dimarts, 29 de juny del 2021

El paisatge d’aquests dies


Aquests dies estic a l’habitació per posar-me bé però també per fer quarantena (per si de cas tingués Covid). La veritat és que hi estic molt bé i agraeixo tenir un espai com aquest, amb una mosquitera al voltant del llit perquè no em piquin els mosquits de la malària. 


Dels pocs objectes simbòlics que vaig portar des de Catalunya, un és aquesta creu que hi vaig penjar. Me la va donar el cardenal d’El Salvador quan va passar uns dies a l’hostatgeria de Montserrat. Hi vaig poder tenir alguna conversa, i va ser un impacte. Ell era deixeble i amic de l’arquebisbe Óscar Romero, assassinat a El Salvador. Aquesta creu tan llatinoamericana em recorda que el compromís amb els pobres és el mateix allà i aquí l’Àfrica. És un compromís que neix de l’Evangeli. 

Hi ha una cosa simpàtica, i és que des que us vaig parlar dels llangardaixos que m’entren a l’habitació i que en vam fer broma, me’ls miro amb molta més simpatia. I ara no em faig cap problema quan en veig un rondant per allà. Coses curioses.

Pel que fa a la comunitat, crec que els 9 monjos infectats van millorant de mica en mica. Però des d’ahir, se n’hi ha d’afegir un més. I jo també vaig millorant. 

16 comentaris:

  1. Bon dia! I quin significat tenen els dibuixos de la creu? Algun dia ens ho hauràs d'explicar. Contenta de tenir notícies positives :)

    ResponElimina
  2. Quina alegria de veure i llegir-te de bon matí amb aquests fantàstics missatges. Contenta que vagis millorant també!!! Molt bon dia Sergi i a gaudir del paisatge :)

    ResponElimina
  3. BON DIA,!!!!!!
    Amb bones notícies i compartint el raconet en el que hi fas vida.
    Preciosa la Creu!
    Cuida,t i una abraçada!!

    ResponElimina
  4. Benvolgut Sergi,
    Molta força per aquests dies de confinament a l’habitació i que la malaltia passi aviat! Una abraçada des-de Catalunya

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Moltes gràcies pel teu primer comentari en aquest espai i pels teus bons desitjos

      Elimina
  5. Quin goig poder llegir aquestes bones notícies. Donem-ne gràcies a Déu.
    Una abraçada, Sergi!

    ResponElimina
  6. Quina habitació més maca, la trobo sòbria i pulcre, també amb amb molta llum, ha de donar gust estar-hi, i més si pots sortir a prende l’aire, tot ajuda a le teva milloria.

    La creu és molt bonica, vull veure el símbol dels cuatre evangelistes en la vessant de Centre Amèrica, no s sé si m’equivoco.

    Ànims que ja queda poc…
    Cuida’t molt

    ResponElimina
  7. La teva creu: un petit i bonic símbol per recordar un gran i covejat compromís universal.
    M'agrada i em fa pensar que totes dues cultures, la sudamericana i l'africana, es nodreixen de vida i de força amb els colors!

    Me n'alegro que hagis normalitzat el fet de trobar companys inesperats de cambra i per ells també, que deuen córrer més tranquils! :-)

    I tan de bo la millora sigui per a tots els malalts i poc a poc l'epidèmia vagi afluixant!

    ResponElimina
  8. La creu sempre és el paisatge més bonic per contemplar-hi tots els colors de l'Evangeli. De segur que la teva et dona la força per superar totes les tribulacions. Jo no he estat pas a El Salvador ni per allà a prop, però fa anys que em vaig comprar una creu pintada a la botiga de Montserrat que m'hi fa pensar. I la tinc al costat del llit. No hi ha llangardaixos, només un colom gegant de color taronja.

    Amb la mare, celebrem que et trobis cada dia millor i t'acompanyem des de la pregària. Una abraçada :)

