponElimina
  9. Pare Sergi d' Assis: Una salutació des de l' ABADIA DE MONTSERRAT. Avui hem tingut tres conferéncies molt maques. La primera sobre el Capítol 43 de la Regla de Sant Benet . La segona i tercera CONFERÉNCIA, sobre el sentit de les paraules "BENEIR" i "PAU, dins el contingut dels SALMS.
    Demà, continuarem...Cuideu-vos tot el que pugueu !!

    ResponElimina
  10. Ahir a la tarda van diagnosticar el virus a 5 monges benedictines del convent que tenim a prop.
    Jo estic igual. Paciència.

    ResponElimina
  11. Sergi, les pregàries de totes les persones que t'estimem t'acompanyen en aquests moments. Molta força i molt consol a tota la comunitat benedictina. Sempre en comunió.

    ResponElimina
  12. Solidària en la pregària, perquè tu i la comunitat tingueu una bona recuperació. Us ho desitjo de tor cor. Cuide't i deixe't que et cuidin, és molt important. És molt d'agrair, el que cada dia ens informis del teu estat de salut.
    Ànims i cuide't molt!
    Fina Múrria.

    ResponElimina
  13. Bon dia. Crec que des d'ahir al vespre he iniciat la remuntada. Lenta, però constant. Potser d'aquí uns dies ja estic recuperat del tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina alegria,no obstant fes una bona recuperació,aixo vol dir que
      tinguis molta cura,en no fer més. del que puguis. Poc a poc ,com
      han dit...deixa que et cuidin.
      Una abraçada

      Elimina
  14. Gràcies a Déu !!!
    I els teus companys,com estan ??
    Que tinguis un bon dia.
    Ves-nos donant noticies de tots.

    ResponElimina
  15. Són bones notícies. Que continuïn.

    ResponElimina
  16. Bones notícies, Sergi!!! Seguim pregant per tu i per tots vosaltres!!! Que segueixi així!!!

    ResponElimina
  17. Quina alegria Sergi! Encara que sigui lentament ja has iniciat la remuntada. És una gran notícia!

    ResponElimina
  18. Moltes gràcies pels vostres comentaris i mostres d'estimació

    ResponElimina