diumenge, 28 d’abril del 2019

Una mirada al tema de la immigració - Hongria


Tinc estima per Hongria, un país del qual he conegut gent magnífica. Una terra amb molta història. Justament a nivell històric no ho han tingut fàcil, essent dominats per diferents poders al llarg dels anys. Han sofert com a poble. A nivell artístic és també un país molt interessant, i amb una alta cultura musical (més que molts altres països, i això és perceptible per exemple en concerts). Terra de paisatges ben bonics.

I tanmateix, de fa uns anys, Hongria apareix als mitjans de comunicació en aspectes molt negatius. Hongria és molt més que el que apareix en els mitjans. La societat hongaresa no és de pensament únic, hi ha pluralitat. Ara bé, és cert que hi han hagut actituds de rebuig a la immigració o decisions polítiques que ens sobten per la seva duresa. Què hi ha al darrera? D'una banda, hi ha uns líders polítics amb unes opcions molt clares (i discutibles). Però crec que val la pena escoltar-los, sobretot perquè tenen tot d'electors que els han fet confiança. Aquí teniu un clip de la BBC en el qual parla l'alcalde d'un poble fronterer amb Sèrbia:



Tenen 10 milions d'habitants per un territori que és tres vegades més gran que Catalunya. Jo penso que no és tant un problem d'espai, sinó de por perquè no és un país capdavanter a nivell econòmic i perquè l'entrada de milions de persones podria canviar radicalment allò que avui és el seu país. Tenen por de veure anul·lada la seva identitat com a poble.

No estic justificant cap plantejament, però sí intentant entendre'n les raons. Ara bé, què vol dir aquest alcalde quan parla de defensar la cultura i les tradicions crsitianes? A què es refereix quan parla de cultura cristiana? Certament no es refereix a l'Evangeli, perquè tots els fragments que se m'acudeixen de l'Evangeli parlen d'acollir l'immigrant, l'estranger, el pobre, el necessitat, el qui és rebutjat per alguna raó.

(continuarà)

5 comentaris:

  1. Un tema molt interessant i complicat. A veure què ens vas dient :)

    ResponElimina
  2. Certament és un tema difícil.
    L'Evangeli parla d'acollida, de respecte, d'integració...
    Europa té arrels cristianes. A vegades semblem oblidar-les.
    Moltes gràcies.
    Núria

    ResponElimina
  3. Sergi trobo molt difícil parlar sobre el que proposes sense ficar la pota. D’Hongria no en sé més del que pot sortir a la Wikipedia, així que no en sé res... Ara, sobre els immigrants i la seva acollida no cal escoltar aquest alcalde per veure les barbaritats que se’n poden dir. Així que espero poder anar llegint el que vagis dient i potser poder aportar alguna cosa més clara.
    Moltes gràcies per obrir-nos sempre molt més enllà de nosaltres mateixos!!!

    ResponElimina
  4. Benet, Núria i Marta! Moltes gràcies pels vostres comentaris que expressen, més enllà de les paraules concretes, el vostre agraïment.

    ResponElimina
  5. Hungría,un país casi desconegut per mi. Axis es que he tret el cap a internet per coneixer una mica mes,
    del que podem lleguirý I veure en els diaris I tv.
    Poca cosa puc dir.

    ResponElimina