    ResponElimina
  9. Pare Sergi d'Assis, bon vespre:
    Avui, hi ha moltes coses a comentar:
    1. LA SALUT: És una bona noticia saber que tu i la teva comunitat, esteu entrant pel camí de la recuperació.
    2. LA FOTOGRAFIA: Si tingués que posar-li un títol, seria: " SIMPLICITAT I EFICÀCIA". Simplicitat en tot, també en els colors: El blanc en tota la seva gama de matisos i el marró. Eficàcia: Quin gran invent és la mosquitera!! Procura que la fibra, sigui natural, si no és demanar massa !!
    3. LA CREU i el CARDENAL DEL SALVADOR - L'ART CRISTIÀ - SIGNES i SIMBOLS. És veritat que el compromís amb els pobres, com tota la vida cristiana, surt de l' Evangeli. Pero l' Evangeli, agàfa tot el seu sentit, a partir de la Persona de Jesucrist. Així ens ho diu, el Próleg de l'Evangeli de ST. Joan. Sí aixó és així, quin sentit té una creu, que poguent pintar la figura de JESUCRIST, NO HI APAREIX, i en el seu lloc, hi veiem, una casa, uns arbres, i uns animalons, potser un conill... potser un cargol o bé un cuquet...
    En l' ART CRISTIÀ , Els SIGNES i SÍMBOLS, referents a JESUCRIST, són molt antics, i molt concrets: El mateix JESUCRIST, el "PEIX, el "CRISMÓ", el "BON PASTOR", l' "ALFA i OMEGA", els QUATRE EVANGELISTES" acompanyant a JESUCRIST...Aquests SIGNES i SIMBOLS, ens serveixen , per adorar, contemplar, agraír, ens enforteixen i sostenen la nostre fe, ens animen a la caritat fraterna, ens renoven...
    Peró, en el cas de la creu del sr. Cardenal, quan la miro, i la miro, em pregunto, quin és el misatge que em vol donar? Podria ser un missatge de Justícia Social, de Companyonia amb la Humanitat Sofrent, perque la creu sola, d'entrada, és un instrument d' execució encara actual avui en dia.
    Dic aixó, perque des de fa bastants anys, a la meva ciutat, han proliferat les botigues pseudoreligioses, en que tant hi veus en els seus aparadors una creu cristiana amb dibuixets, com al costat OBJECTES supersticiosos. Les persones BONA gent, peró amb molta ignorància religiosa i d' art cristià, per Nadal i per Setmana Santa, hi entren innocentment, atrets per tot el que veuen exposat...Aleshores sí els coneixes i tens suficient confiança, els has de dir: - He que per Nadal, no posem al Pessebre, uns barrufets, una Torre de Castellers, un Tintín...per més simpàtic i bonic que sigui tot aixó, dons, amb la Creu, les Medalles,les Imatges, també hem d'altres a distingir...quin són els Signes i els Símbols Cristians !!
    Pare Sergi: Abans de passar a una altre comunicació, ara que estàs en " quarentena", ens EXPLICARÀS EL SIGNIGICAT DE LA CREU DEL CARDENAL D' EL SALVADOR ??? GRÀCIES !!! HO ESPERO EN CANDALETES !!!
    NOTA: La teva amistat amb els llargandaixos, segur que ha fet les delícies de la LOLA ANGLADA !!!
    ANEU-VOS RECUPERANT...UN BON DESCANS I FINS DEMÀ A LES LAUDES !!!!

    ResponElimina
  10. Pare Sergi: T'imagines un altar dedicat a Sant Josep, sense la imatge de Sant Josep ??
    QUE hi hagués reproduït tot el seu taller...peró que la seva imatge, no hi fos.
    No ho trobaríem molt estrany ???
    Doncs per que hi ha CREUS sense JESUCRIST, NI CAP DELS seus signes ni SIMBOLS ??
    Aixó, és el que vull dir.

    ResponElimina
  11. Donem gràcies a Déu perquè ja sembla efectiva la teva recuperació i la dels germans de la comunitat. Ja ens aniràs informant, gràcies.
    Quina cel·la més àmplia i lluminosa!! T'extranya que els llangardaixos s'hi sentin tant còmodes?
    Pensa en Sant Francesc d'Asís... Som germans.
    Us desitjo una bona recuperació a tots!!!
    Fina Múrria.

    ResponElimina
  12. Hola, miro de respondre les preguntes sobre el significat de la Creu. La veritat és que no el conec. Davant del desconeixement, només puc fer algunes hipòtesis. Són creus molt típiques d'allà, i veig que reprodueixen motius quotidians i de flora i fauna d'allà. La Teologia de l'Alliberament dona molta importància a l'Encarnació avui i aquí. Potser és una manera d'expressar que aquesta Encarnació té lloc en el seu "avui i aquí"? Algun fragment de la "Misa Campesina" faria pensar en el mateix sentit: aquest Crist que es fa present en allò més quotidià, i a través dels més pobres. En qualsevol cas, ells han fet seva la Creu amb tot el que significa, i els ha sortit fer aquestes representacions artístiques (que m'imagino que deuen tenir el seu sentit). Com us comentava, jo quan la miro faig present el compromís pel més pobres sabent que és una Creu que ve d'Amèrica Central i d'una gent que viu molt compromesa

    ResponElimina
  13. Pare Sergi d' Assis, bon dia :
    GRÀCIES !!
    Queda aclarida la resposta !!
    És una manera molt concreta, d'expresar la vinguda de Jesus, per cada un de nosaltres, per tots els pobles, per totes les situacions.
    Repeteixo, moltes gràcies.
    Com et vas trobant de salut ??
    Que passis un bon dia i cuideu-vos tots tant com pugueu!!

    ResponElimina
  14. Gràcies per la informació, ens fa sentir més tranquils. Ànims i que aviat pugues haver superat la malaltia totalment. El nostre suport a tots els malalts del monestir.

    ResponElimina
  15. Moltes gràcies per tots els vostres comentaris!

    ResponElimina