divendres, 4 de juny del 2021

Ancians solidaris


Fa unes setmanes vaig rebre una proposta fantàstica. Es van posar en contacte amb mi des de la Residència Inglada Via, de Vilafranca del Penedès, per col·laborar amb els projectes d’Uganda. Em van preguntar què em semblaria que els avis estampessin unes bosses que es vendrien posteriorment, i els diners obtinguts se’ns farien arribar a Uganda.


Em va semblar molt bé per dos motius: perquè trenca la imatge que a vegades es pot tenir dels avis. Hi ha persones que pensen que no poden fer res (i no cal que siguin ancianes), en canvi n’hi ha que són creatives i que se les enginyen per poder ajudar els altres. Agraeixo enormement a la direcció d’aquesta residència que hagi tingut aquesta iniciativa, i a tots els treballadors que hi estan ajudant. I ja des d’ara, moltíssimes gràcies a tots els avis i àvies que hi col·laboren!


Em meravella com persones d’àmbits tan diferents es comprometen en favor dels més pobres: una estudiant, o els professors d’una escola, i ara aquesta residència d’avis. Aquí hi ha tantes necessitats, que això són regals del Cel. Que Déu us beneeixi a tots!


12 comentaris:

  1. Quina iniciativa tan preciosa, Sergi! Totes ho han estat sense cap dubte, la de la Marta i les vaques i la de la teva escola, no se'n pot dir res més!!
    Però aquesta li trobo especialment, sembla que els avis de les residències són allà només esperant a morir-se i no! Això ens mostra que amb una bona coordinació, acompanyament i direcció són persones de molta edat útils en molts aspectes encara i la motivació de la solidaritat n'és un ben clarament.
    Moltes felicitats a tots i moltes gràcies a les persones que han engegat i dut a terme el projecte.
    Molt boniques les fotos!!! Llàstima que no en podem posar cap per saludar-vos també!!! Una gran abraçada a tots!!!

    ResponElimina
  2. Tot aixó que ens expliques, és la Providéncia de Déu, que tots al llarc de la vida, anem experimentant !!. El patró de cartulina que retalla aquesta senyora, el trobo de molt bon gust !!

    ResponElimina
  3. Visca la gent gran i les ganes de fer coses útils per els altres.Desde aquest raco de la font, reben les gràcies per la seva ajuda, envers els projectes del SErgi D,Assís .

    ResponElimina
  4. És que se'n podria dir una mena d'epifenomen?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt interessant! I per tu, quin seria el fenomen secundari i quin el principal?

      Elimina
  5. Això és com un tsunami solidari no? :-)
    Quantes coses pot fer encara la gent gran! Pot semblar que ser a una residència representi que ja no són útils i res més lluny de la realitat. Tenen molt a donar, molt a compartir i moltes ganes de fer-nos-ho saber! Sergi, gràcies per dona'ls-hi veu!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies en nom de les persones que viuen a l'Inglada Via!!!! els he llegit els vostres comentaris i els ha emocionat.....Estem molt contents de poder aportar un granet de sorra als projectes d'Uganda. Gràcies Sergi per fer-ho posible!

    ResponElimina
  7. Un gran aplaudiment a totes
    es àvies i avis que segur estant treballant exquisidamente bé, també per a tot el personal que hi col-labora.
    Esperem veure les fotografies de l’exposició un cop acabades ens farà molta Il.lusio !!

    ResponElimina
  8. Que maco! Queda clar que la solidaritat no té edat.
    Felicitats a tot el personal de la Residència i un immens agraïment per la iniciativa.

    ResponElimina
  9. Pare Sergi, m’ha fet molta alegria que la Residència Inglada-Via del meu poble hagi tingut aquesta iniciativa, aprofitant aquesta avinentesa nosaltres també podrem col.laborar comprant mooooooltes bosses. Gràcies per tot el que ens expliques

    ResponElimina
  10. Molt bé, Maria Rosa! Gràcies pel teu primer comentari! Visca Vilafranca!
    Gràcies a tots pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  11. La noia dels castells10 de juny del 2021, a les 9:42

    Visca la meva vila i sobretot visca tots aquests avis i àvies fantàstics i solidaris d’aquesta i de les moltes viles catalanes! Endavant les atxes ;)

    ResponElimina