divendres, 13 d’agost del 2021

Messi i La Masia


Disculpeu que parli del tema del qual probablement alguns ja n’estigueu tips. Com sabeu, soc culer. I per tant, ja podeu imaginar que m’ha sabut greu que Messi hagi deixat el Barça. De fet, m’ha sabut més greu del que hauria volgut. Però quan vibres amb un club és una mica inevitable. A vegades se sol dir que hi ha coses més importants al món, però en el meu cas em sembla que això està prou clar. Ho dic perquè una cosa no treu l’altra: et poden fer content o fer-te patir les vicissituds d’un club, i això no significa que no siguis sensible als problemes del món.

Sobre la seva marxa, m’ha semblat que valia la pena aquest article del Financial Times: aporta dades i ofereix unes claus d’interpretació (ara sembla que l’han tancat només a subscriptors, si algú el troba en obert en algun altre lloc, agrairé que en posi l’enllaç en els comentaris). La veritat de tot plegat només la deuen saber els qui ho han viscut de més a prop i els experts. 

No puc oblidar el comentari d’un aficionat a les xarxes que li diu “gràcies!” i coses ben boniques a Messi. I amb lletra petita, afegeix que desitja que es lesioni al PSG perquè no l’hagi de veure jugar. Quina barbaritat! Això és sentir apreci per un jugador?

Es parla molt sobre què ha de fer el Barça a partir d’ara. Per mi, la clau és La Masia. És un projecte que vaig tenir la sort de conèixer de prop uns quants anys, i a més de la formació esportiva, és fantàstic com treballen en la formació integral dels qui hi resideixen. Esportivament només cal dir alguns noms: Guardiola, Messi, Xavi, Iniesta. I a nivell humà, només cal veure l’educació amb la qual molts d’aquests esportistes es comporten quan parlen.

De tot en podem aprendre coses. També dels esdeveniments que passen en el món del futbol.

Foto: Francesc Adelantado

15 comentaris:

  1. Bon dia Sergi, no crec que t'hagis de disculpar molta gent ha patit el tema intensament! Jo no sóc gens futbolera, però evidentment si haig de triar un equip és el Barça, encara que això no vol dir que m'interessi especialment. I sí, aquests dies n'estic fins el capdemunt!!!
    Un amic, que ara ja és molt gran, quan jo era jove sempre per saludar-me em deia, hola Marta i visca el Barça!!! La seva teoria era que si el Barça guanyava el país anava millor. El dilluns la gent anava més contenta a la feina i les converses amb els companys eren millors. Penso que alguna raó deuria tenir, tot i que en aquell moment no hi ha havia la repercussió mediaàtica d'ara. Així que espero que siguem dient Visca el Barça, amb Messi i sense Messi!!!
    Moltes gràcies pel teu apunt a la nostra realitat!!! Com ho ha viscut la gent d'aquí tot això?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí Uganda tothom està al cas. Però si a Catalunya ha costat d’entendre, aquí encara s'ha entès menys. Messi és molt famós aquí, i per ells el binomi Messi-Barça era indissociable i s'alimentava mútuament

      Elimina
  2. Salutacions per a tothom.

    En obert jo he trobat aquest altre article escrit per un periodista del Financial Times que no sé si és el mateix que ens recomanava en Sergi. Diners, esport i política són una barreja explosiva.

    https://www.straitstimes.com/sport/football/how-barcelona-blew-a-fortune-and-got-worse

    ResponElimina
  3. A casa sempre hem estat del Barça.
    Sergi recordo un vídeo que es d,una visita que va fer ç,escolania a la Masia i vareu fer un partit de futbol.La música del vídeo és fantàstica.
    Cert que l, educació és bona i els nois solen estar preparats per tractar amb educació.
    A mi m,ha disgustat la marxa del Messi però......

    ResponElimina
    Respostes
    1. Núria és aquest el vídeo que vols dir?
      https://www.youtube.com/watch?v=i-UROvhjjYI
      El coineixia del seu moment però pràcticament no el recordava. M'ha fet gràcia que t'hi hagis referit!!! Gràcies per estar al cas de tantes coses!!!

      Elimina
  4. Ja és prou casual que avui divendres 13 mateix (dia de la mala astrugança als EUA per exemple, no sé pas com va això a Uganda) m'hagi arribat la referència d'aquest llibre publicat precisament per les Publicacions de l'Abadia de Montserrat. I això que no sóc molt futbolero, que si no potser encara me n'arribarien més de referències a través d'Internet.

    https://www.nuvol.com/llibres/assaig/el-futbol-com-a-negoci-199110

    ResponElimina
  5. Pare Sergi d' Assis, bon vespre:
    T' escric des de " AQUÍ DALT " .
    AVUI hem iniciat els tres dies de la Gran Festa al mig de l' estiu:

    . ANIVERSARI 2OOO/2021
    . VETLLA DE L' ASSUMPTA
    . SOLEMNITAT ASSUMPCIO DE LA MARE DE DÉU.

