diumenge, 2 de juliol del 2017

Adormir-se mirant les estrelles

Els primers dies de l'estada als Estats Units he estat acollit en una casa de Nova Jersey, en un poblet pertanyent a un altre poble no gaire més gran. Enmig de la natura d'aquest estat de Nova Jersey, que no per casualitat s'anomena "The Garden State". Pels camins que ens portaven a aquesta casa isolada del poble hem vist cèrvols que passegen lliurement, cavalls i altres animals (hi ha qui ha vist petits óssos i tot!).

M'ha tocat dormir en una habitació amb una claraboia, a través de la qual es veuen les estrelles quan estàs al llit. M'ha fet pensar en la importància de viure en contacte amb la natura, i no pas donant-li l'esquena.

La dona que ens ha acollit ens ha explicat com va créixer vivint en una granja envoltada de prats, molt a prop d'on viu ara. Li vaig comentar que un monjo em deia que els paisatges configuren les persones, i que pensava que en el seu cas havia estat ben bé així. Quina sort viure en comunió amb la natura!

Us he adjuntat una foto d'ella davant del seu bus de feina. Sí, així mateix! És fisioterapeuta i fa massatges en aquest bus que desplaça a casa dels seus clients. Diu que allà hi ha furgonetes totalment equipades per rentar gossos i fer-los altres serveis, i que van per les cases. I ella va pensar: si ho fan pels gossos, per què no puc fer-ho jo per fer la meva feina amb les persones? I ha convertit aquest antic autobús en una sala perfectament equipada pel seu servei de massatgista fisioterapeuta.

6 comentaris:

  1. Hola ,Sergi D'Assís !! Des de la llunyania ens comparteixes el que vius en aquest viatge !!,Gracies
    Tinc de dir que a mi se'm fan les dents llargues, de l'enveja que em fa ,quant dius tot el que has pogut gaudir referent a la natura i els animalons que poden viure tranquil.lament i conviure amb les persones.
    Tantes coses que es copia dels americans hi ha quelcom que n'estem ben allunyats.

    Quina bona idea la d'aquesta fisioterapeuta !!
    Una bona emprenedora !!

    ResponElimina
  2. Estar en contacte amb la natura segurament ens ajudaria a anar amb un ritme més calmat i tranquil i saber "saborejar" més i millor l'essencial de la nostra vida.

    ResponElimina
  3. Suposo que adormir-se contemplant les estrelles deu afavorir que els somnis siguin molt dolços, oi Sergi?
    En l'entorn que ens descrius tot predisposa a una vida integrada al ritme de la natura i de la seva bellesa. Quin veritable goig!

    ResponElimina
  4. Em fa gràcia això que dius dels estels, tenint en compte on vius… Quan pujo a passar uns dies a Montserrat també tinc aquesta sensació de ser en contacte amb la natura, tot i ser molt a prop de casa!
    Molt bona i creativa la idea d'aquesta senyora, és fantàstic això de poder conèixer tantes realitats de persones d'arreu del món!!! I fantàstic també que ho comparteixis!!!
    Que vagi molt bé aquesta gira tan extraordinària!!! Ara acabo d'escoltar-vos una miqueta a Catalunya Ràdio, la Mònica Terribas ha fet un petit comentari del concert a Washington i ha parlat un escolà... Ha sigut emocionant trobar-vos així de casualitat!!!
    Moltes gràcies, Sergi!!!

    ResponElimina
  5. Ens hem allunyat tant de la natura... I nosaltres en formem part, n'hem sorgit!
    Poder adormir-se mirant les estrelles deu ser fantàstic. Moltes vegades ni tan sols sabem si hi ha estrelles al cel. Vivim tancats en grans ciutats, on la naturalesa hi té un lloc molt reduït. Una pena. Aprendre a valorar la naturalesa com un element important de les nostres vides ens faria adonar-nos de com de bonica i meravellosa és, i de la gran quantitat de coses que ens pot aportar.

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies pels comentaris!
    M. Teresa, crec que el tema dels somnis va per una altra banda. I és un tema ben interessant!!

    ResponElimina