dilluns, 28 de desembre del 2015

Veus latents

Des de fa uns anys, he observat un fenomen que he pogut confirmar aquestes darreres setmanes en un altre cas. He anat veient alguns antics escolans amb una veu fantàstica en edat adulta, i que mentre eren escolans no havien brillat especialment. En algun cas, fins diria que no havien brillat gens. I quan han estat més grans, han aparegut unes veus espectaculars que deixen embadalit tothom qui les escolta.

No tinc cap dubte que la formació que van rebre de petits va anar calant, encara que no fos perceptible. I que tota l'educació de la veu que van rebre va anar creant un pòsit que ha aflorat quan els temps han estat madurs.

I això em porta a pensar en tants aspectes de l'educació que poden semblar sense fruit en el mateix moment, però que al cap dels anys poden fructificar amb abundància. No val a refiar-se només dels sentits, perquè poden ser una mica enganyadors.

La comprovació empírica que la sorpresa positiva es pot donar al cap d'anys, ens ha de fer créixer l'esperança en l'avui. Es tracta de sembrar, sembrar i sembrar. I que floreixi quan sigui l'hora.

3 comentaris:

  1. Hi ha tants espais dins l’interior de les persones per sembrar…i una part molt important per mi,es la llavor de la música. Jo defenc aferrissadament el que la música fos assignatura “important” en l'ensenyament obligatori .Evidentment que en la vostre escola això ja succeeix …….
    Si la musica es tracta com una disciplina formadora de persones ,on la bellesa,la bondat i les capacitats de superació no siguin per competir ,sinó per compartir...segur que el pòsit que tenen els nois,es transformen en qualitats, no amb la finalitat de futurs intèrprets...ja que potser molts no sentiran la necessitat de fer-se músics, però només si els donem la possibilitat de tractar-la, d’estimar-la, de fer-se-la seva, seran capaços d’entendre el guany que representa en molts aspectes de la seva vida.
    Visca la musica !!i les boniques veus que ens apropen sons i paraules .

    ResponElimina
  2. Precisament per això l'educació és tan important, perquè ha de formar les persones de la generació següent, gràcies a aquestes llavors que es planten quan un és jove i que floreixen a la maduresa.
    Molt bon any a tots i totes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bon Any !!,també per tu Benet i per tots els que bevem aigua de La Font de Greccio!!

      Elimina