    Per començar, t' he de dir que no sóc gens aficionada al futbol, i desconec el seu reglament com a joc, que és el que fa que una persona, hi disfruti.

    Ara bé; Jo estic molt contenta cada vegada que el BARÇA, fa un gol o guanya un trofeu !!

    Quan érem petits, i durant molts anys, cada vegada que el BARÇA, L ' ORFEO CATALÀ, I L ' ESBARD VERDAGUER, sortien a L ' estranger, era com si CATALUNYA SORTIS A L' EXTRANGER.

    Així, les coses !!

    Recordo les grans estrelles dels Barça:
    KUBALA, RAMALLETS, BASORA, BIOSCA...
    Recordo que de tots ells és comentava, que tenien una gran RESISTÉNCIA FÍSICA i UNA TÉCNICA DEPURADA,
    MOLT BON COMPANYS ENTRE SÍ, i un GRAN AMOR AL BARÇA...
    PERÓ jo, era una noia de vint anys i vaig inclinar-me més cap el TENIS.
    Aquelles grans jugadores de Tenis Nord AMERICANES, dels anys 50...60...70...ens fascinaven entre les noies.
    Un cop a WIMBLEDON, eren TANT BONES ESPORTIVAMENT parlant, com ELEGANTS, jugant i desplaçant-se per la pista.
    No hem oblidat mai:
    LOUISE BROUGH CLAPP
    MARGARET OSBORNE
    ALTHEA GIBSON...
    adversaris a la pista, PERÓ en la vida privada...

    Nosaltres les seguíem pel " NODO " i per la secció d' esports a la premsa.

    Jo, la veritat, és que trovaba el futbol barroer, cridaner...una cosa per HOMES...
    M' agradava més l ' elegància de WIMBLEDON...

    Ara bé:
    Comprenc que la manera de ser d' noi, d' un home de 40...50...60...anys, no té res a veure amb els d' UNA noia de 20.

    Desitjo pel Barça, molts éxito.
    QUE pugui superar totes les dificultats ,
    per anar abançant en la seva FORMACIÓ ESPORTIVS, en companyia de tots !!

    VISCA EL BARÇA !!
    FELIÇ DESCANS.
    FELIÇ SOLEMNITAT DE L' ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU !!

    ResponElimina
  6. ...Adversaries en la pista, peró en la vida privada, amigues, i admiradores les unes de les altres...

    ResponElimina
  7. Sembla que la mala gestió del club ha portat a la marxa del millor jugador de la història. No ho hem volgut veure. El nostre "10" era tan gran que tots ens pensàvem que només tenint-lo solventaríem la resta. I això, al final ens l'ha fet perdre!
    Com a futbolera i culer em sap molt de greu. Tant, que aquests dies no he volgut ni escoltar rodes de premsa, ni llegir articles, ni comentar res de res ni a les xarxes, ni amb els amics. L'hem perdut i ara no em cal (potser més endavant). Com molts altres culers hagués preferit un altre final i hauré de passar el meu particular "dol", ara ja només somiant, amb un argentí petitó, vestit de blau-i-grana que ens va donar moltes nits de bon futbol i força títols!
    De sobte tenim un nou gran repte per davant: ens cal tornar a començar. I sí, cal fer-ho de nou des de la nostra històrica base, La Masia, confiant en la nostra empremta.
    Visca el Barça i visca tots els que continuem sensibles als problemes del món!

    ResponElimina
  8. Contra gustos no hi ha res a dir. Entenc que hi hagi qui li agradi el futbol, a mi personalment no m'agrada. El que no entenc, i ho sento, Sergi, és que hi pugui haver qui li agradi el futbol als nivells d'aquests equips com el Barça i tots els interessos que hi ha en joc, les astronòmiques quantitats que guanyen els futbolistes, la importància que hi donen els mitjans de comunicació, etc. etc. no ho entenc i hi estic totalment en contra.

    ResponElimina
  9. M'agrada molt quan apareixen comentaris tan diversos, des del culer al qui no li agrada gens el futbol

    ResponElimina
  10. aquí a Portugal sempre hi ha la rivalitat Cristiano Ronaldo / Messi però per a gairebé tothom, i el meu nét és expert en la matèria, el Barça és el millor club del món i lamentem que Messi hagi marxat!

    ResponElimina
  11. Sergi, has escollit un tema molt candent aquest cop. Per una banda sap greu que un jugador amb tant de prestigi i que ha donat tants títol (i molts ingressos per ventes de samarretes) al Barça ens deixi. Per altra banda crec que toca canviar un cicle que últimament estava bastant esgotat. Crec que no és normal que un jugador mani més que l'entrenador i el dia que no vol jugar la pilota no es mou. Recordarem al Messi pels partits importants però no hem d'oblidar tampoc els dies on el Messi gairebé no corria i l'equip no rutllava. Estic 100% d'acord amb el que dius; el Barça ha tingut grans jugadors formats al planter de la Masia i si volem un gran futur pel Barça s'hauria de continuar invertint en aquesta escola de futbol. En fi, és la meva opinió. Visca el Barça!!

    ResponElimina