dimarts, 23 de gener del 2024

"Justícia i Pau" a Uganda


Gràcies a un dels Pares Blancs que hi treballa com a voluntari, avui amb en Thomas hem pogut visitar aquest centre de Justícia i Pau a Kampala. És un projecte intercongregacional de 7 congregacions religioses diferents, i el director és un laic. 

Tinc un bon record de les activitats de Justícia i Pau de Malgrat, portades per en Quim Duran i en Jordi Bayarri. Una bona eina per sensibilitzar. Aquí Uganda fan sensibilització i també molta acció a causa del context en què es troben.

Ells destaquen tres àmbits principals en la seva acció:

Treball en assentaments de refugiats provinents de Sudan del Sud al nord d’Uganda. Formen els líders de les comunitats perquè siguin constructors de pau. Sovint hi ha conflictes que ja provenen del país d’origen, o a vegades amb la població d’acollida o entre els refugiats mateixos per poder accedir a béns diversos.

Estudi sobre el tràfic de persones. Ajuda d’advocats i assistencial. És un tema controvertit. Tant en això com en relació als refugiats, miren d’empoderar especialment joves i dones perquè construeixin el seu futur. 

Sensibilització sobre el medi ambient anant sobretot a escoles, i accions concretes per incidir en temes mediambientals. Ells destaquen, tant en aquest àmbit com els altres, que més enllà de fer una tasca assistencial volen crear consciència en els ciutadans sobre els problemes que hi ha, que es preguntin per les causes d’allò que s’esdevé. 

Informe mèdic en els comentaris.

10 comentaris:

  1. Continuo millorant a nivell de salut, tot i que ara la millora és molt més lenta. Penso que per les inflamacions per l'operació d'hemorroides en tinc com a mínim per un altre mes, però que podré anar recuperant l'activitat normal de mica en mica. És qüestió de paciència. Gràcies per l'interès i pregàries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb tot el que ens has anat explicant ens demostres la teva fortalesa, encara que hagis passat moments baixos o molt baixos!!! Que així continui!!!

      Elimina
  2. Ja que les coses han vingut així,
    aprofita aquestes setmanes per fer coses,
    que t' ajudin en l ' esperit.
    Bones lectures, música i tot alló que,
    tenint que anar amunt i avall,
    no hauries pogut fer...
    Es alló que diem:
    Si la vida et dóna una llimona,
    fes-ne una llimonada !!

    Salutacions

    ResponElimina
  3. Hola,Sergi!! Poc a poc, segur que podràs fer vida normal aviat .Ho dius prou bé ..paciència i seguir els consells mèdics.Una forta abraçada!!!

    ResponElimina
  4. Quina alegria saber que.mica en mica vas millorant. I quina alegria aquesta iniciativa de Justicia i Pau.
    Salut i Justicia.

    ResponElimina
  5. És bo saber que sempre hi ha persones que treballen per ajudar als altres i sens dubte el centre de Justícia i Pau està fent una bona feina.

    ResponElimina
  6. Sergi, m'agrada molt que expliquis plans d'ajuda de persones i institucions africanes, això vol dir que no et sents com el salvador dels pobrets de l'Àfrica, sinó que veus el que s'hi fa i si pots, intentes col·laborar-hi.
    Moltes gràcies per fer-nos veure que s'hi fan coses bones i que funcionen!!!

    ResponElimina
  7. Endavant Sergi. L'altre dia vas esmentar el llibre Oikia, i ja l'hem comprat. És una petita joia. Gràcies. Rafael Pi

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pels vostres comentaris! Rafael, gràcies pel comentari sobre Oikía

    ResponElimina