dilluns, 1 de gener del 2024

Començo l'any a l'hospital


Als qui seguiu la meva evolució: després del meu missatge positiu de l'altre dia en els comentaris, amb un to realista però volgudament optimista, la veritat és que aquests dos dies han estat un calvari. He tingut molt dolor, tot i els calmants. I un vespre es van passar amb la dosi de calmants (perquè no tenien la dosi normal) i em vaig despertar ben drogat. Em vaig espantar molt, perquè no sabia què estava passant i tenia dificultats per parlar i per moure'm amb normalitat. Ara vaig millorant de mica en mica, i segurament demà deixaré l'hospital per continuar l'evolució en una casa d'una congregació aquí Kampala. He de continuar sondat unes setmanes.

Aquests dies està amb mi 24 hores un noi que em considera el seu pare. La seva generositat m'admira. La primera nit no va voler dormir de cap manera en el llit supletori per si em calia la seva ajuda. Ja li vaig dir que, encara que dormís, ja el cridaria si el necessitava, però es va passar tota la nit vetllant-me assegut en una cadira. Sé que m'està molt agraït per com l'he ajudat, però aquests dies s'han canviat els papers i ara soc jo qui li diu gràcies per tanta bondat. A la foto el podeu veure, es diu Thomas. Si li dieu alguna cosa als comentaris, li traduiré.

31 comentaris:

  1. Sento el mal tràngol del dolor i la sobre dosi. Mica en mica aniràs millorant, paciència, molta paciència. M’alegra que estiguis ben acompanyat, amb el Thomas, es compleix allò de sembra i recolliras , tu l’has ajudat a ell i els seus i ell et correspon. Gràcies Thomas per cuidar tant bé al Sergi, segueix així, des de Catalunya t’ho agraïm i preguem per els dos.

    ResponElimina
  2. Sergi, estic al corrent de la intervenció i del procés de recuperació (et vaig escriure un missatge, però no el devia enviar bé). Molts ànims i la confiança d'estar en bones mans i units en la pregària. Moltes gràcies a tots els qui t'atenen i molt especialment al Thomas. Tens un veritable àngel al teu costat. Una abraçada per als dos i que Déu us beneeixi.

    ResponElimina
  3. Benvolgut Sergi, el dolor d,aquesta operació,diuent que fa patir....sento que ho hagis experimentat i amb un bon ensurt.
    Transmet,el meu agraïment ,al Thomas, per la seva ajuda .És d,agrair quant tens dolor i veus que hi ha algú al teu costat ,per el que faci falta.
    Molts ànims i una abraçada .ah i el meu cuida,t molt
    Núria

    ResponElimina
  4. Hola Sergi, caram quina sorpresa començar l’any amb totes aquestes incidències! Però alhora la satisfacció de tenir persones al teu costat com el Thomas, disposats a fer-te costat de manera incondicional, se’ns dubte una persona agraïda. Cuida’t i deixa’t cuidar, la salut és fonamental per seguir endavant. Una abraçada i molts ànims de la Cinta i el Pep

    ResponElimina
  5. Digues al Thomas que de Catalunya estant, agraïm tot el que fa per tu i que seva bondat ve de Déu que us estima infinitament als dos.

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Thomas per cuidar en Sergi!!
    S’agraeix moltíssim quan s’està malalt que vetllin per un mateix, és el millor gest d’amistat. Que es recuperi ben aviat en Sergi i pugueu continuar amb molts bons propòsits!

    ResponElimina
  7. Sergi, siento mucho el calvario que dices has pasado y pienso, menos fuerte, pero aún estás con dolor, ánimo y paciencia; me preguntaba y preocupaba si alguien estaría contigo, veo has tenido un ángel en Thomás, para él mi gran agradecimiento; se está cumpliendo: "todo lo que se da vuelve de alguna manera", demos gracia a Dios. También mi agradecimiento a la congregación que te acogerá al salir del hospital, déjate cuidar el tiempo que sea preciso

    ResponElimina
  8. Molts ànims Sergi. Abraçades per a tu i per "l´àngel Thomas"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que al Thomàs , amb el sentit del humor que té en Sergi, (d,aquí uns dies ),quedara sorprès i content,quant l,hi exliqui això de ser " el Angel Thomas".

      Elimina
  9. Molts ànims Sergi! Què et recuperis aviat!

    ResponElimina
  10. Hola Sergi, Quin final i inici d’any més mogudet. És un bon maldecap! Esperem que et recuperis ben aviat de l’ensurt i puguis tornar a fer vida normal. Està clar que tenir persones agraïdes com el Thomas al costat facilita molt més la recuperació. La Cinta i jo et desitgem que et milloris ben aviat. Una forta abraçada!

