dijous, 8 de juliol del 2021

Typhoid i/o Covid


Dilluns em van fer la prova del Covid, i he donat positiu. No m’ha sorprès, perquè els símptomes que vaig tenir amb els altres infectats eren molt semblants des del primer dia. Calculo que em vaig infectar fa tres setmanes exactes.

Tots aquests dies m’han anat orientant principalment dos amics: un metge epidemiòleg americà i una infermera de Girona que havia estat vàries vegades amb Metges Sense Frontres a l’Àfrica. Ells van anar veient que devia tenir Covid. I així ho vaig comentar al metge ugandès, però per dues vegades ho va descartar. I em sap greu dir-ho, però és així. 
És més, ell em va dir que no em calia estar confinat. Per sort, no he deixat de fer quarantena des del primer dia, per si de cas. 

Em pregunto quantes persones deuen estar mal diagnosticades en un context tan precari. I això sense comptar els qui ni tan sols acudeixen al metge...

El tema de la Typhoid que us vaig comentar no queda anul·lat, però sí amb interrogant. El que és indubtable és el Covid.

Cada dia em trobo millor. Alguns dies vaig estar una mica apurat, però ara ja estic de remuntada. A la comunitat quedem 3 malalts, i n’hi ha 8 que ja han donat negatiu.
Gràcies per tot l’interès que hi heu posat durant aquestes setmanes! I gràcies a tots els qui teniu alguna relació amb el món mèdic, i m’heu donat consells i informacions!

PD: A la foto hi podeu veure el “Covidex”, un producte fet d’herbes aquí Uganda. Bastanta gent considera que mata el virus. El que sí us puc assegurar és que destapa el nas a l’instant!

17 comentaris:

  1. Molts ànims i molta força Sergi.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Bon dia Sergi! Em sap molt greu, però no sé que és pitjor, així que ànims i endavant. Seguirem pregant per tu "que el Senyor et doni tota la força perquè la càrrega que portes en aquest moment et sigui lleugera".

    ResponElimina
  3. Bon dia Sergi!!!! Al menys et medicaran per el covid ,ara que has donat positiu.
    Els qu3 no tenim idea de medecina ,tenim de donar gràcies els teus amics que desde la llunyanià t,han ajudat amb la seva experiència mèdica i també el teu sentit comú.
    Una forta abraçada i cuida,t molt






    ResponElimina
  4. Pare Sergi d'Assis, bon bon dia:
    No deixis d' escriure ben sovint.
    La comunicació, també és una BONA MEDECINA.
    Saps amb quin llibre em trobes a les mans ?
    Amb els dos volums de " LLEGIR L' ANTIC TESTAMENT" Una iniciació. Traduït pel Pare Ramon Ribera Mariné,que segons ens explica el Pare J.C.B. també va millorant.Mentre llegia la teva comunicació i tinc a les mans, el primer volum, estic pensant que EL CONTINENT AFRICÀ, TANT NECESITAT DE TOT, així com tota la zona del PROXIM ORIENT QUE ESTÀ PATINT TANT, no poden disfrutar de la medecina actual.
    Continuen amb les mateixes limitacions curatives de
    que disposave en aquell moment el Poble d'Israel.
    Un, pensa com és possible que és permeti i mantingui aquest sofriment, segles i segles.
    Ahir al vespre, a les notícies, ja comentaven quins paísos participarien del NEGOCI de RECONSTRUIR SIRIA.Encomanem'ho tot a DÉU,i encomanem també tots els que esteu ajudant des de primera fila a millorar les penúries d' aquests germans nostres.
    I, ara, una última cosa: Quin és el nom de l ' herba que ens expliques, no serà pas un sauquer?
    Cuide't, et vaig acompanyant des de la pregària i la comunicació escrita del meu sencill dia a dia.

    ResponElimina
  5. Que estiguis ben diagnosticat ja és una bona notícia, malgrat ser llarg i pesat ja saps que ja estàs fent el compte enrera. Molts i molts ànims!!!!

    ResponElimina
  6. És una bona notícia el fet que vages de remuntada i que la comunitat vaja millorant considerablement. Tot i les dificultats sanitàries i el diagnòstic poc encertat, si no tens cap seqüela (recialla al PV), hauràs passat el Covid i restaràs immunitzat sense vacunar-te. Alguna cosa positiva en treuràs, no? Estarem pendent dels teus escrits, única manera de conèixer de prop la teua evolució. Ànims.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Vicent,quant de temps escrivint i llegint aquests raconets que en Sergi D,Assís,ens comparteix.Oikia.....quants records ,quines amistats que encara duren .Quins aprenentatges per part de tots.Ara la Font a vegades amb aigua una mica enterbolida ,altres clara i fresca que ens comporta saber bones i positives notícies.
      Una abraçada!!!!

