dimecres, 31 de març del 2021

La doble fracció del pa

Estem a punt de celebrar el Tríduum Pasqual. I aquests dies, a partir del que visc, se’m fa present aquella feliç expressió que vaig llegir fa anys sobre “la doble fracció del pa: en l’Eucaristia i amb els germans”.

Fa pocs dies hi van haver eleccions a l’escola dels nous Ministers, que són els representants dels alumnes en diversos àmbits. Són ben bé una trentena, amb responsabilitats força diferents. I a la foto podeu veure el moment que es feia el recompte del GP (Guild President) que és com el president dels alumnes. S’hi havien presentat dos, i hi havia expectació.

L’endemà em vaig reunir amb ell, amb la Deputy (que té la vicepresidència) i l’Speaker (el portaveu que treballa també molt colze a colze amb el president). Crec que ens hem entès bé i que podrem fer bona feina plegats.

Em va fer impressió la selecció de temes que presentaven com a importants: 
- les noies demanen algun lavabo més als dormitoris. En tenen dos per una trentena, i només és un forat a terra. No es feien problema que fossin més forats a terra, però disposar d’algun més.
- també demanen que les dutxes ragin aigua. Estan totes espatllades.
- els nois em van plantejar el problema de l’abocador espontani a l’escola, on han de llençar les deixalles. El GP plantejava que es pugui fer un forat per temes d’higiene, i ells mateixos les cremarien com solen fer. 
- demanaven alguna millora en electricitat
- escombres
- agraeixen molt l’aposta per la millora de l’alimentació

Em va fer impressió que persones tan joves demanin millores en temes tan bàsics. I vaig pensar que es mereixien el millor. 

Com a cristians que ens diem, demano que Déu ens faci constants en la doble fracció del pa: en l’Eucaristia i amb els germans. I que no en tinguem mai prou mentre hi hagi qui ho necessiti. Bon Tríduum a tots!

9 comentaris:

  1. Bones festes de Pasqua, en territori ugandès!I que la Resurrecció del Crist ens il·lumini i doni forces per fer reviure al nostre entorn més immediat estils de comportament veritablement fratern amb les poblacions que més el necessiten

    ResponElimina
  2. Bon Tríduum, Sergi!!
    Que Déu ens faci constants en la doble fracció del pa i que no en tinguem mai prou mentre hi hagi qui ho necessiti.

    ResponElimina
  3. Ara vaig a dutxar-me que vull anar a la parròquia i penso el terrible que seria que no em sortís aigua calenta, buff!!! Suposo que si són aquí a l'escola és perquè estan millor que a casa seva. És així o viuen interns només per un tema d'accessibilitat? És que aquestes peticions que dius frapen de debò...
    Gràcies, Sergi!!!

    ResponElimina
  4. Pare Sergi d'Assis: Quan falten molt poque estona per iniciar el TRIDUUM PASQUAL, m'adhereixo plenament a aquesta fracció del pa: En l'EUCARISTIA,i amb els GERMANS,especialment avui DIJOUS SANT,Institució de L'EUCARISTIA i del SACERDOCI. Demà, en LA CELEBRACIÓ DE LA PASSIÓ DEL SENYOR,en el moment de la PREGÀRIA UNIVERSAL,EN que el Diaca expressarà la IX intenció: "PELS GOVERNANTS": "...QUE DÉU NOSTRE SENYOR ELS GUIÏ EL SEU PENSAMENT I EL SEU COR...", fem-nos nostres aquests desitjos, en les seves mans,està la solució inmediata del benestar de la vida a partir de coses tant sencilles COM les que ens vas explicant: vaques, gallines, conduccions d'aigua, sanitaris...els homes som així:capssos d'anar a Mart, PERÓ incapassos de posar unes dutxes i sanitaris ... FELIÇ TRUDUUM PASQUAL, a tu i a tots !!!

    ResponElimina
  5. Pare Sergi.
    Dins les dificultats tan vitals d'aquest país d'Uganda, a tu i a tots els qui portes al cor, com es diu a Montserrat, una Bona Pasqua!

    ResponElimina
  6. Higiene personal i de l'entorn, alimentació: el primer et dóna força com a persona, el segon te la dóna físicament. Ambdues necessàries. Entenc que siguin el seu principal reclam. Caldrà aconseguir-les per ells. Espero que tots estigueu gaudint d'un Bon Tríduum. Bona Pasqua!

    ResponElimina
  7. Aquest vespre, en la tretzena estació del Via Crucis(enguany quiets dins la Basílica)el pare Joan Mª Mayol ens convidava a pregar "per tots els abandonats, els invisibles pels interessos polítics i mediàtics". Ara, ja còmodament instal·lat a la meva habitació de l'hostatgeria, amb un bon bany, aigua calenta, terra radiant i excel·lents condicions d'habitabilitat, rellegeixo una, dues, tres vegades la teva entrada. Sorprès, hi descobreixo una TRIPLE fracció del pa: a les dues esmentades, he trobat la de la Paraula (en majúscula), encarnada en aquests joves que tu ens presentes. La parteixes i ens la fas visible, com a Emaús: és el Senyor, diu el meu cor!
    De moment Montserrat ha entrat en el silenci corprenedor del Dissabte Sant, però de lluny estant ja arriba clara la teva veu.
    Bona Pasqua, germà Sergi d'Assís!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pels vostres comentaris! Molt original la triple fracció del pa d'en Joan :) Una abraçada

    ResponElimina