dimarts, 2 de juny del 2020

Ocells a Montserrat


Us escric des de Montserrat. Vaig arribar divendres a la nit, i he passat aquests dies confinat en una cel·la del monestir sense rebre cap visita per si de cas: havia agafat diferents vols, i havíem d'assegurar que no tingués el virus. Ara ja sabem que no el tinc, i començo vida normal. La "nova normalitat", que diuen.

Vaig marxar a principi de març, i el país que trobo està canviat de dalt a baix. Montserrat també té un aspecte molt diferent, tan buit. I m'ha sorprès el cant dels ocells, sobretot a primera hora del matí. No sentia tants ocells a Montserrat des que era petit. És veritat allò que la natura (no humana) ha anat prenent el terreny que li han deixat lliure els éssers humans.

De moment, quasi només m'he trobat amb els monjos de la infermeria perquè hem dinat junts. M'ha fet molta il·lusió veure'ls. I a partir de Vespres, retorno a la vida comunitària.

Seran dies de reunions i de planificar la reobertura de l'hostatgeria. No sé quin dia es reobrirà, però és qüestió de pensar bé com s'ha de fer i anar-ho preparant. Em consta que hi ha persones que ja volen pujar, i hem d'anar veient els passos que hem de fer.

Les fotos que us he posat estan tirades des de la cel·la de confinament. No em podia pas queixar. Aquests dies m'han servit per anar aterrant: el canvi de l'Àfrica a Catalunya és brutal, ja us ho podeu imaginar.



18 comentaris:

  1. Donem gràcies a Déu, Sergi per no haver-te contaminat. I benvingut novament a casa teva. Uganda ha sigut un bona experiència per a tothom, per a tu, per la comunitat d'Uganda i per Montserrat, que dóna un testimoni de col.laboració amb el tercer món.

    ResponElimina
  2. Benvingut a Montserrat.si la muntanya està desconeguda buida fa molta pena.Tindras moltes coses q explicar.Una abraçada.Ara ja et podem veure per internet.

    ResponElimina
  3. Benvingut altre cop a terres catalanes!! Espero que mica en mica puguis tornar a la normalitat de la comunitat de Montserrat. Les primeres setmanes segur que costarà el canvi però espero que mica en mica t'hi vagis acostumant. L'experiència que has viscut és única i segur que la guardaràs durant molts anys dins el teu cap (i també cor).

    ResponElimina
  4. Ben tornat Sergi!!! Molt contenta que estiguis bé!!! Amb moltes ganes de tornar-te a escoltar i veure't, diría que portes un canvi de look si no t'he vist malament a vespres ;)

    ResponElimina
  5. Benvingut a casa.Encara que molt diferent de com la vas deixar.Ahir vaig pujar i la tristor va fer niu en el meu interior.Ni una persona,cap botiga oberta,quina diferència de fa pocs mesos.
    Bé la alegria és que estiguis aquí i ple de salud per poder cantar i assistir a les pregaries
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quin privilegi Núria haver pogut pujar!!! Amb les ganes que en tinc jo!!! Sí que és trist veure-ho tan buit però segur que s'acabarà ben aviat, de seguida que a la meva zona li sigui permès hi pujaré. Pensa en positiu, espero que la nova normalitat sigui millor que l'anterior!!!

      Elimina
  6. Montserrat de França2 de juny del 2020, a les 22:56

    Ben tornat a casa i benvingut el cant dels ocells de Montserrat!
    Casualitat que demà l´Església faci memòria de Charles Lwanga i els companys màrtirs d' Uganda. No sé si el monestir on has estat venera aquests sants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho fan! De fet, fins i tot nosaltres a Catalunya també en fem memòria en la litúrgia

      Elimina
  7. Ben tornat Sergi, l'alegria ha estat gran de veure't a vespres i, acte seguit, llegir el teu comentari a la Font. Donem gràcies a Déu perquè no t'hagis contaminat. Ara a iniciar tasques noves! Estic molt contenta i estic segura que a Tororo hi has deixat llavor de felicitat!!!
    Fina Múrria.

    ResponElimina
  8. I read somewhere, I think in Catalunya Religió, that the time of "confinament" had been good for the renovation of nature in Montserrat. It was a positive thing and the birds are also grateful!

    ResponElimina
  9. Benvingut Sergi. Celebro que no t'hagis contaminat, donem ne gràcies a Déu. No fa falta viatjar, però, per contaminar-se, el meu espòs i jo ho varem fer estan a Barcelona, però donem, també, gràcies a Déu que estem be, totalment superat. Una abraçada de confinament, Sergi.

    ResponElimina
  10. He rebut missatge anònim, si me'l torneu a enviar amb nom el publicaré. Gràcies

    ResponElimina
  11. Sergi estem molt contents de que estiguis bé i que estiguis aquí. Tan de bo ens poguem retrobar aviat!

    ResponElimina
  12. Ben tornat, Sergi! Espero tornar ben aviat a Montserrat a saludar la Mare de Déu en la seva imatge Moreneta. Si tinc ocasió, t'avisaré per si hi ha possibilitat de saludar-te. Cordialment

    ResponElimina
  13. Contents de saber que estàs bé, Sergi! Els lligams que has creat a Uganda continuaran per sempre més. També els teus amics d'allà són al nostre cor. Gràcies per apropar-nos-hi.

    ResponElimina