dimarts, 26 de març del 2024

Programa Dignitat


Els que heu llegit les entrades “Sense res” i “Apostar per algú” us haureu adonat que aquestes ajudes són una mica diferents d’altres que hem fet. El projecte gran que hem desenvolupat aquests anys és el “Programa Social” pel qual deixem uns diners a algú perquè comenci un projecte que l’ajudi a tirar endavant. Però amb la idea que la persona pugui retornar els diners.

Ara bé, hi ha situacions de tanta vulnerabilitat que penso que requereixen una injecció de diners a fons perdut perquè puguin aixecar el cap i construir un futur de mica en mica. L’objectiu sempre és el mateix: l’empoderament, que s’espavilin i esdevinguin independents. Tanmateix, alguns estan en una situació tan i tan precària, que primer necessiten ser atesos en el més bàsic. I acompanyament, això sempre! 

Iniciem, doncs, aquest “Programa Dignitat” que inclourà també el projecte de donar matalassos a nens que dormen anxovats en un sol matalàs vell o sobre d’unes canyes. Des del principi d’El gra de mostassa, un dels objectius ha estat reconèixer la dignitat de les persones, que mereixen tenir cobertes unes necessitats bàsiques. 

Com ho farem? Amb els donatius dels socis, i també amb l’ajuda de la Fundació Espai Natura i Joventut que per aquest any s’han compromès en aquest programa. Moltes gràcies a tots!!!

6 comentaris:

  1. És tanta la feina! Que això no ens desanime a fer-la!

    ResponElimina
  2. "reconèixer la dignitat de les persones", crec que sempre sera el més necessari i
    tindrà moltes maneres diferents d'intentar aconseguir-ho

    ResponElimina
  3. És tanta la capacitat que arribes a tenir per treballar, per ajudar, tanta la feina que fas que és impossible no voler ajudar-te amb la única cosa que podem fer des de la distància, és a dir, a través del gra de mostassa. Gràcies, Sergi, per tot el que fas.

    ResponElimina
  4. Déu ha fet l' home a imatge i semblança seva.
    D' aquí ve de Dignitat de la persona.
    Almenys els Cristians, així, ho creiem.

    La dignitat d' un poble, d' una societat, en el sru conjunt,
    la va construint, al llarc dels segles, a partir
    de la seva CULTURA D' ESPERIT, que li va donant forma
    de lleis, decrets, drets i deures, que tenen per finalitat protegir a la persona, tot demanan-li respecte i justicia, t

    ResponElimina
  5. Penso, que aquest, és un bellisim projecte, que agafa tota la formació de la persona

    Un projecte engrescadir !!

    ResponElimina