dimarts, 6 d’abril del 2021

La segona visita


Aquests darrers dies hem tingut l’Oriol i l’Aina a Tororo. Amb l’Oriol vam ser escolans junts de petits, i ha estat molt bonic poder compartir aquests dies. Com en Pau i la Júlia, venien amb esperit solidari, i això ha impregnat tot el que han fet durant l’estada. A vegades ens imaginem que solidaritat deu voler dir repartir menjar o medicines. I solidaritat també vol dir visitar, interessar-te, escoltar, compartir amb les persones, valorar-les. I ho han fet molt bé! Molta gent guardarà un record boníssim d’ells.


Com que l’Aina havia fet castells des que era menuda, van fer una xerrada i un taller de castells per als novicis. Van xalar tots molt, i en van veure la complexitat. Ahir van portar els novicis a visitar les Sipi Falls, que estan a una hora i mitja des del monestir: una experiència fenomenal!


Han estat uns dies de sensibilització sobre el tema de la dona, amb el qual l’Aina està molt implicada. És un tema que ha anat apareixent en converses amb diferents persones. Aquí Uganda hi ha molta feina per fer: embarassos de quasi nenes, molta violència domèstica, no valoració de l’educació de les nenes... A banda d’aquest tema tan important, la gent ha quedat meravellada de la capacitat engrescadora de l’Aina, que en un moment t’organitzava un partit de futbol d’homes contra dones (insòlit que a Uganda una mare de família es posi a jugar a futbol!) com es posava a ballar amb unes dones al mig del carrer (quan se’ns van encallar les dues furgonetes a l’excursió a causa del fang).


Per mi, un dels aspectes més enriquidors de rebre visites és poder conèixer els projectes plegats i dialogar sobre tot el que anem veient. Aporten els seus punts de vista i això significa molt de material de reflexió. Moltes gràcies Oriol i Aina!!!

7 comentaris:

  1. Joiós de tenir notícies teves des d'aquesta part del món que molts no coneixem.

    Aquí podeu veure l'entorn d'aquesta paratge de les cascades que avui ens comenta en Sergi (les "Sipi Falls"):

    https://www.tripadvisor.es/Attraction_Review-g1367489-d3505729-Reviews-Sipi_Falls-Kapchorwa_Eastern_Region.html#photos;aggregationId=101&albumid=101&filter=7&ff=478926411

    ResponElimina
  2. Ja veig que amb un parell d'Aines et pot fer una revolució :-) Molt bé tota la gent que ve a veure't amb aquest esperit solidari i col·laboratiu. Ànims!

    ResponElimina
  3. Que xulo Sergi!!! Ja veig que cada vegada es va perfilant més el corredor Bercelona-Uganda!!! Amb aquestes entrades ens incentives més a voler-te venir a veure...
    Gràcies per explicar-nos-ho!!!

    ResponElimina
  4. Quina alegria al veure la segona visita que has tingut,Sergi .L,Oriol,que conec desde ben petit i l,Aina que la seva rialla i empenta parla de com es.Felicitats,parella!!
    Anar a compartir la feina i les il.lusions d,un amic a terres tant llunyanes és una mostra d,estima .
    Oriol m,ha fet emocionar veure.us a costat del Sergi .
    Nuria fènix? Ara la Núria del carrer Lleida 5 ,Oriol,potser ja saps
    qui us dóna les gràcies per fer aquesta bonica i profitosa visita
    Una abraçada per tots tres

    ResponElimina
  5. Pare Sergi: Quin bé de Déu d'aigua. La natura sempre tant generosa !! A TOTS UNA BONA CINQUANTENA PASQUAL !!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies pels vostres comentaris! A l'Aina li ha fet molta gràcia el comentari d'en Joan sobre les dues Aines!

    ResponElimina
  7. Què trist lo de la violència domèstica i lo dels embarassos. Molta feina i lenta de fer perquè es tracta d'anar canviant mentalitats i això costa...malauradament. Les fotos són molt xules, la de la cascada què guai i se,ls veu molt somrients i feliços a tots.

    ResponElimina