dimecres, 2 de març del 2022

Ja han portat la vaca!!!


Finalment des d'ahir a la tarda ja tenim la vaca!!! Com podeu comprovar en el vídeo, no estava gaire convençuda d'entrar en aquell cobert tan desconegut per ella. Al principi estava una mica esporuguida. Però quan li van posar beguda i menjar, ràpidament ho va identificar. Prop de la mitjanit va ser quan va menjar a gust. I avui, ajaguda, ja feia la pinta d'estar força més tranquil·la i adaptada. 


Ha arribat prenyada de 7 mesos, això significa que si Déu vol d'aquí dos mesos ja tindrem llet! Els qui s'hi entenen l'han triat a consciència. I com que no en podem tenir dues de moment perquè no tenim prou herba, n'han escollit una de qualitat i que estigués prenyada. Ha costat 6.500.000 UGX, és a dir, 1.660€. En resum, ha costat el preu de dues vaques. Entre això, i el cobert per les vaques que va costar 40.615.000 UGX, és a dir, 10.374€, hem quedat força escurats pel projecte (perquè aquí cal sumar-hi la plantació d'herba i altres despeses menors). Però contents!! I si Déu vol, d'aquí dos mesos ja en tindrem dues!

L'arribada:


I el rebut de la vaca (en un país sovint mirat amb sospita per la gestió econòmica, els dic que és important que mirem de tenir rebuts de tot el que es pugui):


11 comentaris:

  1. Que bé, Sergi!!! I quin reportatge tan complert, es diu Maria, m'ha semblat sentir??
    Esperarem amb gares aquests dos mesos per veure el vedell, potser el seu naixement i tot :)

    ResponElimina
  2. Que bonic Sergi!!!! Moltes gràcies pèr compartir-ho

    ResponElimina
  3. Bonic nom "Maria" ?

    Gràcies per compartir,ho!!

    ResponElimina
  4. ESTIC MOLT CONTENTA DE LES VOSTRES BONES NOTÍCIES
    I D' AQUESTA VACA LLETERA.
    ESPEREM EL NOU NAIXEMENT !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin goig que fa de pensar que aquest serà el primer naixement de molts a l'estable! Ara li heu de trobar un nom preciós, ben messiànic:)

      Elimina
  5. Molt bé Sergi!! Molt content que mica en mica els somnis/projectes es vagin fent realitat. Fa un temps segurament ho veieu molt complicat però ara ja ho teniu aquí. Molts ànims per seguir ajudant a aquesta gent a tenir un futur millor.

    ResponElimina
  6. Qui ha preparat el menjar per la vaca, ho ha preparat amb molta cura. Jo sempre havia vist vaques menjant aquestes herbes sense tallar, mida espaguetis, saps?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interessant de saber-ho, Montse! A més, hi afegiran algun altre aliment que pugui ser nutritiu.

      Elimina
  7. Benvinguda a la Maria.
    Segur que hi estarà molt ben acollida en aquesta casa

    ResponElimina
  8. Doncs sí, es diu Maria. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

    ResponElimina