divendres, 28 de juliol del 2017

Fundació Espai, Natura i Joventut


Fa uns mesos em van demanar si voldria formar part del patronat de la Fundació Espai, Natura i Joventut, i evidentment vaig dir que sí. Aquests mesos he pogut veure en acció dos projectes en ple funcionament. El primer va ser "la Brúixola", un centre a Badalona per donar suport educatiu a nens i joves amb desig de tirar endavant però amb necessitat d'ajuda. Em va agradar molt l'ambient sa que s'hi respirava, i vaig anar preguntant als petits i joves per què els agradava anar-hi.
I no fa massa dies vaig poder visitar l'altre projecte a Sant Quirze de Besora: "El Solà", que conté un refugi i cinc zones d'acampada. Una finca ben gran, de la qual tots els beneficis van a parar a mantenir la tasca solidària de la Fundació.

Per què us en parlo? Doncs perquè les coses boniques són per compartir-les. I perquè ens demostra, una vegada més, que hi ha gent molt bona al món. En Marcel·lí, el fundador, és una d'aquestes persones bones que hi ha al món. Aquesta fundació no és gran com altres, però fa una molt bona feina!

I us en parlo, també (i sobretot!), perquè si mai sabeu d'algun esplai, o cau, o algun grup que vol anar a fer acampada o a un refugi, doncs sapigueu que hi ha un paratge ben bonic que és El Solà. I on no només estareu bé, sinó que pel sol fet d'anar-hi estareu contribuint amb una fundació solidària.

Si voleu conèixer-ho més, o descobrir-ne altres aspectes com el compromís amb Àfrica, podeu entrar a la web: http://www.fundacioespainaturajoventut.org/


9 comentaris:

  1. És d'admirar que avui en dia hi hagi gent disposada a invertir hores de la seva vida en fundacions que ajuden als més necessitats. I si des de Montserrat hi podeu donar un cop de mà millor. Ara ens toca nosaltres també contribuïr-hi.

    ResponElimina
  2. Bravo senyor Marcelí i la fundació!

    ResponElimina
  3. Es bonic ,veure que hi han persones que posen el seu esforç, i si cal també bens, per poder portar a terme projectes ,idees ,per ajudar als altres.
    Ben cert que aquesta fundació , fa una bona feina !!
    Axis es pot observar en la web ,en la que he tret el cap.
    L'enhorabona per els Sr.Marcel.li !
    Per tu Sergi D'Assís ,les gracies per donar.nos a conèixer coses boniques !!

    ResponElimina
  4. Com han dit, és bonic que hi hagi gent disposada a invertir el temps i recursos.
    Penso que a vegades aquest món de la solidaritat ha estat embrutat per la desconfiança s'ha generat pel tracte d'alguna ONG i el no saber si determinat recurs arribarà realment a aquella persona necessitada. Penso que és bo de saber de fundacions que gaudeixen de la plena confiança com la de "El Solà" (i de ben segur que n'hi ha moltíssimes més que potser són desconegudes o no tant!), potser així entre tots perdem aquesta reticència que a vegades s'utilitza com a excusa per no ajudar.
    Gràcies per compartir-ho Sergi.

    ResponElimina
  5. Aquest estiu vaig estar acampat a "El Solà" amb 31 nois/es, els més grans van gaudir d'una estona de diàleg amb el Sr Marcel·lí. Tot un testimoni d'il.lusió i gratuïtat.

    ResponElimina
  6. Que bonic! Gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina
  7. Bon dia a tots: sóc el Marcel·lí i només puc dir que el fet de donar-se als altres, buidant tot el teu interior, dónes l'oportunitat que Déu i la Verge t'ho omplin d'Amor i Comprensió cap als altres. És molt fàcil. Només has de renunciar a tu mateix.
    Fes el mateix i seràs feliç.

    ResponElimina