dimecres, 12 de maig del 2021

Cases pels mestres


L’any passat em van presentar un projecte no pas petit: construir 9 cases pels mestres! La realització seria a càrrec dels estudiants de construcció, amb la direcció del seu professor. Els vaig dir que no entrava dintre les meves possibilitats assumir un projecte d’aquesta envergadura, massa car.


Però el cas és que, quan el Marcel·lí va conèixer aquest projecte, el va trobar molt interessant per la implicació dels alumnes que podrien fer unes pràctiques reals del seu ofici. I això ha permès que un projecte que havia començat però estava aturat per falta de pressupost s’ha pogut desencallar. 


Per què cases pels mestres? Els mestres em diuen que ho valoren molt, perquè tenir una casa fora del recinte del monestir suposa un lloguer força alt (pels diners que tenen ells) i molta inseguretat. Els que ja viuen al recinte del monestir (una vintena) valoren que el lloguer és molt simbòlic, tenen aigua i electricitat (quan n’hi ha, és clar), assistència mèdica i estan en un recinte segur. 


La idea és que en aquestes cases hi puguin viure unes 45 persones. No us penseu, cada una té només dos espais: una habitació i una sala d’estar. Però, amb la realitat d’aquí, ja és una millora molt considerable.

El projecte avançarà lentament, perquè és costós. Però vam acordar anar-lo tirant endavant en la mesura que la Fundació Espai, Natura i Joventut ens pugui ajudar. I, parlant-ne amb el Prior d’aquí, no descarta aconseguir alguna altra ajuda a Europa. Veurem!

Les fotos són d’aquests darrers dies. 


10 comentaris:

  1. Bon dia Pare Sergi: Cada vegada que ens expliques un projecte, se m'aixample el cor!! Ens dius que cada caseta té dues habitacions,peró quants m2 representa aixó? Els OFICIS, em mereixen un gran respecte, admiració i agraiment,tant o més que una carrera !! Enriqueixen a la persona perque un objecte ben acabat, per sencill que sigui, dóna una gran satisfacció, aixó tots ho sabem per experiéncia. Xenofont, en el seu llibre sobre ECONOMIA DE LA LLAR, ens diu; " ...la filosofia,no ens ensenya a fer coses, sinó que ens ensenya a fer les coses ben fetes." Conec gent sencilla del meu barri que són uns grans savis en els seus oficis !! Ja ens aniràs enviant fotografies de com van avançant les casetes. Us dessitjo un bon dia, i quedem en comunió !!

    ResponElimina

  2. A tots els que col·laboren en aquest gran projecte que té doble finalitat, l’aprenentatge dels alumnes i la confortabilitat dels mestres, moltíssimes gràcies!!

    Demanarem al de dalt que els ajudi...

    ResponElimina
  3. Ànims per tots els que compartiu i tireu endavant aquest projecte. Una bona colla de paletes que fan pujar les parets.
    Sàlud i força !!!!

    ResponElimina
  4. Se suposa que la cuina i els serveis seran comunitaris, no? Realment, si hi ha una mà d'obra gratuïta, només caldrà pagar els materials. Aquí els materials solen ser molt més barats que la ma d'obra, potser allà no siga tan evident. Ànims, que sembla tenir bona pinta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Vicent, els lavabos (segurament latrines) hauran de ser en un altre lloc i en comú. Quan jo encara no ho havia vist, es van plantejar fer lavabos però sortia massa car. Pel que fa a la cuina, pròpiament no n'hi ha. Cada casa té un petit porxo, i allà podrien cuinar-hi. Tot és molt senzill. Però malgrat això, per ells val molt la pena respecte la situació que tenen actualment!

      Elimina
  5. Mica en mica a veure si ho poden aconseguir. I si la mà d'obra la cobreix l'escola molt millor. Si fa falta alguna cosa intentarem ajudar-vos des d'aquí.

    ResponElimina
  6. Fantàstic, Sergi!!! És una meravella veure com els projectes que inicies van endavant, encara que sigui a un ritme lent comparat a com ho faríem aquí, però segurament és el seu ritme i possiblement ells pensen que van molt ràpid!!!
    Moltes gràcies Sergi, per seguir compartint!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, diuen que s'estan fent moltes coses. Així és com ho viuen.

      Elimina
  7. Pel que expliques, que els professors visquin dins el recinte sembla una bona decisió: sentir-se recolzats i segurs també els hi ha d'aportar més motivació i entusiasme en la feina. Bona iniciativa! Poc a poc també s'aconsegueixen coses.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina