dilluns, 22 de maig del 2023

Nens


Aquí estem en vacances escolars, i això significa que tenim un excedent de llet de les vaques. Quan això passa, la venem a la cantina de l'hospital i a algun altre lloc. Però aquest cop no n'han necessitat, i això és un cert inconvenient perquè aquestes vendes ens ajuden a sostenir el projecte. Vaig dir als qui se'n cuiden: "Abans que es faci malbé, per què no la donem als nens del barri?". Per bastants d'ells, els 0,25 euros d'una tassa de llet és una despesa que no es poden permetre a casa. Doncs dit i fet! En vam donar a 60 nens, que van gaudir bevent-la!








JOSHUA:
Aquest dissabte passat vaig visitar la família d'en Joshua al poblat. Va ser entranyable com sempre. I em vaig alegrar molt de saber que s'ha adaptat a l'escola. Després d'anar-hi el mes de març, vaig explicar fil per randa a la família com havia anat i que el veia tan enyorat. Per Pasqua hi van enviar una moto per recollir-lo i així acabar l'experiència escolar. I sabeu què va fer ell? Li va dir al motorista que ja se'n podia anar, que es volia quedar a l'escola! Ha fet un amic, i en la imatge que veieu de les notes de mig trimestre havia estat el quart de la classe d'entre 64 nens (reconec amb un somriure que us he posat les millors notes, perquè després va baixar una mica). 


11 comentaris:

  1. Que bé tot el que expliques, Sergi!!! Són noticies molt positives!!! Quina alegria pel Joshua, fantàstiques les notes!!! Que així continui ☺️

    ResponElimina
  2. Quines cares tan boniques les dels nens prenent-se la llet! Excel.lent idea Sergi i quina bona notícia que el Joshua s'hagi pogut adaptar a l'escola i seguir l'aprenentatge. Gràcies per compartir aquest notícies tan bones.

    ResponElimina
  3. Quanta feina que feu, i que bé el Joshua, les notes són molt bones, encara que després baixi una mica, tindrà bona base . Gràcies per compartir-ho

    ResponElimina
  4. Boniques les fotografies d'aquest nens amb els gots de llet. Just aquests dies aquí a Catalunya el banc dels aliments diu que te manca de llet i no pot subministrar-ne a les entitats que reparteixen, cosa que farà que molts nens es quedin sense llet i, per altra banda, també els ramaders es queixen de què cada vegada hi ha menys vaques per fer llet i tu tens excedent de llet. No em cansaré mai de donar te gràcies, Sergi, per la feina que fas i per tot el que ens comparteixes.

    ResponElimina
  5. Fantàstic, Sergi, tot el que vas explicant! I, des del desconeixement més absolut, qui sap si seria possible aprofitar la llet per fer formatge. Això, és clar, si sobrés tanta llet que no hi hagués prou nens que se'n beneficiessin.

    ResponElimina
  6. Només començar a llegir ja se'm dibuixa un somriure tendre!
    Em fa feliç veure aquests nens tan contents pel que es fa amb els microcrèdits.
    I si em permeteu una frivolitat, també fa goig de veure aquests somriures amb la samarreta del Barça.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Goretti! No és cap frivolitat el que dius. Quan passes pel barri on estem, sovint es veuen nens amb la samarreta del Barça. Són nens molt i molt pobres, i sovint és la millor peça de vestir que tenen. Estic molt agraït al Barça. En les fotos que he posat, hi ha una nena amb una samarreta que diu "Casal d'estiu". També sovint es veuen samarretes amb missatges en català: són traces de les donacions que feu.

      Elimina
  7. Nens feliços podria ser el títol de la notícia. Feliços gràcies a la bondat i generositat de les persones que ho feu possible. Que positiu és tot el que expliques del Joshua, se'l veu amb gran voluntat d'avançar en els estudis. És d'agraïr la bona feina que feu. Quanta bondat i amor hi poseu! Gràcies per compartir-ho.
    Fina Múrria

    ResponElimina
  8. He rebut un comentari sense nom: si m'envies el nom, el publicaré. Gràcies

    ResponElimina
  9. Dessitjo de tot cor, que davant d' aquesta situació
    tant injusta i abusiva, arribi el dia en que pogueu donar
    una tassa diaria de llet, als nens del poble,
    sense que aixo, signifiqui o sigui una conseqūencia,
    per a vosaltres, d' una disminució de les vendes
    de la granja que esteu portant endavant .

    Realment, l' adaptacio d' en JOSHUA, és molt bona,
    si ens fixem amb els seus HÀBITS ,
    i amb la seva ADAPTACIÓ SOCIAL.

    Totes les altres qualificacions, a aquesta edat,
    m ' magino que són exercicis de CONVERSA,
    COMPRENSIO, VOCABULARI, Exercicis de LÓGICA
    i PREMATEMATIQUES...etc.etc....
    A partir del 4/5 anys podrem veure com li anirà
    La PRE-ESCRIPTURA I TOTA L ' EDUCACIÓ CREADORA, a traves de l ' EXPRESSSIÓ PLÀSTICA,
    que a partir dels 4 anys, cada vegada
    va sent més riquíssima.

    No el perdem de vista, continua sent molt petit
    per estar tot sol en un internat.

    Fes el que puguis, i moltes gràcies !!

    BON DESCANS !!

    ResponElimina
  10. Com deia el Capità Enciam, els petits canvis (els petits actes) són poderosos. Sou portadors d'esperança i aquests somriures parlen per ells mateixos.

    ResponElimina