dijous, 2 d’abril del 2015

Un cant a la bondat

Les notícies d'aquests darrers mesos a nivell internacional semblen un continu de violència, caos, odi, barbàrie, absurditat. Algunes realitats que ens presenten els mitjans de comunicació fan pensar molt, perquè realment hi ha molt de Mal.

Però també penso que ens equivocaríem si en la foto només hi veiéssim les persones que maten. N'hi ha moltes que volen un món millor, i que s'esforcen perquè sigui així. Però no fan soroll.

Aquest vídeo és una mostra de la bondat humana. Està en subtítols en castellà.

12 comentaris:

  1. Acabo de veure-ho. Escric a cop calent. Tinc llàgrimes als ulls.
    Vull compartir algunes idees que em passen pel cap ara mateix.
    Sobre el vídeo, en cap cas veiem la mirada de qui rep el missatge, però podem imaginar-la, i per tant podem fer-nos el càrrec com si fóssim nosaltres.
    En segon lloc, m'impressionen les mirades i gestos de qui llegeix el text. Podem saber què pensen o senten molt abans que obrin la boca o prenguin la decisió de llegir-ho o no.
    I per últim la decisió. Qui no pot dir res, qui tradueix amb lentitud com pensant estic fent bé? i qui es disculpa que hi hagi gent així, que hagi pogut escriure coses humiliants i vexatories.
    El bé massa vegades és silenciós i el mal sorollós, com dius tu Sergi.
    De tota manera, Déu fa que el bé sigui esclatant per Pasqua!!!!

    ResponElimina
  2. Sí, i tant: aquests dies celebrem que l'Amor és més fort que la mort! A vegades fa falta fe per creure-ho, perquè el que veiem no sempre sembla indicar-ho... però també hi ha persones que ens ajuden a percebre-ho. Donem-ne gràcies!!

    ResponElimina
  3. Aquest vídeo quant els veus per primera vegada ,es colpidor i com a la Lurdes a mi em va cridar molt l’atenció les diferents mirades i l’actitud que prenien al iniciar la lectura..Uns bons publicistes que van saber treure molt partir del que volien fer arribar .Una magnifica idea.
    Aprop de casa nostra també hi tenim bones idees per potenciar el respecte als altres

    La gran tasca de la música: El rap contra el racisme d’alumnes de secundària de Sabadell
    Aquesta tardor passada el raper i cantant d’At Versaris, Pau Gelonch, ha fet uns tallers de rima, amb cançons rap, amb un miler d’alumnes de secundària d’instituts de Sabadell. El resultat és un vídeo amb el títol ‘Canvia el punt de vista’, en què diversos alumnes canten una cançó amb música de Pau Llonch amb versos rimats que contenen missatges de solidaritat i tolerància a la diversitat, i contra el racisme, la xenofòbia i l’homofòbia.

    Fer un Món millor, només depèn de cada un de nosaltres, cada acció compta. “Veuràs com els mals dels homes són fruit de la seva elecció,
    i que la font del bé la busquen lluny, quan la porten dins del seu cor”
    (Pitàgores de Samos.)

    ResponElimina
  4. Genial el video!!
    Ja fa un temps que passo les setmanes santes a Andalusia. Jo em pensava que tot un tema de folklore i fanatisme... i ara que ho he viscut veig que es molt mes,que es una expressio profunda de la fe i que no es d'uns quants nomes sino que hi participa tothom. Veig que el martiri d'un home, la seva mort i la seva resurreccio es un missatge positiu que transfoma les persones... el silenci que es produeix transmet la fe... traspassa a tots... es el saber-se donar sense esperar res a canvi. A mi em sembla una religiositat molt positiva!!! A Montserrat es veu molt sovint, gent que no van a missa pero que pugen a fer el peto a la Moreneta i s'emocionen vivament davant seu, del tot respectable no?
    Molt bona Pasqua a tots!!!

    ResponElimina
  5. Ara llegint el que he escrit no acabo de saber si explico el que volia dir.
    Les professons que es fan aqui transformen les persones i son capaces d'expressar la seva bondat i tothom se'n sent transmissor. Es molt bonic poder-ho viure!!
    Moltes gracies Sergi!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Puc dir-te Marta que, personalment ho vaig entendre el que volies transmetre’ns ,potser perquè a mi em cal molt sentir la Fe encomanadissa de les persones amb qui comparteixo la pregaria .La primera vegada que vaig assistir a la Vetlla Pasqual .... “”el silenci que es produeix transmet la fe... traspassa a tots...””es una vivència que sempre m’acompanyara!! suposo que es la mateixa sensació que es pot sentir en las manifestacions de la Fe ,respecte i adoració que es viu en les processons de la Setmana Santa ....molt respectables !!

      Elimina
  6. BONA I JOIOSA PASQUA ,a tots els qui passegem per aquest indret !! ! no és altra cosa que voler que les bones notícies s’imposin sobre les dolentes.Un futur millor i ple d'alegria per moltes persones . Que tot sigui nou, que tot sigui bo per a tothom. Potser un cant a la bondat ,Sergi D'Assís ??

    ResponElimina
  7. És realment un vídeo molt emotiu. En el fons, les persones tenim una sensibilitat que ens diferencia dels animals, i som capaços de ser empàtics, tot i que sovint aquesta bondat queda amagada darrere la maldat existent.

    ResponElimina
  8. Ens cal veure el món amb una mirada positiva i encara més quan ens ofeguen amb notícies dramàtiques i incomprensibles. La bondat existeix i l’amor sobreviu per damunt de tot. El vídeo és colpidor.
    Que el missatge de Pasqua ompli de llum el cor de tots els homes.

    ResponElimina
  9. waw, Sergi, m'estic posant al día del teu Blog!!! Malauradament aquest video mostra una realitat que fa mal!!! molt de mal!!! Per gràcia, hi ha gent bona que intenta apaivagar el sufriment de l'altre!!! Gràcies Sergi per haber penjat aquest video... BONA PASQUA!!!

    ResponElimina