diumenge, 14 d’agost del 2016

Els noms de l'amor


Diríeu que és igual l’amor d’uns pares pels fills, que el dels fills pels seus pares? Diríeu que és igual l’amor d’una parella i el que es poden tenir uns amics? O l’amor d’algú pels seus enemics? O l’amor de dos que s’acaben d’enamorar i l’amor de dues persones que han compartit tota una vida?

Trobo que en el nostre temps es parla de l'amor i d'estimar amb molta facilitat. Anomenem "amor" a realitats bastant diferents en alguns aspectes, i penso que correm el risc de devaluar la paraula.

Els antics amb moltes coses no eren ni millors ni pitjors. Tampoc no cal idealitzar els temps que no hem conegut mai. Però en aquesta qüestió eren més precisos.

Els grecs utilitzaven diverses paraules per parlar dels diferents tipus d'amor. I per tant, aquests mots afinaven molt més en la classe d'amor de la qual es parlava.

Aquests propers dies parlaré d'aquests diferents noms que els grecs donaven a l'amor. I ja que els evangelis estan escrits originalment en grec, miraré de quina d'aquestes classes d'amor parlen i per quina raó.

Alguns, fora d'aquest espai, me n'heu sentit parlar alguna vegada. Però aquí m'hi vull estendre més, donades les possibilitats de l'espai.

4 comentaris:

  1. Serà bonic tenir les paraules escrites d'aquest tema .
    Recordo que em va agradar molt quant tu vaig escoltar per primera vegada i la meva curiositat em va portar cap a ......Philia i Agape les dues que em van impactar més.

    GRACIES per tornar.nos a regalar "paraules útils "" que crec se'ns faran molt interessants .

    ResponElimina
  2. Tinc ganes també de llegir-te. No veig massa que hi hagi diferents amors. Espero els teus escrits sempre tan aclaridors!!!
    Gràcies Sergi!!!

    ResponElimina
  3. Segur que serà molt interessant, ja que l'amor és un element molt important en la vida de totes les persones, i poder aprofundir en el seu sentit i significat serà molt profitós.
    Gràcies Sergi!

    ResponElimina