dimecres, 22 de desembre del 2021

El meu pessebre d’enguany


Acaben de tenir el seu primer fill, l’infant té dos dies. El pare es diu Michael, i la mare es diu Faith (=Fe). Ell té malària forta des de fa dies, i està molt impressionat pel fet de ser pare. A ella se la veu pacificada i amb una gran confiança.

Quan entro a la cambra on tenen la criatura penso que m’he equivocat perquè no veig el nen per enlloc. Estava sota una manteta, dormint. Quins ditets més delicats! Diuen que només plora quan té gana. Els faig les primeres fotos des que ha nascut. Observen el fill com un regal molt gran. 

Els porto quatre peces de robeta per nadó que em van arribar de Catalunya. Veient la seva alegria, els pregunto si aquí no n’hi ha. Em diuen que sí, però que la roba no té aquesta qualitat (és roba “normal” per nosaltres).

El pare va rebre un microcrèdit a través de donatius de Catalunya, va obrir una botigueta amb material de construcció. Està tenint moltes dificultats per tornar els diners, ho fa a pas de tortuga. Hi confio. 

Viuen en un poblat on han passat moltes coses darrerament: dos assassinats, bruixeria... 

D’alguna manera, penso que el pessebre es fa real en ells. Una petita família anònima, pobra, que no compta als ulls del món i que tindrà moltes dificultats per tirar endavant. Però amb tant d’amor que hi canten els àngels.

Que sapiguem descobrir els petits pessebres que tenim al voltant, i que mereixen la nostra estimació i el nostre compromís.

BON NADAL!!!

24 comentaris:

  1. Envoltat de consumisme, rapidesa en voler aconseguir les coses, i la insatisfacció generalitzada que ens aclapara, va bé una mirada húmil amb els teus ulls Sergi. Et fa prendre consciència de realitats més autèntiques.

    ResponElimina
  2. Realment és el pessebre més cristià que podem trobar cercant "el Déu amb nosaltres". Gràcies, Sergi, per compartir-ho.

    ResponElimina
  3. Com sempre m'emociones, Sergi! Gràcies per fer-nos tocar de peus a terra de tan en quan. Bon Nadal!

    ResponElimina
  4. Es precios i molt tendre.
    Sergi que be puguer estar tan a prop d'aquest pessebre tan real.
    Que Jesús et veneixi .

    ResponElimina
  5. Quina felicitació més maca i més sentida, Sergi! Déu ens presenta Pessebres més sovint del que ens pensem. Tan de bo aprenguem a reconeixe'ls i a deixar-nos interpelar i entendrir quan així sigui. Un Bon i Sant Nadal per tots!

    ResponElimina
  6. Gràcies Sergi per acostar-nos realitats tant allunyades, ja no sols geogràficament sinó espiritualment parlant. Bon Nadal

    ResponElimina
  7. Molt bon Nadal, Sergi!!! Preciosa la foto!!! És un privilegi poder felicitar el Nadal així, que ja sé que no és gratuït, un privilegi ben merescut!!!

    ResponElimina
  8. El Bon Nadal va per tots també, és que la foto m'ha emocionat i no sé massa què escric...

    ResponElimina
  9. És realment així, les dificultats ens fa més homes i veure-ho des dels teus ulls ens arriba i toca molt. Moltes gràcies per compartir-ho. Bon Nadal a tots!

    ResponElimina
  10. Quin munt de tendresa i d,amor ens mostra la fotografia.
    Gràcies, Sergi i molt Bon Nadal per tots els qui bebem de la Font!!

    ResponElimina
  11. Quina postal de Nadal més humana, Sergi!! Gràcies per compartir aquestes experiències, mostra de la teva filantropia.

    ResponElimina
  12. Davant d’aquest any d’incertesa que ens ha tocat viure, on encara ens curem les ferides dels éssers estimats que hem perdut pel camí, encarem la mirada cap el 2022 amb l’esperança de poder retrobar aquelles abraçades sentides que tots necessitem i de qui més estimem.
    Sergi, la família Climent Roca et desitja de cor un bon Nadal ple de Llum i un 2022 farcit d’instants de felicitat!

    ResponElimina
  13. És una imatge de pura tendresa que emociona, moltes gràcies Sergi. Molt bon Nadal per a tu i per a totes les persones que formem la comunitat de la font de Greccio. Els millors desitjos pel 2022.

    ResponElimina
  14. Gràcies per fer-nos recordar que no hem pas d'esperar que vingui Nadal per descobrir els nostres petits pessebres de cada dia. Són pertot arreu, però vivim enlluernats per les distraccions que no ens deixen veure res... Bon Nadal a Uganda i a tota la font! :)

    ResponElimina
  15. La foto emociona, és entranyable, però el que expliques és el naixement de jesús avui. Més real ja no pot ser. Bon Nadal a tu Sergi, a tots els que estan amb tu i a tots els seguidors de la Font de Greccio.

    ResponElimina
  16. "AVUI S'HAN COMPLERT LES PROMESES..."
    Prof. Isaïes
    Carta als Rm.

    Contemplem el MISTERI, amb silénci i agraïment.

    Sant NADAL !!

    ResponElimina
  17. Gràcies, Sergi d'Assís, per la tasca que fas i pels missatges que ens envies. Penso que a l'Occident ens va fa molt bé conèixer aquestes petites històries d'esperança i caritat en persones amb què no tenen a l'abast el que sovint nosaltres considerem béns imprescindibles. Us desitjo, a tu la teva comunitat, Bon Nadal i felicitat cada dia del 2022. Una abraçada

    ResponElimina
  18. El Nadal sempre és motiu de festa i joia tot i les dificultats i problemes del nostre entorn. Bon Nadal!!

    ResponElimina
  19. Quin pessebre més bonic i entranyable. Gràcies per la teva mirada que ens ajuda a veure més enllà.
    Bon Nadal a tots!

    ResponElimina
  20. Bon Nadal Sergi! I Bon Any Nou! Bon Nadal per tothom! Especialment per a tots aquells que més ho necessitin.

    Jordi Gubern.

    ResponElimina
  21. Un dels pessebres del món: n'hi ha tants que no coneixem i que ignorem. Tu has tingut la sort de trobar el teu pessebre. Cal que tots intentem trobar el nostre i l'acollim. Bon Nadal per tu, els qui ara tens al costat i tots el que ens hi sentim aprop malgrat la distancia
    Bon Nadal a tots!

    ResponElimina
  22. Moltes gràcies pels vostres comentaris tan bonics!

    ResponElimina
  23. Què bé Sergi! Una molt bona notícia! Fas una gran feina, que segur que allà valoren molt, però des d’aquí també! Et seguirem llegint en la distància. Una abraçada!

    ResponElimina