dilluns, 31 d’octubre del 2022

La visita de l’Eduard


Acabo de deixar l’Eduard a l’aeroport, i d’aquí una hora arriba una altra visita per als propers dies! Ho hem fet així perquè amb un sol viatge a l’aeroport ho arreglem (és lluny de Tororo i car). Les visites són molt positives per a tothom: venen a compartir amb els africans, i això és enriquidor tant per als ugandesos com per als catalans.

L’Eduard és un antic escolà, i he estat feliç de veure com ha madurat des dels anys d’Escolania. Ha vingut amb molt esperit positiu, i la gent ha quedat encantada. Des que havia deixat l’Escolania, no havíem compartit tants dies seguits. No repetiré activitats que també han fet altres, però sí destaco algun aspecte de la seva estada que m’ha semblat significatiu.

En una excursió amb estudiants de l’escola, es va fer amic d’un alumne amb qui s’han anat veient cada dia (foto superior). Ha quedat impressionat de la seva bondat i també gran generositat tot i ser pobre. Certament és un noi excel·lent. I l’estudiant (que està a punt de deixar la nostra escola) encara no ho sap ni s’ho imagina, però l’Eduard l’ajudarà amb un microcrèdit perquè pugui tirar endavant aquesta primera etapa postescolar. Una amistat molt maca.


D’altra banda, ha ensenyat informàtica als postulants. Quatre d’ells començaven de zero (o sota zero). No sabien fer res amb ordinador, i han après a crear documents i treballar amb Word, Power Point, Paint i Excel. El recordaran, com també el dia que els va convidar a la piscina.

La seva visita ha estat una benedicció per a ell, per als africans i per a mi mateix. No es pot demanar res més. Gràcies Eduard!!!



5 comentaris:

  1. Que no us falti mai
    aquesta " pluja benefectora" de les visites !!

    Feliç Festivitat de TOTS ELS SANTS !!

    ResponElimina
  2. Molt bé Sergi! Certament compartir temps/diners/amistat és una experiència bona no només pel qui dona sinó pel qui rep. Segurament l'Eduard serà un bon testimoni de tota la feina que esteu fent i a partir d'ara veurà Àfrica (i en concret Uganda) de forma diferent. Moltes gràcies per compartir-ho Sergi!

    ResponElimina
  3. Sergi, m'ha vingut a la memòria aquell cant de Pasqua: "Quan l'amistat desbordi tot esquema..." Gràcies per compartir-ho i gràcies a l'Eduard.

    ResponElimina
  4. És fantàstic Sergi. En llegir-te m'he emocionar i tot. Que bo l'Eduard, és una experiencia que no obligará mai i segur que seguirá el contacte i l'ajuda. Als nois de Uganda els fa molt be i a tu també. I a nosaltres que ens ho comparteixis. Moltes gràcies.

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats Sergi!!! Són fantàstics tots aquests suports!!! I molt bé per l'Eduard, que així continui!!!

    ResponElimina