divendres, 6 d’agost del 2021

Una casa amb moltes estances


En un llibre que he llegit darrerament sobre Santa Teresa de Lisieux, explica que ella havia llegit que alguns sants s’allunyaven dels pares per un afany de perfecció o canviaven les seves relacions amb ells. I deia que estava “molt contenta que a la casa del bon Déu hi hagi moltes estances” (fent-se ressò de Jn 14,2). I afegia que la seva no seria pas la d’aquests grans sants, sinó la dels “petits sants que estimen molt la seva família”.

M’agrada com expressa lliurement que la seva espiritualitat és diferent de la d’alguns sants. I com ve a dir (amb la imatge de les estances) que persones de sensibilitats molt diferents poden tenir lloc en aquest Regne.

Justament és el que m’ha passat en llegir una mica més a fons sobre ella: hi ha punts de la seva espiritualitat que em semblen fantàstics. I en canvi, altres aspectes són d’una espiritualitat molt diferent de la meva.

Però fins i tot alguna cosa que em grinyola una mica (amb tot el respecte per aquesta gran santa) m’arrenca un somriure. I és que cada vegada més m’agrada poder endinsar-me en tota la dimensió humana d’aquestes persones santes. I són precisament aquests petits detalls de la seva condició humana limitada allò que fa que encara ressaltin més les seves qualitats. Perquè no ens equivoquéssim: aquests sants no són extraterrestres, encara que a vegades puguin semblar-ho. Són de carn i ossos. I això és el que encara dona més valor a les seves grans obres.

8 comentaris:

  1. SÍ !!
    Fantàstica la teva comunicació !!
    Estic d' acord amb tú, el cent per cent !!
    Sant Pau, deia:
    -Quan sóc més feble, és quan em sento.més fort !!
    Una comunicació MAQUÍSSIMA !!
    GRÀCIES !!
    Explica la intenció de la fotografia:
    A mí em sembla que és CATAR ???
    Bon vespre...Bon descans !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar! Certament que les imatges sempre són pensades. Però a vegades prefereixo simplement suggerir i que cadascú la interpreti lliurement

      Elimina
  2. Sergi, m'agrada que parlis d'aquesta Santa perquè, tot i que el meu amic, gran devot d'ella, me'n parla sovint, no m'havia centrat mai a indagar res sobre ella.
    Tinc un llibre que em va deixar/regalar que és més aviat una biografia, i pel que estic llegint no és estil wikipedia, el continuaré per saber-ne alguna cosa més.
    Pel que veig la seva vida ja va ser difícil des del seu naixement.
    Res, a veure si em captiva una mica i busco més...
    Moltes gràcies per acostar-nos a sants especials també!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! El que vaig llegir fa poc no el recomanaria especialment, però sí un altre que em va semblar interessant i sé que a altra gent els ha agradat: "Amb les mans buides", de Conrad de Meester. De Publicacions de l'Abadia de Montserrat, col·lecció Gra de Blat.

      Elimina
    2. Subscric la teva recomanació del llibre. Fa una colla d'anys que el vaig llegir i es notava que l'autor era tot un expert sobre aquesta figura de Santa Teresina de Lisieux. Per cert, acabo de llegir a Internet que aquest carmelita flamenc (de Flandes òbviament, i no pas de la música flamenca que allà també en deuen tenir de música popular tot i que d'entrada no la coneguem tant) va morir cap a finals de l'any 2019.

      Elimina
  3. Ah !!
    Gràcies per l'aclariment.
    Al mig de la fotografia, sembla sobresortir la torre BURT KALIFA de Dubai.
    Tot el que està passant als Emirats Àrabs, ÉS estrefolari...
    Jo, em quedo amb l' Edifici CRYSLER de Nova York,
    a la nit, amb la " CORONA " il·luminada, és preciós ...
    A la teva fotografia, peró, hi ha un "DETALL":
    EL SOL...EL FIRMAMENT...LES ESTRELLES...
    Mai la soberbia de cap home, cap arquitecte, cap país, podran igualar...
    Bona nit...Bon descans !!

    ResponElimina
  4. Sempre em dóna molta alegria i tranquil·litat pensar que en Déu tenim "una casa amb moltes estances" i que tothom, cadascun amb la seva particularitat, tindrà un lloc allà!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina