diumenge, 17 de març del 2024

Visita de la Lorda


Aquests dies hem tingut el regal de la visita de la Lorda. És la mare d'un antic escolà, i ja feia temps que m'havia dit que volia venir. Ha fet l'estada que ofereixo per persones que venen durant uns 10 dies: una descoberta de com és la vida a Uganda, plena d'activitats per interactuar amb els africans. Sempre acostumem a fer activitats molt alternatives al que podria proporcionar una agència turística. En el nostre cas, hi ha una relació real amb els ugandesos, visites a poblats i moltes hores compartides amb ells. 

La Lorda era com una esponja, amb els ulls ben oberts per captar la realitat que viuen aquí. M'ha meravellat constatar com, tot i les dificultats de l'anglès, era capaç de comunicar simpatia i estimació amb la mirada i l'actitud. Tothom ho ha valorat molt.


El comú denominador de les visites és que la gent ve amb esperit solidari i disposada a ajudar amb el que convingui. I això ho fa tot molt fàcil. Però em sembla molt profitós dedicar aquests dies sobretot a compartir amb els ugandesos, de tu a tu, amb esperit de germans. I fer activitats que ajudin a conèixer de primera mà els projectes solidaris que duem a terme. 

Una nota simpàtica: un dia la Lorda va oferir un sopar català als novicis del monestir i a un servidor. Quin regal per al paladar poder tornar a menjar pa amb tomàquet i embotit!!!

Gràcies Lorda per la bondat que has mostrat amb tots els ugandesos!!!

Fotos: la Lorda amb l'equip de futbol de l'escola, a qui va convidar a fer un partit en un poblat lluny de l'escola. I l'altra foto és la visita a l'Agururu Primary School, on tenim l'Alweny Oliver i l'Ilukol Joseph, nens amb dificultats que estan apadrinats per famílies catalanes a través d'El gra de mostassa.

6 comentaris:

  1. Que bé, Sergi! És bonic això de veure que has anat deixant bones llavors per allà on vas passant, siguin de mostassa o més grans, però han germinat!!!
    Molt xules les fotos!!! Moltes felicitats a la Lorda pel viatge fructífer d'immersió que ha realitzat!!!
    Moltes gràcies per explicar-nos-ho!!!

    ResponElimina
  2. Estimada Lorda!!! Ho sabia que amb la teva manera de fer, no tindries cap problema per compartir aquest dies amb els ugandesus que has pogut conèixer.
    Les fotos són la mostra de la teva felicitat per ser a Uganda.
    Gràcies per portar Catalunya a la maleta .

    ResponElimina
  3. La meva esposa i jo coneixem a la Lorda. Tots tres havíem estat cantaires del cor Irini d'aquí Barcelona que dirigia el Josep Torras que havia estat monjo de Montserrat (germà Oliva). En Josep va morir l'any 2020 i el cor ja estava inactiu aleshores, però de tant en tant encara fem alguna trobada i és quan ens veiem amb la Lorda. Catalunya és un país petit, sens dubte.

    ResponElimina
  4. Pare Sergi d' Assis, bon dia des de l ' Hostatgeri :

    Aquestes visites providencials , que vas rebent,
    com una pluja fina, que asaona la terra,
    em recorda, " LES VISITES QUE REBIEN DE TANT EN TANT, ELS PATRIARQUES DE L ' ANTIC TESTAMENT" ..

    La meva salutació.

    ResponElimina
  5. Ai Jordi! Ha sigut un somni! Mi he sentit com els Querubins de 6 ales que canta l'himne. I en Sergi quin treball que fa Deu meu! Intens, amb rigor extrem i absoluta dedicació, amb persones com ell quin món tan diferent seria. Ens veiem a l'Esquirol aquesta primavera

    ResponElimina
  6. Gràcies pels vostres comentaris, en especial al de la Lorda!

    ResponElimina