dimarts, 6 de setembre del 2022

L’Ochieng i l’alegria de compartir


Aprofitant que l’escola feia vacances, he anat a visitar alguns estudiants al seu poblat i així poder conèixer millor la seva família i l’entorn on han viscut. Un d’ells va ser l’Ochieng. Li vaig regalar un polo verd, i em va dir que el donaria al seu cosí. Al cap d’una estona vam parlar de la roba que té i de la que havia rebut a l’escola. L’única samarreta del Barça que tenia la va donar a la seva germana, i ell es va quedar la del Girona. 
I li vaig comentar somrient:
- Així ho dones tot?
I em diu:
- És el que tu ens dius a Missa, que siguem generosos.
Glups! No sabia pas què respondre. Li vaig dir que, en realitat, l’entenia. I li vaig explicar que, fa força anys, algú em va oferir un rellotge d’or molt bo (aquesta persona ja és al Cel, però potser un lector recordarà l’anècdota). Només em va posar una condició: que si l’acceptava, havia de ser per a mi i no per ser regalat. Li vaig dir que, en aquest cas, millor que no me’l donés perquè jo el regalaria amb tota seguretat.

No us negaré que m’hauria agradat que l’Ochieng portés aquell polo amb il·lusió. Però ell havia descobert una alegria més gran: la del compartir!

Foto: l’Ochieng amb el gall que la seva família em va regalar. No el podia pas rebutjar, tot i ser un regal valuós per ells!

7 comentaris:

  1. Una grata sorpresa veure que gent com Ochieng són generosos tot i no tenir gaires coses. ¿O potser el fet de no tenir gaires coses ens ajudaria a nosaltres a ser més generosos i pensar més en els altres i no pas en nosaltres mateixos?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interessant pregunta, que d'alguna manera quedarà contestada en la següent entrada

      Elimina
  2. Una homilia pot transformar la vida i les actituds de les persones. Quina responsabilitat...

    ResponElimina
  3. La mirada i el somriure de l'Ochieng són de les que arriben al fons de l'ánima. De les coses que més m'impressionen de molta de la gent d'aquests països és la mirada tan transparent que tenen malgrat viure en condicions sens dubte més dures de les que vivim al món suposadament desenvolupat i avançat.

    ResponElimina
  4. L' Ochieng,
    a partir de les homilies de Pare Sergi d' Assis,
    ha escoltat, reflexionat i comprés que,
    junt amb els valors materials, sempre tant importants,
    si es saben posar el el seu lloc,
    hi ha també, una altre realitat,
    que és la vida de l' Esperit,
    en aquest cas, concretada en la Fe Cristiana.

    L ' Ochieng, està procurant, dins les seves possibilitats,
    viure d'acord amb l' Evangeli.

    Ell mateix ens ho diu de la manera
    més natural i espontànea:

    " - ES EL QUE TU ENS DIUS A MISSA,
    QUE SIGUEM GENEROSOS."

    L'

    ResponElimina
  5. La resposta del Ochieng, "es el que tu ens dies a Missa, que siguen generosos" encoratge i et dona força per seguir, els teus ensenyaments i actituts no cauen al buit.

    ResponElimina