dijous, 28 de maig del 2020

Des d’Etiòpia


Us escric des d’Etiòpia. Finalment va ser possible aconseguir vol, i si tot va bé demà divendres al vespre arribaré a Catalunya.

Ahir va ser un dia més que especial. Al matí, els que han fet classe de cant es van estrenar a Missa cantant dues peces amb il.lusió general i càmeres i tot. Al vespre, la comunitat em va fer un sopar de comiat (vam menjar macarrons amb formatge per primer cop en aquests tres mesos!), i em vaig decidir a explicar-los per què havia vingut aquest temps. Era una mica delicat, perquè això incloïa parlar del drama dels africans que moren al mar, etc. Aquests mesos he vist que hi ha gent que no en sap res. No les tenia totes, però he vist que quan parles des del cor la gent ho valora molt. I va ser bonic poder-los compartir les coses que he après d’ells (n’he anat parlant aquí).

Deixo moltíssima feina per fer. Les primeres setmanes van ser per anar coneixent la seva realitat i els seus projectes. Vaig pensar que no tindria sentit arribar i moldre en un lloc sense escoltar la gent primer, fer-los moltes preguntes, observar i pregar. Després vaig començar, però aviat va arribar el confinament pel virus. I de la situació de confinament en va sortir l’experiència musical d’aquestes setmanes.

Us he de dir que la resposta a la campanya per l’escola que vaig fer en aquest espai l’he viscut com un gran suport i un sentit de solidaritat molt bonic, i us ho agraeixo de cor. I agraeixo molt i molt els missatges que he rebut per diferents vies durant aquests mesos! Tot són mostres d’amistat o de solidaritat de gran valor. Moltes gràcies!!!

11 comentaris:

  1. Hi ha moltes persones que te apreciem i esperem la teva torna amb molta alegria. I ansiosos d' abraçar-te i escoltar-te. Bona tornada.

    ResponElimina
  2. Que tinguis un bon viatge de retorn.
    Quan estiguis establert de nou podries fer una xerrada a Montserrat explicant les teves vivències i la situació del dia a dia de la gent que viu allà.

    ResponElimina
  3. Que tinguis molt bon viatge de tornada cap a casa!
    Tot el que has compartit és una perspectiva única per els qui et llegim. A mi em desperta la consciència de comunió amb els germans tan si són lluny o més a la vora.

    ResponElimina
  4. Que bé i quant de bé, Sergi.
    En tots, tots els sentits!

    ResponElimina
  5. Que tinguis molt bon viatge.una abraçada.

    ResponElimina
  6. Bon viatge!Esperem veure't aviat a Montserrat encara que siga per la pantalla.

    ResponElimina
  7. Molt bon viatje de tornada,cap a casa.
    És un regal per el meu proper aniversari.Encara que no has pogut fer tota la feina que volies fer,penso que has tingut una gran oportunitat per fer el bé,a moltes persones.No canviis mai.una abraçada i fins aviat.

    ResponElimina

  8. Molt bon viatge!!!

    ResponElimina
  9. Bona arribada Sergi. L'esperit de Pentecosta questions sempre vivifica ens ha donat l'alegria del teu retorn. Sigues benvingut!

    ResponElimina
  10. M'alegro que finalment puguis tornar tal i com tenies previst. Pel que ens has anat explicat l'experiència ha estat única i segur que sempre portaràs un tros d'Uganda dins el teu cor. I la gent que t'ha conegut et recordarà pel tot el que els hi has donat. Ara només cal que escriguis un llibre amb les teves vivències; jo segur que el compro :-)

    ResponElimina