dijous, 8 d’agost del 2024

Els arbres i el bosc

Finalment volo a Uganda, després de rebre l’alta del metge fa uns dies. Hauré estat prop de tres mesos fora d’Uganda. Hi vaig amb molta alegria, però també amb por perquè el metge em va deixar clar que durant el primer any després de l’operació no es pot garantir al 100% que no es repeteixi l’estenosi per la qual vaig haver de ser operat. Hem quedat d’acord en el seguiment que farem, i en les proves que he d’anar passant regularment a Uganda. Lògicament si la salut es compliqués tornaria a Catalunya amb rapidesa. Esperem que no passi. Ara em trobo ben recuperat.

Pensant en aquests mesos, ara mateix sento que els arbres no em deixen veure el bosc. Com si estigués al mig del bosc, amb arbres al voltant que no em permeten percebre la globalitat del bosc. Al llarg d’aquests mesos hi han hagut moments de signe divers, i em costa fer-ne la valoració justa. Penso que necessito distància, i crec que amb la perspectiva del temps la valoració serà positiva. Tot és Història de Salvació, això segur. 

Us vull agrair sincerament a tots els qui, de maneres ben variades, us heu fet presents al llarg d’aquests mesos.

A nivell de país, també sento que els arbres no ens permeten veure el bosc. Confiem que, també d’aquí uns anys, puguem dir: va valdre la pena. Tant de bo!

17 comentaris:

  1. Molt bones notícies, Sergi! Endavant!! I tot i que a vegades els arbres no ens deixen veure el bosc, cada arbre és un exemple de superació i a vegades, està bé contemplar-los :)

    ResponElimina
  2. Bon retorn Sergi! Si no hagués estat pel que has hagut de patir, podria dir que ens ha agradat tenir-te aquests mesos a casa! Penso en el privilegi que vaig tenir el dia que, per casualitat, vam coincidir a Conventual i vaig poder combregar de la teva ma, em vaig emocinar, moltes gràcies de debò.
    Ara tornes al mon on tu has decidit ser, i segur que n'hi ha molts que estan delirosos de tonar-te a tenir entre ells. Que vagi molt bé tot de nou!!!
    Espero que si un dia tornes no sigui per salut ni res dolent, que aquí també et trobem a faltar!!!
    Avui parlàvem a casa que sort que no havíem d'anar a l'aeroport, espero que no hagis tingut molt embolic!
    Bon viatge!!!

    ResponElimina
  3. Uf¡¡¡¡ que be, llegir bones notícies. Ja estava preocupada, tants dies sense saber res. Aquest mati he estat a Montserrat, he estat a conventual i pensava no hi és, deu ser aquí?, ja ha marxat?, estarà be?. Me'n alegro moltíssim. Que tinguis molt bon viatge i sobre tot a creure al metge i si cal tornar, doncs ja saps. Ja ens tindras informats.Confiem que ja estigui tot passat i puguis dedicar-te de ple a la teva missió. Pel que fa al país, tens tota la raó, jo personalment ja fa temps que estic molt desenganyada però avui sento vergonya. Una abraçada

    ResponElimina
  4. És una alegria saber de la teva recuperació, però també una certa preocupació. Però sabem que aniràs amb compte i et cuidaràs. Amb tu demanem que l'Esperit estigui sempre amb tu i il·lumini el teu camí.

    ResponElimina
  5. Amic Sergi d'Assís: saps que no poques persones que t'aprecien (també algunes que no et coneixen cara a cara, units per l'amor a Déu i la seva Mare, en el teu cas de Montserrat) preguem per tu cada dia. Una abraçada. Carles M. Canals-

    ResponElimina
  6. Feliç retorn a Uganda.
    Estas present en la meva pregària.

    ResponElimina
  7. Bones notícies Sergi, me n'alegro molt! amb ganes de llegir la teva valoració d'aquests mesos si consideres oportú compartir-ho. Una abraçada i bon retorn!!

    ResponElimina
  8. Molt contenta de poder llegir-te, i de veure que te'n vas cap a Ruanda. Que el Pare et doni forces per continuar aquesta tasca que fas allà i La Moreneta no et deixi de la seva mà. Una forta abraçada

    ResponElimina
  9. Bon retorn a Uganda!!!
    Cuida,t molt !!!
    Una forta abraçada i la meva pregària a la nostra Moreneta.

    ResponElimina
  10. Bona tornada Sergi! Me n’alegro molt de la teva recuperació! Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Bona notícia el teu retorn a Uganda, Sergi! Amb tot, sigues prudent, dosifica la teva energia i estigues atent als senyals del teu cos. Seguirem amb atenció les noves que ens vagis donant sobre la teva tasca i la teva salut. Del tema polític, només puc dir-te que ara mateix sento una gran indignació i vergonya aliena de constatar on som ara mateix... Una abraçada

    ResponElimina
  12. Avui les lectures de la Missa m'han fet pensar al Gra de Mostassa:
    "Recordeu-ho: el sembrador mesquí tindrà una collita mesquina, el sembrador generós la tindrà generosa. Que cadascú doni allò que de cor ha decidit, no de mala gana ni per força, perquè Déu estima el qui dóna amb alegria. Déu és prou poderós per a omplir-vos de gràcies de tota mena i fer que tingueu sempre tot el que necessiteu amb prou abundància per a practicar tota mena d'obres bones. Tal com diu l'Escriptura: Ho ha repartit, ho ha donat als pobres; la seva bondat dura per sempre.El qui proveeix el sembrador de gra per a la sembra i dóna pa per a menjar, també us proveirà abundosament de llavor i farà créixer els fruits de la vostra bondat."

    ResponElimina
  13. Moltes gràcies pels vostres comentaris i pels vostres bons desitjos!

    ResponElimina
  14. Molt content Sergi que puguis tornar a Uganda! Esperem que l'estenosi et deixi tranquil per una temporada ben llarga i si pot ser per sempre millor :-)

    ResponElimina