dilluns, 10 de gener del 2022

Una àvia i els seus nets


El dia 7 de gener, suposo que venint de Catalunya, els Reis van passar per Uganda! Vaig rebre un vídeo simpatiquíssim d'una àvia amb els seus nets Martina, Paula, Josep, Ariadna, Mauro i Martí. Portaven una targeta a la mà amb la imatge que té aquest vídeo, s'ho havien currat. Es van presentar, em van dir unes paraules boniques sobre la feina que faig a Uganda i que volien col·laborar amb el programa de l'àvia per ajudar nens i joves que no poden pagar-se les operacions dels ulls. L'àvia cada any els dona diners per Reis, i em sembla meravellós que això es converteixi en solidaritat. Hi haurà nens que hi veuran gràcies a ells.

Algun cop he parlat de la importància dels avis. Són importants pel sol fet de ser els avis. Però si, a més, es converteixen en transmissors de valors i d'actituds de vida... què més es pot demanar? No vol dir que tots els avis hagin de fer les mateixes coses, cadascú trobarà la seva manera. Però és un luxe gaudir d'avis que puguin ser referents de valors per als més joves.

Felicitats a tots els avis i àvies que sou així!

11 comentaris:

  1. Jo no sóc àvia encara, però sé com és la relació dels meus fills amb els meus pares, estic segura que no serien com són si no els haguessin tingut en les seves vides.
    Quina inicitiva tan bonica la d'aquesta àvia tan ben acollida pels nets!!!
    Crec que la teva Missió a Uganda traspassa el cor de les persones i treu el millor de casdascuna!!! No ets missioner només a Uganda!!!
    Moltes gràcies Sergi!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel teu entusiasme. També sóc avi, però potser perquè encara estic en actiu a la universitat més aviat sóc un avi dels que jo dic d'emergència per donar suport als pares.

    ResponElimina
  3. Ostres, doncs sí que és una molt bona notícia aquesta iniciativa de l'àvia que esmentes.

    ResponElimina
  4. Completament d'acord amb tot el que dius.
    També en segons quines situacions,
    Són els substituts de pares,
    que amb l'excusa del treball,
    es treuen els fills de sobre.

    Els nens, no són tontos i ho pateixen
    i fins ho recorden quan són homes i dones grans,
    siguin de la classe social que siguin.

    ResponElimina
  5. És una àvia model, els néts són meravellosos.... segurament que també hi tenen que veure els seus pares. Amor, respecte i altruisme

    ResponElimina
  6. Doncs si, hi ha avis que intenten transmetre als seus néts valors com la solidaritat, l'altruisme i l'amor als altres, principalment als qui més ho necessiten. Felicitats als qui pensen així i que intenten fer del món una mica millor!!!
    Fina Múrria.

    ResponElimina
  7. La iniciativa, fantàstica, i la manera de comunicar-te-la, original i divertiva. És bo saber i veure que hi ha avis que no només mimem als seus nets (que això amb mesura, també és sa i bo!), sinó que a més a més, els hi transmeten valors, els hi fan veure les necessitats que poden tenir altres i els hi ensenyen a com poden ells contribuir a revertir-les. Un 10 gegant per aquests avis!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I un altre 10 immens per aquests nens que comparteixen els seus regals de Reis!

      Elimina
  8. És meravellós tot, la iniciativa de l'àvia en el programa d'ajuda, que en faci participis als nets i entranyable el el vídeo i que te'l enviïn. Gràcies a l'avia, als nets i a tu per la tasca que fas i per compartir aquestes experiències.

    ResponElimina