diumenge, 1 de setembre del 2024

Dues històries paral·leles


He tornat d'Entebbe, després d'anar a l'hospital amb l'Ilukol Joseph, el seu oncle, l'Okumu Conard i el seu pare. I m'agrada poder-vos posar al dia, perquè heu anat seguint la seva evolució des de fa temps.

Ilukol Joseph
Després de l'última operació (fa tres mesos) va tenir una infecció. Però ara ja està curat. La doctora ens ha dit que hi torni d'aquí 5 anys! Diu que de moment ja hem fet tot el que es podia fer. La millora és evident, tot i que encara té una certa malformació de la boca (però ja molt menor que al principi). Ara pot cloure els llavis molt més que abans. La saliva que li cau també s'ha reduït molt, i la doctora diu que li cal entrenar-se mentalment per contenir-la i no deixar-la caure. 
Recordem que aquest noi vivia arraconat al poblat, sense anar mai a escola i amb una situació física preocupant. Avui fa vida normal, ha fet amics i està gaudint amb tot el que aprèn. Tot això gràcies a vosaltres!

Okumu Conard
Després de fer una radiografia, el doctor diu que s'ha d'operar a final de novembre per corregir la deformació de la cama. Tots els metges ens diuen que quan acabi el creixement, cap als 16 anys, hauria de quedar bé. 
Gràcies també als donatius, ara està aprenent molt en una bona escola. Venia de molt avall, sobretot perquè havia perdut uns quants anys a causa de la malaltia. Ara té dificultats, però va millorant i tenim confiança que progressarà molt més.

Són casos no fàcils, en el sentit que han requerit força diners i també uns quants anys de seguiment. Però aquesta cursa de fons està donant els seus resultats! Gràcies a tots els qui hi heu ajudat fins ara!!!

6 comentaris:

  1. Emociona veure l'evolució de tots dos. Com han crescut! L'esforç val la pena. El seu futur és molt més prometedor ara mateix però el seu present ja és 100 vegades millor del que hagués estat si no els haguessis conegut. Quin gir tan gran que han fet les seves vides...

    ResponElimina
  2. És fantàstic el que expliques, Sergi, que així continuï!!! 🙏🏻
    Moltes gràcies per explicar-nos-ho!!!

    ResponElimina
  3. Quina alegria veure com van creixent tots dos! I quin goig veure uns exemples més de la utilitat dels donatius. Que puguin continuar donant fruit per molts anys més!!!

    ResponElimina
  4. Segur que veure com les "llavors" van donant el seu fruit és tot un goig. Com tota llavor necessita temps, estius i hiverns, i molta paciència per poder veure els resultats. Moltes gràcies per les actualitzacions!

    ResponElimina
  5. Acabo de rebre un comentari sense nom. Si m'envies el nom, el publico

    ResponElimina