dimecres, 22 de juny del 2022

Els primers repetidors


Aquests darrers dies hem tingut amb nosaltres en Pau i la Júlia! Van ser la primera visita que vaig rebre, fa un any i mig, i els primers en repetir. I amb motiu d'una ocasió ben especial: la seva lluna de mel!

Podria semblar que venir per segona vegada pot ser ensopit o repetitiu. Però ben al contrari, perquè no es tracta d'una visita turística sinó de venir a compartir amb els africans. Coincidíem que aquest cop han pogut aprofundir força més en les històries de la gent, en els seus reptes i en la complexitat de moltes situacions. Ells han quedat molt agraïts de l'acollida, i els africans molt agraïts de la seva visita.

La foto superior és de l'Alweny. Me la van presentar fa dos anys, i em va impactar molt perquè va arribar arrossegant-se com un animalet per unes malformacions a les mans i als peus. Allà on vivia es feia molt difícil que pogués anar a escola a causa de les seves dificultats de mobilitat. Però és una nena llesta. I ara fa poc ha començat a residir en una escola inclusiva amb altres nens amb dificultats. Això és possible gràcies a en Pau i la Júlia. La trobada va ser molt bonica, i la visita a l'escola molt interessant. Ens va impactar especialment veure força nens sords, i com sabien atendre'ls personalitzadament.


Han fet possible moltes activitats: una excursió cultural amb els novicis a unes coves amb pintures prehistòriques, un sopar català amb els mateixos monjos joves, un partit de futbol molt emocionant entre els estudiants de 1r i 2n curs amb samarretes del Girona per als guanyadors... i una activitat de piscina per als estudiants! Entre els qui van a l'hort de l'escola a ajudar, els mateixos estudiants van fer una votació i els elegits hi van anar. Per ells, anar a la piscina és una cosa molt excepcional i ens ho vam passar la mar de bé. En acabar, tots van compartir el seu itinerari, els seus reptes i els seus somnis. Va estar molt bé!



També han pogut conèixer força de prop el projecte dels microcrèdits. De fet, van ser ells qui me'n van donar la idea en la seva primera visita. I han quedat força parats de la volada que ha pres aquest projecte amb un any i mig. A partir del que han vist, destaquen la importància que està tenint l'acompanyament dels qui fan els microcrèdits perquè puguin fer una bona planificació i com anar afrontant les dificultats que molt sovint apareixen. Els he pogut plantejar idees i preguntes en relació als microcrèdits, i ben segur que em serviran molt els seus consells!

Quin regal aquests dies!!! Moltes gràcies Pau i Júlia!!!

5 comentaris:

  1. Família Perelló Gracia23 de juny del 2022, a les 8:52

    Excepcional idea de lluna de mel. Hem d'apredre'n força del jovent compromès, amb valors clars en la vida i amb ganes de ser feliços tot compartint el seu temps i ideees per ajudar a milllorar el món. Endavant! Chapeau! I la idea dels microcrèdits, en la línia de donar la canya de pescar, excepcional. Moltes gràcies pel vostre esforç i il.lusió.

    ResponElimina
  2. Quina meravella i quina inspiració! Així veiem que el món pot ser millor

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats a tots , Tots i per tant!!

    ResponElimina
  4. I molt probablement tindran ganes de repetir, un altre cop. Clar que si, enhorabona. Per la feina i per els valors transmesos. Transmesos d'aqui cap alli i d'allà cap aqui. Jo també tinc ganes de repetir. Buscaré el moment, ho faré per ells ho faré per mi. Una abraçada a tots.

    ResponElimina
  5. Gràcies per tots els comentaris! Joaquim, i tant que t'esperem!

    ResponElimina