dimarts, 11 d’octubre del 2022

L'Ebola a Uganda


Aquest cap de setmana un de vosaltres em va preguntar com anava amb el voluntari americà. Doncs bé, just ahir van marxar els dos que teníem a Tororo a causa del brot d’Ebola que hi ha a Uganda. Han anat a un monestir de Kènia, a l’espera que la situació millori. Tant de bo que tornin.

Algú m’ha començat a preguntar per l’Ebola des de Catalunya, per tant entenc que potser se’n comença a parlar. Algun mitjà internacional fa dies que n’informa, però les notícies sobre Àfrica a molts mitjans catalans i espanyols solen ser més escasses. 

El brot ha tingut lloc en regions allunyades de Tororo. Fins a dia d’avui, hi ha 63 casos confirmats i 29 morts (l’índex de mortalitat de la malaltia és molt alt). Tot i no ser tan fàcilment contagiós com el Covid, la perillositat de la malaltia fa que el tema sigui greu. Hi han hagut queixes del personal mèdic per poder disposar del material necessari per protegir-se (algun d’ells s’ha infectat i ha mort). Estan investigant si s’ha escampat a Kampala, perquè aleshores sí que seria de més difícil control. 

Aquí Tororo estem bé, quasi ni se’n parla. Però convé estar atent. Abans que m’ho digueu, en cap moment no m’ha passat pel cap marxar per un motiu així. Abans de venir a viure a un lloc com aquest, t’has de plantejar quins escenaris et pots trobar. Si hi hagués un perill específic per als blancs (per exemple) aleshores potser sí que seria plantejable marxar a un monestir de Kènia. Però si és quelcom al qual tots els ugandesos estan sotmesos, tindria la sensació d’abandonar-los si marxés. 

Tant de bo que puguin contenir el brot ben aviat! (Repeteixo: el brot és a Uganda, però lluny d'on estem).

Foto: en el mapa, les zones acolorides és on hi han hagut casos confirmats aquests dies.

11 comentaris:

  1. Ho sento molt, Sergi! No sé què dir, cuida't!!! Preguem per tu i tots vosaltres 🙏🏻

    ResponElimina
  2. Que el Senyor us beneeixi i us guardi...

    ResponElimina
  3. Estimat amic Sergi,si us plau cuida,t molt .Tinc tant segur que serà un motiu molt greu el que pot allunyar de la tasca que estàs fent..La meva pregària es al costat de la de la Marta.

    ResponElimina
  4. Des de Montserrat, encomano a la Mare de Déu,
    la vostra salut físics, i la vostra fortalesa d ' ànim

    Una salutació.

    ResponElimina
  5. S'ha confirmat la primera víctima a la capital Kampala. El President ha anunciat una compareixença a la televisió per demà al vespre.

    ResponElimina
  6. Aneu amb molt de compte!!.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. Sergi, entenc que consideris que marxar seria abandonar a aquesta gent, pero molt de compte, l'Ebola és perillosa. Preguem perquè passi aviat el brot, afecti als menys possibles I no arrivi a Tororo.

    ResponElimina
  8. Sergi protegir-se no és abandonar-los, sino tenir cura per poder seguir amb els projectes i amb tots els que et necessiten per molt de temps més.
    Cuida't molt ! Una abraçada molt gran

    ResponElimina
  9. Al comentari sense nom: si m'envies el nom, el publicaré.
    Marga, ja vaig en compte. I respecto i entenc els qui, en una situació difícil, marxen per protegir-se. Com he dit en l'escrit, en segons quines situacions (molt poques, crec), jo també ho podria contemplar.

    ResponElimina
  10. Procureu cuidar-vos i ser forts. La nostra pregària per a tots vosaltres no mancarà. Us recordem. Una abraçada.

    Fina Múrria.

    ResponElimina
  11. També la nostra pregària. Us tenim molt presents.

    ResponElimina