dissabte, 20 de maig del 2017

Hi ha gent bona


Fa dies vaig rebre un grup de gent que visitaven el monestir, i en el diàleg amb ells va aparèixer la cagada solemne que havia fet un conegut comú. Em va meravellar l'actitud amb què en van parlar. En lloc de mostrar-se ofesos o enfadats, es van expressar amb serenor i esforçant-se per comprendre les raons que podien haver portat aquella persona a fer una errada d'aquesta magnitud.

A vegades pot semblar que ens podem enfadar o ofendre seguint un criteri de proporcionalitat. En part, seria ben lògic. Però hi ha una altra lògica: la que mira de comprendre l'altra persona en les seves accions (que no vol dir justificar ni estar d'acord). I que la mirada envers l'altre sigui una mirada de benvolença, i no de judici.

Aleshores l'abraçada a l'altre no està moguda per una admiració cap a l'altre, ni per estar-hi d'acord, sinó per un reconeixement de la seva dignitat i per bondat.

I sí: hi ha gent bona. Persones que obren camins perquè altres els puguin seguir.


5 comentaris:

  1. M'agrada quan parles del bé i el mal, quan dius que no hi ha persones dolentes sinó actituds dolentes que ens porten a equivocar-nos. La veritat és que a mi em costa, m'és més fàcil dir que aquell és dolent i que l'altre és bo.
    Gràcies Sergi per fer-nos-hi reflexionar de nou!!!

    ResponElimina
  2. Al llegir el títol del teu comentari m’ha vingut a la memòria el llibre publicat per l’escriptora
    R.J.Palacios “'Wonder', la història d'August, un nen amb la cara terriblement deformada que s'atreveix per fi a anar a l'escola a cinquè curs.Un llibre que s'ha fe de lectura obligada a les escoles dels Estats Units.
    En una entrevista, l’escriptora, respon a la pregunta de que si creia que en el mon hi ha mes persones bones que dolentes respon --Aquest és el meu punt de vista. Hi ha molta més bona gent que dolenta. El que passa és que tendim a escoltar i a centrar-nos més, en les notícies i en els titulars, en el que és dolent. Hauríem d'aprendre a alegrar-nos de la gent serenament noble, amable i de bon cor que tenim al nostre voltant.

    I tant que hi ha gent bona !!!!!






    ResponElimina
  3. Saber entendre el perquè els altres fan el que fan, fins i tot quan s'equivoquen, és una qualitat que és bonica i que no és gaire posada en pràctica avui en dia.
    I sí, segur que hi ha molta gent bona. Més que de dolenta. El que passa és que la dolenta es vol fer veure, fa molt de soroll, i en canvi la bondat es mou per altres camins. A vegades no es veu, però segur que hi és.

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb el que ens expliques i amb el comentari d'en Benet- Sí, hi ha molta gent bona i si sabéssim mirar el nostra entorn amb una mirada ben neta, veuríem que no es tan difícil de trobar.

    ResponElimina
  5. Sembla que l'actualitat internacional a vegades ens posa a prova aquesta idea, però la continuo creient tot i els drames que ens toca presenciar

    ResponElimina