divendres, 28 d’octubre del 2022

Dir “T’estimo”


Darrerament he llegit un llibre del P. Miquel Estradé: “Escoltant les dones de la Bíblia”, on fa un repàs espiritual de diverses figures femenines que apareixen al llarg de la Bíblia. M’ha resultat interessant (perquè mai no m’ho havia plantejat) que quan les persones diuen “t’estimo” no és tant que informin a qui li estan dient sinó que expressen quelcom més. 

Ell ho diu així: “Quan diem a alguna persona “T’estimo!”, no és per a fer-li-ho saber, sinó que li ho diem per assaborir nosaltres mateixos, o perquè ell o ella assaboreixi el fet d’estimar i perquè, expressant-lo, o sentint-lo expressat, l’amor creixi i s’enrobusteixi”.

M’ha fet pensar en allò típic de les parelles en el qual l’un li diu a l’altre: “Mai no em dius que m’estimes”. I l’altre li respon: “Si ja ho saps”. 

El P. Miquel sàviament ens fa adonar que això no va d’informar el receptor, sinó d’expressar quelcom més. I això és bonic quan és espontani, i quan les persones ho diuen perquè així ho senten i ho volen expressar.

7 comentaris:

  1. Es veritat !!
    Dir, " T' estimo ", és dir una barreja de coses,
    que ni nosaltres mateixos ens n' adonem del tot.

    Dir " t' estimo" , és tambe, dir que estàs disposat
    al sacrifici, si vingués el cas.

    Aprofito :
    El meu record i agraiment, al Pare Miquel Estradé,
    per aquests i tots els seus escrits i reflexions ,
    un dels quals, el varem treballar llargament ,
    en el seu moment, amb el P. J.C. i B.
    El tinc a la tauleta de nit , junt amb la Escriptura
    i la RB.

    Una salutació !!

    ResponElimina
  2. Sempre he admirat el pare Miguel per la seva saviesa pràctica! El trobo molt a faltar. No sé si en català es pot dir a un amic "t'estimo"?? perquè volia dir que l'estimava i que t'estimo, Sergi.

    ResponElimina
  3. La veritat és que ens costa dir t'estimo, segurament té raó el P.Estradé que és per assaborir-ho nosaltres mateixos i fer aquest amor més gran. És molt bonic, Sergi!!!
    Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
  4. Fer servir la paraula per expressar un sentiment. Està clar que els sentiments són inmaterials i a vegades costa veure'ls en l'altre. Podem imaginar que una persona ens estima per tot allò que fa pels altres (la seva parella, els seus fills, la família, els seus companys de feina). Però segurament la paraula ajuda a completar aquesta expressió d'amor. Gràcies Sergi per aquesta reflexió.

    ResponElimina
  5. És bonic saber i poder dir t,estimo !!A mi no em costa , dir.ho.Fa poc temps que no tinc vergonya per mostrar aquest sentiment. Sempre amb respecte a la persona que rep l, expressió del que jo sento .Ah , també m,agrada que m,ho diguin,no obstant això és més difícil,ja que moltes persones ,els és més fàcil dir.""ja ho saps". gràcies per tot Sergi !!

    ResponElimina
  6. Les emocions i els sentiments si no troben sortida consumeixen l'ésser. I en el cas de l'amor encara més. Quina raó de ser té estimar? Si no es per donar-lo/donar-se. Posar paraules a allò que sentim és una qüestió de salut mental.

    ResponElimina
  7. Que bonic com ho expressa el pare Estradé. A mi personalmente m'ha fet molt be de llegir ho, doncs no m'havia atrevit mai a explicar-ho, perquè pensava que potser era carrincló però portem amb en Jaume 47 anys de casats i cada nit abans de posar-nos a dormir ens diem mutuament, "bona nit, t'estimo" I certament necessitem dir-ho I sentir-ho.

    ResponElimina