dimecres, 19 d’abril del 2023

En Conard, mesos després


Amb en Thibault vam anar un dia a visitar la família d’en Conard, i a compartir com és la vida al poblat. Feia temps que no el veia, i vaig quedar molt sorprès de veure la magnífica evolució durant aquests mesos. Ho podeu veure en el vídeo (ell és el de la samarreta blanca i pantalons rosa) on practica la seva passió: el futbol. No trobeu que és al·lucinant?

En el vídeo sentireu que un nen crida: "Muzungu...balloon" (un nen que em demanava un globus, l'altre cop que hi vaig anar es va posar a plorar d'espantat quan va veure que n'inflava un i ara no feia més que demanar-me globus).

Caldrà anar seguint l'evolució d'en Conard. La propera revisió no és fins al gener del 2024, sempre que les coses no empitjorin abans. Una cama encara la té una mica torta, però no és molt evident si no t’hi fixes. Els metges ens van dir que potser se l’hauria de tornar a operar abans que acabi l’etapa de creixement, i que quan acabi de créixer hauria de quedar bé ja definitivament. Tant de bo!

A més, després d’interrupcions d’anys sense poder anar a escola amb regularitat, ara hi va cada dia i està millorant força amb l’anglès (fins ara, pràcticament només parlava la llengua de la tribu). Se’l veu feliç, i lògicament també n’estem tots els qui hem desitjat la seva recuperació. Moltíssimes gràcies als qui ho heu fet possible!!!


PD: Per cert, en l’enllaç que poso en el nom d’en Conard parlava d’un viatge que havia fet amb “una morena espectacular”. Més d’un es va pensar que em referia a una dona morena!! Doncs no, era una hemorroide que em molestava força. Amb les paraules ens podem comunicar molt bé, però a vegades també es poden donar malentesos ben divertits.

5 comentaris:

  1. En mig de tants i tans problemes molt greus,
    dóna goig sentir les rialles dels nens !!

    El cor s' esponja per uns moments !!

    Salutacions Pasquals !!

    ResponElimina
  2. Quina il.lusió veure com juga a futbol!!!! Ha patit molt però li ha valgut la pena, és una gran notícia!!!

    ResponElimina
  3. Quina alegria, Sergi per aquesta espectacular recuperació!!! Quins xuts que fa!!! Una passada!!! Ni ell mateix s'ho deu acabar de creure...
    Moltes felicitats a en Conard i a tu per la teva perseverança!!!

    ResponElimina

  4. Trobo fantàstic i em commou, veure que, quan s'escolten nens, els sons, les rialles i els plors, sempre són els mateixos a qualsevol part del món, Hi ha una veritable igualtat bàsica.

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies Pilar, Marga, Marta i Lucy!

    ResponElimina