    ResponElimina
  11. T'estimo molt i ja patia abans de que t'operessin, prego a déu que t'ajudi a recuperar-te aviat.
    Onamar.

    ResponElimina
  12. Poc a poc Sergi. Tot necessita el seu temps i tant el cos com les ferides et reclamaran el que calgui! No sempre podem anar al ritme que voldríem.
    Transmet el nostre agraïment a en Thomas per estar al teu costat aquests dies ajudant-te en el que necessitis! Donem gràcies a Déu per tenir-lo! Molts ànims, paciència i una forta abraçada a tots dos!

    ResponElimina
  13. Avui fa mal llegir-te. Quan vas explicar l'operació ja vaig pensar que eres deliberadament positiu i avui hem sentit el teu dolor. Espero que també consultis amb metges d'aquí.
    És una bona notícia saber de l'ajuda que tens del Thomas i la seva companyia incondicional.
    Seguim pregant per tu, Sergi 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

    ResponElimina
  14. What a hard end of 2023 and beginning of 2024! We hope from now on it will became easier. Many thanks to Thomas for his wonderful help and for being by your side when necessary. You are truly good friends helping each other when in need.

    ResponElimina
  15. Hola Sergi, hola Tomàs.
    Com anem… (perdò… ;))

    Obro el blogspot i hem surt una cara brillant, alegre, neta, feliç, transparent, encomanadís.
    Llegeixo. Ostres Sergi, quin greu tot plegat. Si una operació aquí ja es difícil, hi has afegit un grau mes d’emoció. I una sensació d’impotència de no poder-hi fer res mes.
    Tomàs, molt be el que estàs fent per en Sergi, es molt bonic. Si senyor, enhorabona. T’ho agraïm molt. Realitzar aquesta ajuda confirma que també ets mereixedor i agraït per l’ajuda que has rebut. I ser agraït es molt important. Tú també ens dones una lliçó.
    Justament avui, mirant la tv sortia el pastisser Escrivà parlant amb el seu equip i els diu... si un camina sol va mes ràpid, però si camina acompanyat va mes lluny. En Sergi te bona companyia.
    La dedicació i humilitat d’en Sergi fa, potser, que no se n’adoni de la importància dels seus gestos en un país, en una zona on es tant difícil trobar ajuda altruista. No et sorprengui Sergi que et tinguin la admiració que et tenen, t’ho mereixes t’ho guanyes.
    Molt be per en Tomàs, i segur que on es l’únic que t’hauria volgut ajudar. Molts mes, que potser no han tingut la oportunitat de fer-ho, o no han pogut, també estarien al seu lloc. Perquè segur que molts també son tant agraïts com l’ “amic” Tomàs.
    Una abraçada a tots dos, a en Sergi mes suau, a en Tomàs mes forta. Sigueu bons, feu bondat, que aviat tot haurà passat.
    Amb molta estima, Joaquim Burjons

    ResponElimina
  16. Estic segura de que, quan vares decidir anar a l ' Africa,
    sabies que podries passar tot típus de penalitats.

    Els problemes de salut, un d'ells.
    El sofriment peró, sempre ens agafa de sorpresa.

    Com Jesús, va tenir la companyia del " deixeble estimat",
    tu, també has tingut, la companyia del teu petit deixeble, que us estimeu tots dos.

    Et tinc present en la pregària.

    ResponElimina
  17. No vaig gosar preguntar-te quina companyia tenies a l'hospital, a més de la que tens virtualment i evidentment la d'infermers/es i metges. Però ara veig que vas estar ben acompanyat en els moments més crítics. Espere que et restablesques aviat fora de l'hospital. Aquest és el nostre desig.

    ResponElimina
  18. Hola Sergi! Molts ànims en aquest procés de recuperació que necessita temps i paciència. Quina sortit poder estar acompanyat d'aquest àngel de la guarda de rostre tan somrient que es diu Thomas!!! Salut!!!

    ResponElimina
  19. Ànims Sergi, segur que són uns dies ben difícils, però cada minut que passi ,pensa que és un minut menys que et queda de patir dolor, que és un dolor que et portarà a trobar-te molt millor que abans.
    Dona-li les gràcies al Thomas perquè saber que el tens al teu costat ens alegra molt. Una abraçada molt gran a tots dos!

    ResponElimina
  20. Una forta abraçada al Thomas per la feina que està fent i per cuidar al nostre estimat Sergi. Bon any!!

