dissabte, 17 de desembre del 2016

Per Nadal, cada ovella al seu corral


És bonic aquest refrany català! Expressa la joia d'estar amb els de casa per aquesta festa tan assenyalada. I ens recorda aquesta tradició tan arrelada al nostre país.

Però tot allò que té de bonic ho pot tenir de dur per aquells que no poden fer-ho realitat. Potser perquè s'han quedat sense corral, potser perquè estan en el corral però hi falta algú que no hi tornarà a ser. I aleshores aquest feliç refrany es converteix en el record punxegut d'allò que no serà probablement mai més.

I em proposo, i us proposo, que aquest Nadal fem arribar un gest senzill però càlid com a mínim a 3 persones que s'hagin quedat sense corral o que, tot i ser-hi, notin l'absència d'algú estimat. I Nadal serà més Nadal!

6 comentaris:

  1. Doncs si tens raó es molt bonica aquesta dita catalana no obstant es cert que també te la part mes dura.Hi han moltes famílies que hi tenim una o dues cadires buides a la taula el dia de Nadal .Tot i que en teoria son dies de Festa i alegria també estimulen la soledat i la tristesa Es per aquest motiu que he trobat . molt rebonic, aixo que proposes de fer arribar un gest senzill però càlid aquelles persones o que sabem que sentiran aquesta buidor.
    Tinc de deixar aquí el meu agraïment a l’escolania de Montserrat que a les portes del Nadal faran un bonic concert en benefici del Servei d’acompanyament en el Dol de Catalunya Central.Serà un gest del que en gaudirem moltes persones .Il.il·luminaran el nostre interior amb les seves veus i la seva música.
    Be..aprofito per desitjar a tots TOTS els qui venim a buscar aigua a LA FONT un Nadal ple de joia i de Pau.

    ResponElimina
  2. Sergi, aquest comentari m'ha afectat perquè col-laborant amb Càritas he pogut conèixer molts casos de gent que potser tenen corral, però ple d'esquerdes, altres enyoren molt més els familiars llunyans... però aquest any, sobretot, Nadal serà molt trist per uns amics que han perdut un fill en circumstàncies tràgiques.
    Tens raó de recomanar-nos demostracions d'afecte i de tendresa, però no hauria de ser un propòsit per a tot l'any i per a tothom?

    Sant Nadal i Bon Any a tots els que saciem la nostra sed a la Font de Greccio

    ResponElimina
  3. Sí, per més publicitat, llums i colors que ens ho volen pintar tot meravellós, Nadal té aquest punt de tristesa i de dolor. Qui no té un lloc buit al dinar familiar?
    Accepto la teva proposta, Sergi. Aquestes festes tindran un altre caliu.

    ResponElimina
  4. Crec que el Nadal són les festes més boniques de l'any, i és molt trist que hi hagi gent que no pot celebrar-les amb goig i alegria.
    Tot i això, l'ambient que es respira pel carrer, per tot arreu, és de felicitat, malgrat que cada cop siguin festes més abocades al consum. I com a cristians, l'alegria és encara més gran.
    Bon Nadal a tots i totes els qui ens trobem en aquesta font!

    ResponElimina
  5. Que les festes Nadalenques siguin plenes de goig!

    ResponElimina