dissabte, 31 d’octubre del 2015

Les Germanes Oblates


El món de la prostitució està ple de tòpics, i també de frivolitat quan sents que la gent en parla. Potser com que és un tema que queda aparentment lluny, se'n pot parlar de qualsevol manera. Com si les dones que ho viuen no fossin éssers humans. I potser oblidem que si n'hi ha tantes és perquè hi ha molts clients (perdoneu la claredat, però és així). I per tant, potser convindria preguntar-se també què fa que existeixin persones que es dediquin a la prostitució, i tan a prop nostre. Les respostes serien variades, perquè la realitat és complexa. Però potser val la pena aturar-s'hi.

Fa anys que conec la feina de les Germanes Oblates, unes religioses impressionants que es dediquen a ajudar amb una ment molt oberta i amb un cor molt gran les dones que es troben en aquest món de la prostitució. No es queden en els tòpics, i s'ocupen de les persones. Cada persona amb la seva història, amb les seves aspiracions, amb els seus projectes frustrats, amb el seu desig legítim de felicitat.

No em sembla just quan es posa tota l'Església al mateix sac, perquè hi ha gent molt compromesa. Persones que han cregut l'Evangeli de Jesús i el porten a la pràctica. Sense fer soroll. Amb paciència i decisió.

Fa pocs dies les vaig visitar amb un grup de joves, i vaig saber que han fet un nou projecte: Dona Kolors. És "una marca de complements de moda i de la llar fets a mà a Barcelona per dones en situació d’exclusió social". Una bona manera d'ajudar és comprant aquests productes tan alegres. La vida lluita per tirar endavant, la llum contra la foscor, l'alegria contra la desesperança. Això és el que em transmeten aquestes robes tan acolorides.

És bonic veure com l'Aina Clotet apareix en fotos amb roba de Dona Kolors, donant suport al projecte. Tots podem ajudar, i és un estímul veure que persones de camps tan diferents s'ho creuen i ho porten a la pràctica.

Felicitats i endavant!

4 comentaris:

  1. Entrar voluntàriament en el mont de la prostitució ,es pot entendre, per la necessitat de millorar ràpidament la vida....ja que la prestació de serveis sexuals ofereix beneficis immediats No totes les prostitutes fan el seu treball sota coacció.No obstant jo crec que darrera sempre hi han situacions de pobresa,violència social i molt sovint a causa de les seves addiccions.El que impressiona es conèixer la realitat del que hi ha darrera, de cada una de les dones que veiem per alguns carrers e indrets ,encara que tinguin la llibertat de deixar-ho .
    A mi ,el que m’indigna,es quant son obligades ....,víctimes de la “ trata” de persones....i per el que es pot veure , molt sovint son nenes o dones molt joves ,allunyades del seu país d’origen i per tant també de la seva família.Casi sempre enganyades per un mon millor i una vida més fàcil. Esclavitud sexual..... I per tant calen penes molt dures per els que les tenen segrestades i per els clients .
    Cal donar conèixer la bona feina que fan persones i organitzacions per poder ajudar aquestes dones .Algunes ja grans ,soles i malaltes.
    Enhorabona per tenir la ment oberta i el cor gran !!!
    "Al segle XVII a França a les prostitutes els marcaven amb un ferro candent la flor de lis, símbol de l'ànima, la llum. Aquest estigma ja no és visible, però continua present. El pateixen quotidianament les dones que exerceixen la prostitució,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, Sergi: El món de la prostitució és un món del qual tothom es creu en el dret de poder parlar-ne fent-hi brometa, irònicament i frívolament, com dius tu, i sempre des d'un nivell de "superioritat perfecta" i menyspreu, sense aturar-se a pensar en les circumstàncies i situacions moltes vegades doloroses que les ha portat a endinsar-se en aquest món. Això, és clar, sempre en referència a elles, però... i els "senyors clients"? No tenen cap responsabilitat?, Són innocents?... Si ells no hi fossin aquest món desapareixeria. A mi em sembla que més que voler multarles a elles caldria multar els "senyors usuaris" d'aquests serveis molt fortament ja que també moltes vegades la seva conducta és causa de drames familiars.
      Em sembla que és molt bona idea adquirir les obres de DONA KOLORS, perquè al mateix temps que representa una ajuda econòmica, és un estímul per elles i per totes les persones que tant abnegadament les ajuden.

      Elimina
  2. És molt interessant la feina que fan aquestes Germanes, i crec que donen un exemple molt clar del que és traslladar l'Evangeli al centre de les nostres vides. I com aquestes Germanes segur que hi ha moltes més persones compromeses amb els més necessitats que donen exemple. Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Benet! N'hi ha moltes i moltes, de persones compromeses.
      Gràcies a tots els comentaris!

      Elimina