    ResponElimina
  21. Querido Sergi, siento mucho tus dolores y todo lo que estás pasando ahora. Pero ya sabes que dice Santa Teresa que "TODO SE PASA". Esto también pasará y podrás volver "a la feina". Te acompaño desde aquí (Barcelona) con mi oración y mis deseos de que el 2024 sea lo mejor posible en este mundo nuestro. Una abraçada. Soy Pilar Rodríguez. Teresiana.

    ResponElimina
  22. Soy Pilar R. otra vez. También doy gracias a Dios porque te ha enviado a ese ángel que es Thomas.

    ResponElimina
  23. Hola Sergi!
    Esperem que tinguis una bona i ràpida recuperació, doncs és ben cert que el dolor es porta millor si al costat hi tenim una bona companyia i en Thomas transmet molta bondat. Per el que expliques segur que vetllarà per el teu benestar i això als que som aquí a Catalunya ens tranquilitza.Molts ànims i un bon any nou!
    Una abraçada i una altra per en Thomas.
    Laura

    ResponElimina
  24. Hola Sergi. Espero la recuperació sigui els més ràpida possible. No pot ser d'altra manera amb la quantitat de gent que estem - a distància- però molt pendents de tú a més a més del teu "cuidador". Molts ànims i una abrçada.

    ResponElimina
  25. Quina sort tens Sergi de tenir la companyia d'en Thomas. Ell és la mostra vivent de la força de l'amor. Gràcies a la seva atenció tu millores i vas recuperant les forces. Gràcies Thomas per estimar en Sergi. Nosaltres també l'estimen. Bon Any.

    ResponElimina
  26. Hola Sergi
    Espero que et puguis recuperar aviat i que cada dia estiguis millor que l,anterior.
    Quan els post operatoris son llargs i dolorosos s,agraeix molt la presencia d,algú que et faci companyia i tu tens la millor possible, tant física com espiritualment.
    Que poguem llegir bones noticies de la teva recuperació ben aviat.
    Una forta abraçada a tots dos.

    ResponElimina
  27. Hola, Sergi! Que et millores! Ens vam conéixer a Montserrat. I dis-li al bon amic que moltes gràcies. Àngel, del P. Valencià

    ResponElimina
  28. Digues-li al Thomas de part meva que en llegir-te i veure la seva cara riallera i els seus ulls tan nets, he pensat que s'ha fet realitat, el que resava jo quan era petita...
    "Àngel de la guarda, dolça companyia, no em deixeu soleta ni de nit ni de dia, que em perdria"
    Gràcies, Thomas, per cuidar-nos en Sergi.
    Una abraçada ben gran ,Sergi. Amb tota l'estima

    ResponElimina
  29. Moltes moltes gràcies pels vostres comentaris! Els privats em carreguen perquè no estic per contestar, però aquests d'aquí els agraeixo molt. En Thomas va estar molt content per tot el que vau escriure

    ResponElimina
  30. Bona tarda Sergi d'Assís, em sap greu tot el que t'ha passat. Me n'alegro que hagis estat tan ben acompanyat per aquest noi que desprèn tanta vida i tanta joia.
    Et copio dos fragments per si et poden fer servei:
    Un pertany al llibre "En tot, la pau del cor", de Roger de Taizé. Selecciono el 24 de desembre, que diu així: " Si, en les nostres vides, cada nit pogués ser com una nit de Nadal, una nit il.luminada de l'interior..."
    Te'n selecciono un altre de "Saviesa d'un pobre":
    "Després d'haver llargament caminat, Francesc i LLeó deixaren el camí i prengueren el senderó que, pel dessota dels faigs i dels roures, s'enfila cap a l'eremitori. Arreu havia esclatat la primavera. Els arbres estrenaven nou fullatge. Els raigs del sol jugaven, acompanyat pel cant dels ocells, amb el verd fresc daurat de les fulles. De la terra humida i flonja de sota els arbres en pujava una olor agradable de molsa, de fulles caigudes i de violetes. Tot vivia, i també reposava, sense cap mena de dubte, en el temps de Déu, el temps dels orígens. La terra, amb la seva vida secreta, mai no se n'havia apartat d'aquest temps, com tampoc els estels del cel. Els grans arbres del bosc creixien amb llur fullatge al vent de Déu, com en els dies primers de la creació, amb idèntic estremiment. "

    La intenció d'aquesta cita una mica llarga és intentar alegrar el teu cor amb un llibre que sé que t'agrada.
    Molts ànims que estàs molt ben acompanyat.

    ResponElimina