      Elimina
    2. I tant que sí, Núria. Quantes persones hem coincidit en aquest espai virtual...! Abraçades.

      Elimina
  7. Sergi, et vaig seguint i pregat... Ja li dic a Jesús que si et va cridar allà, que puguis recuperar-te bé i aviat, que hi tens molta feina a fer.
    El dia que vas explicar l'Evangeli del mar embravit i Jesús dormint i vares dir que el despertéssim, vaig veure que ho devies passar molt malament.

    T'estimo,
    Onamar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Onamar. Però si vaig dir allò del mar embravit i de despertar Jesús no va ser per mi. T'explico: feia dos dies que el virus havia entrat a la comunitat, i es respirava molta incertesa. Per això em va semblar que, a la llum d'aquell Evangeli, calia parlar de l'esperança des de diverses òptiques. Quan faig una homilia, sempre ho faig pensant en la gent que tinc al davant.

      Elimina
    2. estimat Sergi D,Assís ¡¡¡¡Jo no tinc cap dubte de que les teves homilies son pensades cap a les persones que som al davant.No podre oblidar mai,dues que em varen impactar molt,no per tot el que vas dir de bonic,sino per veure als feligresos amb l,atenció que t,escoltavem.La primera que vas dir despres de la teva ordenació de prevere, i el teu pilot de llavors :) i l,altra la teva reivindicació i l,estima cap al nostre petit país.
      No crec que tinguis de tenir dubtes per la teva manera de predicar en aquest país que ara t,acull.Les paraules ben dites,pensades i properes a tothom arriben i agraden.
      Cuida,t molt i rep una abraçada desde Santpedor direcció Tororo dels qui t'estimem .

      Elimina
  8. Ostres Sergi! Per una banda sap greu que hagis agafat el COVID però per altra banda com que veig que cada dia et trobes millor doncs no sembla tant greu. El tema del diagnòstic sap greu però malauradament no només passa en terres africanes sinó a vegades a casa nostra també tot i segurament menys freqüent. En fi, molts ànims Sergi i espero que ben aviat puguis tornar a fer vida normal. Una abraçada!!

    ResponElimina
  9. I dèieu que les orenetes no viatjaven tan lluny ... us segueixo sempreLloo a Déu que en aquesta dama pobresa pugueu trobar la fraternitat transcendental de tot el que us va passant. Sé que així és. La vostra homilia la vaig escoltar amb aquesta angoixa que se sent i viu des de la germanor. a la creu salvadorenca he pogut comprendre que "la llavor de Déu", floreix des de la Vida per i amb els benaurats.
    La vida de Jesús de Natzaret imprimeix caràcter dins d'un estil de vida cristià i no acaba en una creu; l'arbre de la vida ressorgeix en una casa digna, menjar dignament, cura de l'entorn…M'ha semblat veure un cargol feliç. Ànim i Pau i Bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. …però si és “un cuc vil”que esdevé papallona🤗. Endavant Sempre, Pau i Bé.

      Elimina
  10. Llegint les teves "aventures de salut" vaig recordar el diàleg de Santa Teresa de Jesús amb Déu:
    -Senyor, per què vas deixar que això passés?
    -Així tracto els meus amics!
    -Si és així com tractes els teus amics, no és estrany que en tinguis tan pocs!...
    Cuida't molt, Déu és molt teu amic!

    ResponElimina
  11. Al llarc dels segles, l'home per la seva INCLINACIÓ NATURAL, i per l ' us de la seva FACULTAT de la RAÓ, sempre ha treballat per superar qualsevol dificultat.
    Peró, quan estem davant d' adversitats que superen les nostres possibilitats, és bó tenir aquell pensament i disposició interior de GREGORI NAZIENZÉ, Pare de l' Església, del segle IV:
    " LA TEVA VOLUNTAT SENYOR, ÉS LA MEVA PAU ".
    I, tot seguit continuar treballant amb interès i bonomia, cada ú, des de els nostres lloc i situacions concretes.

    ResponElimina
  12. Moltes gràcies pels vostres comentaris, tan variats!

    ResponElimina