dissabte, 7 de setembre del 2024

El P. Abat Ignasi


Pels qui no ho sabéssiu, el P. Ignasi M. Fossas ha estat elegit P. Abat President de la nostra congregació benedictina de Subiaco - Montecassino. Encara que aquesta notícia no interessi massa als mitjans generalistes, per Montserrat és molt important i també per tota la congregació escampada pels cinc continents.

L’Abat Ignasi és conegut a nivell eclesial com a liturgista. Com a professor, no es limita a donar-te coneixements sobre la matèria, sinó que la transmet amb passió perquè la viu. Tant de bo molts monestirs tinguessin la sort de tenir bons professors de litúrgia com ell ho ha estat de molts de nosaltres!

A nivell de Montserrat, en les múltiples tasques que li han estat encomanades, se’l coneix com a bon gestor. Molt capaç i entregat. 

Però m’agradaria destacar un aspecte d’ell poc conegut. Els tres anys abans de marxar a l’Àfrica vaig tenir el privilegi de ser l’hostatger del monestir (cosa que no podré agrair mai prou a l’Abat Josep Maria!). I és una magnífica talaia per contemplar l’acolliment d’alguns monjos a persones de fora el monestir. L’ara Abat Ignasi acollia de manera freqüent persones ben diverses entre elles per acompanyar-les espiritualment, amb senzillesa i bon fer. Era una acció pastoral que combinava amb les seves moltes ocupacions. Era un signe molt bonic i molt benedictí.

Que Sant Benet, al qual ell té tanta estima, el guiï perquè sàviament pugui ser un bon servidor de tants monestirs!

8 comentaris:

  1. Pare Sergi d' Assis,

    I encara, una altre cosa importantissima:
    la seva veu tant bonica,
    al servei , de les Celebracions Litúrgique,
    ajudant-nos a pregar i a escoltar d' una manera bellíssima, el contingut de la Sagrada Escriptura.

    Gràcies i Felicitats !!

    ResponElimina
  2. Encomanem a Déu perquè el P.Ignasi tiri endavant amb encert les tasques i la nova responsabilitat que li han encomanat.

    ResponElimina
  3. Em va agradar molt seguir les cerimònies d'aquesta setmana i sentir la universalitat de l'esperit benedictí. Que el Pare Ignasi visca amb joia la difícil tasca de ser Abat President i promoure la pau entre tots

    ResponElimina
  4. El vaig conèixer fa uns anys en una visita que vàrem fer exalumnes de la Conreria a Montserrat. Tu també hi eres, estimat Sergi d'Assís!

    I vam repetir visita...

    És ara, des de fa molt temps, quan la Teresa i jo pugem a Montserrat, li envio un WhatsApp per quedar i xerrar una bona estona.

    La darrera fa tres mesos. Converses d'allò humà i diví, que sempre ens han omplert d'una pau difícil d'explicar.

    Ara al nostre amic, l'Abat Ignasi, el tindrem més lluny, però ben al costat espiritualment.

    ResponElimina
  5. A vespres el trobarem a faltar. Molt d'encert i coratge.

    ResponElimina
  6. Enhorabona al nou Abat Ignasi! Amb sinceritat, crec que molts sentim una barreja d'orgull pel fet que l'escollit sigui de la Comunitat de Montserrat i alhora un cert estupor al veure marxar un altre monjo... Farà una bona tasca.

    ResponElimina
  7. Gràcies pels vostres comentaris. N'he rebut un amb el nom de dues persones, però sense res escrit. Si m'envieu l'escrit, el publico

    ResponElimina
  8. Pare Sergi.
    Sempre pensem amb tu, principalment per la salut, i avui n'hem tingut un record molt bonic:
    Hem volgut dedicar-te el Castell de Gama Extra que han mostrat a l'interior de la Basílica els Castellers de Vilafranca.
    Una abraçada molt forta.

    Jaume I M.Dolors

    ResponElimina