dijous, 25 de febrer del 2021

Vols i pots ajudar?


LLET PER ALS ESTUDIANTS

Com us vaig comentar, l'alimentació dels estudiants és molt precària. Fa anys que els professors tenen el projecte de comprar una vaca, però no s'ha dut a terme per falta de diners. Us plantejo la compra d'una vaca i la construcció d'un cobert. També us dono el cost de dues i tres vaques, tenint en compte que aquí hi viu molta gent i que si hi arribéssim seria encara millor.

Els estudiants de ramaderia de l'escola tindran cura de la vaca amb el seu professor, i amb un treballador de l'escola. D'aquesta manera, tots els alumnes de l'escola podran prendre llet algunes vegades i al mateix temps els estudiants de ramaderia podran practicar el seu futur ofici.

El més important d'aquest projecte, com us vaig explicar fa uns dies en relació a l'alimentació, és donar un tomb a la situació actual. Ells volen fer criar la vaca, i per tant, podria ser un projecte sostenible en el futur. 

Pressupost (l'hem passat de xílings ugandesos a euros): 

- cobert: 2.825€

- transport: 135€

- preu d'una vaca de prou qualitat pel que convé: 674€ (dues serien 1.348€, i tres serien 2.022€)

Total del projecte amb una vaca: 3.634€ (si són dues, 4.308€; i si són tres, 4.982€).


UNA OPORTUNITAT

S'aixeca cada dia ben d'hora, i va a una botiga de mòbils. Els demana un protector de pantalla, o una funda per mòbils. Com que no té diners per pagar-ho, els deixa el seu mòbil com a penyora, i se'n va pels carrers a intentar vendre el producte. Quan ho ha venut, torna a la botiga. I així tot el dia. 

No arriba als 30 anys, vol estudiar i tenir un futur. Ha trobat un tiet que li pagarà els estudis de caire social als vespres, però no pot comptar amb la família per altres aspectes econòmics. 

Amb una moto, podria fer de taxi (aquí les motos fan de taxis) i es podria pagar el menjar i una habitació. D'aquesta manera, podria estudiar i a la llarga tenir una feina. 

El conec bé, i sé que és seriós. Ho he parlat amb ell, i tornarà la meitat dels diners a mesura que els vagi guanyant amb la moto. Penso que necessita una empenta per enlairar-se, i després volarà sol. 

Aquest projecte és interessant no només pel que suposa per aquest noi, sinó com a prova de microcrèdit, que serà un terreny per explorar. Perquè amb els diners que torni es pot ajudar algú altre.

Cost d'una moto i la llicència: 1.080€


DONATIUS

Qui vulgui i pugui ajudar-hi, que em faci un missatge aquí (no el publicaré) donant-me el correu electrònic. I ja ens posarem d'acord. Moltíssimes gràcies des d'ara!!! 

1 comentari:

  1. A la persona que m'ha enviat un comentari: m'hauries de donar un correu electrònic on et pugui escriure. Gràcies!

    ResponElimina