dimarts, 4 de gener del 2022

Donacions de tota mena


A vegades hi ha gent que em pregunta: “què us fa falta?”. I la meva resposta és: “De tot! Tot va bé!”.  I és que en un lloc amb tanta pobresa, pràcticament tot és útil d’una manera o altra. L’únic que espero és que se m’enviïn coses en bon estat, això sí. 

He rebut pasta de dents, pastilles de sabó, molta roba, llibretes i colors, globus i espantasogres, roba d’un jugador del Barça dels equips juvenils, ulleres, joguines molt variades, i un llarg etcètera. La gent valora molt les coses. Un exemple: en el torneig de futbol, els jugadors de l’equip perdedor van rebre un bolígraf. Doncs el dia que vaig visitar la casa de l’Ochwo em vaig adonar de com valorava haver rebut aquell bolígraf! (a nosaltres occidentals ens sembla increïble, però així és).

També vaig rebre una tablet molt ben embolicada entre roba, i la fa servir el coordinador dels projectes. I una persona em va enviar dos mòbils en desús però en bon estat: un ha anat a parar a l’Ochwo per ajudar-lo amb el seu negoci de planter i poder ser localitzable, i l’altre també per al coordinador dels projectes. Si mai us desfeu del mòbil perquè en teniu un de millor, aquí el faríem servir! 

Podria continuar llargament explicant coses similars. Però també la manera com la gent recull diners o estalvia per ajudar és fenomenal. Un va decidir aquests darrers mesos que s’abstindria d’un cafè al dia que no necessitava, per col·laborar amb Uganda. I en acabar això, ha decidit que els propers mesos totes les monedes d’1€ que li arribin amb la cara de Mozart també faran guardiola per Uganda. Tant de bo que a la seva zona li arribin carretades de monedes amb Mozart! Diu que ho fa per les meves causes perquè soc amant de la música. Benaurada música!

9 comentaris:

  1. Molt bonic.
    Gracies a tu per donar tant!!!

    ResponElimina
  2. Ho tindrem ben present Sergi, ja hi pots comptar!. Poder ajudar encara que sigui amb un granet de sorra als teus projectes em sembla preciós, tant de bo podem anar fent més i més coses per aportar recursos que recolzin aquests projectes. Gràcies per facilitar-ho!

    ResponElimina
  3. Aquesta entrada és fantàstica Sergi!
    Escoltar que molts, per iniciativa pròpia, estiguin aportant sí que és música i de la bona!! I és bonic veure com d'imaginativa és la gent.
    Siguem conscients de a quantes persones podríem fer feliços amb tot el que tenim a casa...Que continui la música!!

    ResponElimina
  4. Poder compartir el que tenim; una oportunitat per col·laborar amb la comunitat de Tororo.

    ResponElimina
  5. Una curiositat :
    És la primera vegada que veig un euro,
    amb la cara de MOTZAR, per aquí baix a la Mediterrrànea.

    No serà molt difícil de fer aquesta guardiola,
    tenint en compte,
    de què no són un país CENTRO-EUROPEU ?

    LA pregunta està feta des de la pura curiositat,
    i més ara que hi ha tant poc turisme.

    GRÀCIES!!

    ResponElimina
  6. Resposta a la Pilar B.: No t'hi deus haver fixat, però corren per tot arreu les monedes de tots els estats que tenen l'euro. Ara fa 20 anys que van començar a circular i de seguida en vaig veure de franceses, italianes, belgues... A la primeria en guardava una de cada valor i de cada estat (crec que d'entrada eren només 12 estats). Però, per una banda, alguns estats van començar a fer euros commemoratius del que fos, i, per altra banda, s'hi van anar afegint estats. De manera que vaig decidir posar fi a la col·lecció.

    ResponElimina
  7. Moltes gràcies a tots pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies per la teva explicació.

    Certament, aquell GENER del 2002,
    va ser un moment históric per Europa.

    M' alegra saber que la cara de MOTZAR,
    es passeja per la zona-euro.

    Estaré vigilant per si n'arriba una a les meves
    mans.

    Jo també tinc una petita col.lecció,
    peró, tant petita que no arriba ni a deu monedes,
    peró, aixó sí, molt significatives per a mí.

    Ara, penso...quan podrem veure estampada en un euro
    la cara de J.S.BACH ??

    Amb lo molt que ens fa disfrutar,
    també s'hi mateix i molt !!!

    Ho potser com MOTZAR, ja fa temps que volta per
    Europa ??

    Repeteixo, moltes gràcies, molt Bon Any 2022 !!

    ResponElimina