dilluns, 27 de març del 2023

Un dia inoblidable a l’escola


A vegades, no saps ben bé per què, es crea una atmosfera especial per a tots els qui assisteixen a un esdeveniment. Ahir vam experimentar-ho en un dels millors dies que recordo a l’escola. Em va semblar que, amb les novetats dels darrers temps (vaques i cobert per les vaques, generadors, reformes dels tallers i les classes), calia celebrar-ho col·lectivament. I vam organitzar una benedicció dels nous espais just després de la Missa. L’assistència va ser molt gran pel que estem habituats, i també van venir-hi un bon número de professors (que no vénen mai a les celebracions). 

Vam sortir en processó de la sala on fèiem la Missa, mentre el cor anava cantant. Aquí teniu quan ens apropàvem al cobert de les vaques:


Allà vaig llegir les paraules de benedicció: 


I vam continuar caminant fins als generadors. Durant aquell tram i també mentre beneïa els generadors, en Pep va tocar la gralla com si d’una cercavila es tractés i força assistents hi van participar picant de mans. 




Després, amb el cor cantant de nou una peça darrera l’altra, vam beneir el taller de fusteria, el de metal·lúrgia i classes noves o renovades. 


Al pati dels tallers vam donar la benedicció final de la Missa. I a la sortida, cadascú va rebre el regal d’un bolígraf (que bastants diuen que guardaran pels exàmens), un llapis i un braçalet fet per un exalumne amb les sigles de l’escola. 


Donem-ne gràcies a Déu!

PD: Si no heu pogut visionar el vídeo, cliqueu aquí.

12 comentaris:

  1. Moltes, moltes felicitats, Sergi!!! Quina il·lusió veure't fent el que ens expliques moltes vegades i que ens ho hem d'imaginar!
    En donem gràcies a Déu i a tu també per tenir-nos sempre en compte!!!

    ResponElimina
  2. Quina celebració més bonica de la Vida. La Pasqua és aquí

    ResponElimina
  3. Pare Sergi :

    El més bonic de totes aquestes fotografies,
    és precisament alló que hi ha derrera d' elles,
    L' ESPERIT QUE LES FA POSSIBLES !!

    La meva enhorabona a tots, a tu, a la Comunitat,
    i a tots els laics que de diverses maneres hi participen.

    ResponElimina
  4. Gràcies Senyor per tant d'amor que no mereixo

    ResponElimina
  5. Enhorabona per la bona tasca que esteu fent i que porta esperança i dóna sentit a tants joves i a tantes famílies ugandeses! 🎉👏💚

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt veure i escoltar els cants d'estudiants i alumnes i tenir un tast una mica més proper que el de les fotografies.
    És la primera vegada que poso un comentari però segueixo el blog! Endavant!
    Tornant de Grècia i veient tot el que ell fa allà, espcialement amb la fundació dels nens autistes, dono gràcies per tot el que des de Montserrat s'ha pogut anar estent al mon.

    ResponElimina
  7. Sergi, és la màgia de l'internet, trobar-te de cop i volta comentant al mateix nivell que el P.Abat de Montserrat ;-) Sense desmerèixer ningú, clar! És formar part del mateix tot! Saber que a ell també li ha fet molta il·lusió veure't i escoltar-vos és fantàstic!!!
    Moltes gràcies a tots dos!!!

    ResponElimina
  8. Que bonic Sergi, m'emociona veure les imatges, és un acte preciós . Es transmet aquesta atmòsfera especial que tu comentes. Gràcies per comeàrtir-ho.

    ResponElimina
  9. Molt bonic i emocionant veure aquestes fotografies i sobretot escoltar el cant. Una vegada més t'he de dir que gràcies pel que fas i pel que comparteixes, per deixar-nos participar seguint-te. I quin goig que fas amb tota la vestimenta, molt solemne.

    ResponElimina
  10. Quina celebració més emotiva! I tant que hem de donar gràcies a Déu!!! Per poder fer aquesta benedicció on us heu aplegat per poder Beneïr tantes coses a la vegada, amb força assistència i participació. Fent-ne pregària, de seguida ha recordat al Salm 126. Tot plegat diria que ens hem avançat en el temps de Pasqua. Així sigui i moltes gràcies per deixar-nos-hi participar.
    Fina Múrria.

    ResponElimina
  11. És una manera ben maca de celebrar! Sé que ells t’estan immensament agraïts i t’ho demostren continuament però donar gràcies, per tantes coses, en comunió, és el que crea aquesta atmòsfera tan especial! Segur que com dius, serà un dia d’aquells que quedaran en la memòria!
    Gràcies a Déu i a tu per fer-ho possible!

    ResponElimina
  12. Molt bé Sergi! Estàs deixant una bona petja en la comunitat de Tororo; segur que t'estan i estaran (les generacions futures) molt agraïts per tot això que fas. Endavant! Tot sigui per fer crèixer el Regne de Déu aquí a la terra.

    ResponElimina